18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Johnsonin seikkailut, osa 3

Dustin Johnson (oik.) ja caddie Joe LaCava tähyilevät menestystä Tukholmassa. © Getty Images

Ruotsalaiset saivat vuosi sitten ihailla vastikään British Openin voittaneen Louis Oosthuizenin osaamista Bro Hofin kentän upeilla väylillä. Tällä kertaa länsinaapurit eivät näe Nordea Mastersissa sen koommin Oosthuizenia tai tuoretta Open-mestaria Darren Clarkea. Nähtävää on Tukholmassa torstaina alkavassa turnauksessa tiedossa silti riittämiin. Yksi kisan seuratuimmista pelaajista tulee olemaan maailmanlistan seiska Dustin Johnson, joka on viihtynyt Euroopassa jo Münchenin turnauksesta lähtien.

Johnson sijoittui sunnuntaina päättyneessä British Openissa jaetulle kakkostilalle yhdessä Phil Mickelsonin kanssa. OWGR-listan kolmanneksi paras jenkki jahtasi Clarkea kahden lyönnin päässä, kun jäljellä oli vielä viisi reikää. Royal St. George’sin 14:llä tullut out of bounds -lyönti kävi kuitenkin kohtalokkaaksi, ja Clarke meni menojaan.

Kantapään kautta…

Johnson oli Sandwichissä jo kolmannen kerran yksi pääosan esittäjistä reilun vuoden sisällä pelatuissa major-turnauksissa. Hän johti viime vuoden US Openia kolmella lyönnillä 54 reiän jälkeen, kunnes Graeme McDowell astui esiin. Myös Whistling Straitsillä pelatun PGA Championshipin ”bunkkeritulkinnat” ovat vielä hyvin muistissa: kahden lyönnin rangaistus viimeisellä reiällä vei Johnsonilta paikan vähintään uusinnassa…

”Mitä useammin joudun tällaisiin tilanteisiin sitä parempi. Mitä enemmän opin sitä paremmin opin tulkitsemaan peliäni ja itseäni”, Johnson filosofoi Bro Hofin turnauksen alla.

Johnson oli mukana Nordea Masterissa myös viime vuonna, jolloin tuloksena oli 19:s sija. Hän sai Sandwichistä Tukholmaan seurakseen Ryder Cup -joukkuekaverinsa Bubba Watsonin, jonka pitkissä lyönneissä ruotsalaisilla riittää ihailtavaa.

Viime

Viime vuoden kisa ratkesi Richard S. Johnsonin pitkään birdieputtiin Bro Hofin 18. reiällä. &copy Getty Images

Isäntien suurimmat toiveet ovat lähinnä Robert Karlssonin, Alexander Norenin, Henrik Stensonin ja turnauksen voittoa puolustavan Richard S. Johnsonin varassa.

”Wales Openin voiton jälkeen tuntuu mahtavalta pelata Ruotsissa. Bro Hof on myös yksi suosikkikentistäni. On mielenkiintoista nähdä kuinka 17. reiän muutokset vaikuttavat tuloksiin”, kauden ainoa ruotsalainen ET-voittaja Noren sanoi.

Saarimaisen griinin ympärille on rakennettu kumpare, joka lisää muutenkin kinkkisen reiän haasteita. Myös kentän kokonaispituutta on lisätty 6952 metriin tehden Bro Hofista pisimmän kentän kauden 2011 kalenterissa.

Ruotsalaisilla viisi voittoa

Muita aikaisempia kisan ruotsalaisvoittajia ovat Joakim Haeggman (1997), Peter Hanson ( 2008) sekä Jesper Parnevik (1995 ja 1998). Richard S. Johnsonin viimevuotisesta voitosta on jäänyt kirkkaimpana mieleen kuva viimeisellä reiällä uponneesta yhdeksänmetrisestä birdieputista, jonka jälkeen pelaajan pitkätukkainen caddie Anders Timell otti voittajan kunnon syleilyyn.

Mikko Ilosen ja Roope Kakon ollessa sivussa, on Mikko Korhosella ainoana kunnia edustaa Suomen värejä Nordea Mastersissa. Korhonen pelasi viime viikolla Challenge Touriin kuuluvassa Credit Suisse Challengessa, jossa hänen sijoituksensa oli 27:s. Korhonen pelaa Bro Hofissa kaksi ensimmäistä kierrosta Espanjan Carlos Del Moralin sekä Norjan Eirik Tage Johansenin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje