[11][17]

[11][17]

Jim Furykista vuoden pelaaja ja Rickie Fowlerista vuoden tulokas PGA:lla

Jim Furyk ja Rickie Fowler linjailivat puttia Celtic Manorissa lokakuussa pelatussa Ryder Cupissa. © Getty Images

Jim Furykin kilpatoverit olivat vakuuttuneita tämän kolmesta voitosta PGA Tourilla ja FedEx Cupin voitosta. Furyk äänestettiin sunnuntaina vuoden pelaajaksi PGA Tourilla. Muut vaihtoehdot olivat rahalistan voittanut MattKuchar, Phil Mickelson, Dustin Johnson ja Ernie Els. PGA Tour ei ilmoita äänien määriä, joten siitä ei ole tietoa.

Furyk katkaisi kaudella 2010 kahden vuoden kuivan kautensa PGA Tourilla. Ensimmäinen voitto tuli maaliskuussa Transitions Championshipista, toinen kuukautta myöhemmin Verizon Heritagesta ja viimeinen syyskuussa Tour Championshipista. Majoreissa menestys ei ollut toivotunlaista, sillä amerikkalainen ei sijoittunut kertaakaan 15. parhaan joukkoon.
Matt Kucharin mahdollisuudet voittoon tilastojen valossa olivat hyvät. Kucharin kierroskeskiarvo oli kaudella 2010 PGA Tourin paras. Rahalistan voittokin on aina mykistävä saavutus. Furyk oli molemmissa listoissa toisena Kucharin perässä. Kuchar ei kuitenkaan voittanut tällä kaudella kuin kerran, joten rahalistan voittaminen on sitäkin arvostettavampaa. Se kertoo tasaisista suorituksista läpi kauden. Voittonsa ohella Kuchar sijoittui 10 parhaan joukkoon yhteensä 10 kisassa, näistä kaksi oli majoreita.
Ääniä antavat pelaajat kuitenkin arvostavat eri asioita. Yksi voi arvostaa voittoja, toinen listoilla pärjäämistä. Tämän sai kokea Rory McIlroy, jota ei valittu kauden tulokkaaksi PGA Tourilla loistavasta kaudesta huolimatta. Kauden tulokkaaksi valittiin Rickie Fowler, joka tosin on puhtaassa mielessä tulokas. Fowler nousi viime vuonna PGA Tourille karsinnoista. McIlroy oli jo ehtinyt kiertää isoja kisoja ja voittaa ET:lla ennen PGA Tourille siirtymistään.
Joka tapauksessa molempien nuorukaisten ansioluettelot ovat komeaa luettavaa. Rory McIlroy voitti tällä kaudella ensimmäisen kisansa PGA Tourilla loistavan viimeisen kierroksen tuloksen 62 ansiosta. Lisäksi pohjoisirlantilainen oli kahdessa majorissa kolmannella sijalla. Ryder Cupissa McIlroy esitys oli kohtalainen: yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Maailmalistalla McIlroy on noussut kymmenenneksi.
Rickie Fowler sijoittui FedEx Cupissa pari pykälää McIlroyta ylemmäs. Fowler sijoittui kauden aikana yhdeksän kertaa kymmenen parhaan joukkoon. Ensimmäistä voittoa kuitenkin odotellaan vielä. Ääniä antaneiden pelaajien vaakakupissa saattoi painaa paljon Fowlerin hyvä esitys Ryder Cupissa. Hän kantoi kortensa kekoon ja toi Yhdysvallat voittomahdollisuuden äärelle voittamalla neljä viimeistä reikäänsä Edoardo Molinaria vastaan.
21-vuotiaasta Fowlerista tuli nyt kaikkien aikojen toiseksi nuorin kauden tulokas. Vain Tiger Woods on valittu tulokkaaksi nuorempana.