18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Jimenezilla riittää kiireitä

Miguel Angel Jimenez kiitää yli aikavyöhykkeiden. Kolmen viikon aikana hän kulkee reitillä Espanja-Korea-Espanja-USA © Getty Images

Miguel

Espanjan avoimet mestaruuskilpailut on isäntämaan pelaajille yksi kauden luonnollisista kohokohdista. Viimevuotista voittoaan puolustaa Alvaro Quiros joka ylsi saavutukseensa Sevillassa. Viikonloppuna pelataan Greg Normanin suunnittelemalla El Pratin kentällä Barcelonassa. Kaikki suosikit ovat eurooppalaisia, monet kansainvälisistä tähdistä valmistautuvat jo seuraavan viikon Players Championshipiin.

”Minulle tämän kisan voitto olisi erittäin tärkeä asia, se puuttuu vielä ansiolistaltani”, tunnelmoi 47-vuotias yleisön suosikki Miguel Angel Jimenez. Mahdollisuudet käyvät hänellä vähiin, hyviä pelivuosia voi kuitenkin olla vielä jäljellä myös kauden 2011 jälkeen. Sunnuntaina päättyneessä Korean kisassa Jimenez johti pitkään neljännellä kierroksella, kunnes Lee Westwood pyyhälsi ohi. Jimenez roikkui pitkään mukana loistavan lähipelinsä kanssa, Barcelonassa hänen on kyettävä pelillisesti astetta parempaan saavuttaakseen jättipotin. ”Olin iloinen Leen puolesta, toivottavasti nyt on kuitenkin minun vuoroni”, Jimenez jatkoi.

Maailmanlistalla hän on upeasti 23:na ja paikka kaikkiin isoihin kisoihin on käytännössä taskussa kuluvalle kaudelle. Kiirettä pitää, sillä kolmen perättäisen viikon aikana hän pelaa kolmella eri mantereella. Jimenez lensi Espanjasta Aasiaan vain yhtä kisaa, Ballantines Championshipia varten.

Korean ja Espanjan välistä aikaeroa on seitsemän tuntia. Jo maanantaina espanjalaisen matka jatkuu Floridaan, Players Championshipiin joka käynnistyy seuraavana torstaina.Aikaeroa on kuusi tuntia, joten Jimenez on varmasti hieman pyörällä päästään Floridassa kisan pelattuaan.

Matteo

Matteo Manassero pääsee pelaamaan Barcelonassa voittoa puolustavan Alvaro Quirosin kanssa. Kolmantena ryhmässä on Ranskan Raphael Jacquelin. Quiros ja Manassero ovat ystävystyneet italialaisteinin ensimmäisenä ammattilaisvuonna. Draivien jälkeen Quiros saattaa olla 30-40 metriä Manasseroa edellä, tämä ottaa eroa kiinni tarkoilla lähestymisillä ja upealla lähipelillä. Manasserokin on Malesian avointen voiton jälkeen valmis mittauttamaan taitonsa myös Players Championshipissa. World Rankingin sijiotus on 33, kilpailukalenterinsa hänkin voi rakentaa nyt käytännössä mielensä mukaan. Mastersista Manassero jäi niukasti ulos.

Kakko ja Korhonen taas haastajina

Isoa

Roope Kakko pelaa Barcelonassa kauden neljännen ET:n kisansa, Mikko Korhoselle yritys on kuudes. Roopella jatkoonpääsyjä on yksi, Korhosella kaksi. Barcelonan kisan jälkeen parivaljakko pääsee seuraavailla viikoilla pelaamaan myös Mallorcalla ja Madeiralla. Isoa menestysvaihdetta olisi hyvä löytää jo ennen kesäkuukausia jottei seuraavan vuoden työpaikan raja ( rahalistan 115 parasta) karkaisi toivottoman kauas.

Mikko Ilonen ei ole mukana, hän pelaa seuraavat kisansa Mallorcalla sekä BMW PGA Championsipissa, johon puolestaan Kakko ja Korhonen eivät nykyisillä näytöillään pääse.

Espanjan avoimissa vahvaa eurooppalaisrintamaa pyrkivät rikkomaan Thongjai Jaidee sekä Jeev Milkha Singh. Melkoisen helppo veikkaus on se, että voitto jää Eurooppaan

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje