11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Jimenez pitkälle sairauslomalle

Miguel Angel Jimenez kulkee seuraavat viikot jalka kipsissä kainalosauvoihin tukeutuen. Kuva Hongkongin voittoisasta kisasta © Getty Images

Miguel-Angel Jimenez tunnetaan paitsi hyvien viinien ja sikarien ystävänä, myös aktiivisena laskettelun harrastajana. Malagassa asuva espanjalainen oli lauantaina harrastuksensa parissa parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa Sierra Nevadassa.

Jokin rinteessä meni pieleen, Jimenez oli osallisena onnettomuudessa, joka julkaistiin median kautta yleisölle sunnuntaina. Julkaistun tiedotteen mukaan oikean jalan sääriluunsa telonut Jimenez leikattiin jo onnettomuuspäivänä lauantaina Malagassa. Alustavan arvion mukaan hän pääsee kisakentille 3-5 kuukauden kuluttua.

”Olen pelannut viimeisisä kisoissani erinomaisesti, mutta tällaista elämä on”, Jimenez totesi samaisen tiedotteen mukaan.

Kaikkien aikojen iäkkäin voittaja

Jimenez on pelannut European Tourilla yhtäjaksoisesti vuodesta 1989. Kisoja on takana 598, näissä ykköstiloja 19. Hänen Hongkongissa saavuttamansa voitto tuli vain reilua kuukautta ennen 49:tta syntymäpäivää. Jimenez siirtyi samalla ennätysmieheksi, kaikkien aikojen vanhimmaksi ET:lla voittaneeksi pelaajaksi.

600 kisan raja rikkoontuu siis hieman laskettua myöhemmin, myös 20 miljoonan euron raja uran ansioissa ET:lla (19,980 milj.E) tulee vastaan pian sairasloman jälkeen. Jimenez toimi apulaiskapteenina syksyn Ryder Cupissa. Alkuvuosi 2012 oli varsin vaisua , Hongkongin voiton jälkeen hän oli vielä hienosti 16. Dubaissa ja rahalistalla 28. (997.000 e.). British Openissa tyyliniekan sijoitus oli yhdeksäs.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje