11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Jamieson johtoon Barcelonassa

Scott Jamiesonilla oli torstaina hyvä pelipäivä. © Getty Images

Pienen tauon jälkeen takaisin ET-ruljanssiin päässeet Mikko Korhonen ja RoopeKakko vastaavat suomalaisedustuksesta tällä viikolla pelattavissa Espanjan avoimissa mestaruuskisoissa.

Kaksikosta Korhosen (43:s) aloitus Barcelonassa oli hyvä, sillä hän on tuloksellaan 72 juuri cut-rajan oikealla puolella. Korhosen tasainen kierros sisälsi 14 parin lisäksi kaksi birdietä ja kaksi bogia.

Kakon päivä oli kaikkea muuta kuin onnistunut. Kuuden bogin ja kahden tuplabogin synkentämä kierros vaati kaikkiaan 79 lyöntiä. Sijalla 148 olevan Kakon mahdollisuudet jatkokierroksille ovat perjantaina minimaaliset.

Espanjan avointen parhaasta avauskierroksesta vastasi Scott Jamieson. Kahdeksan birdietä tehnyt skotlantilainen pelasi tuloksen 66 pitäen toista sijaa jakavat Romain Wattelin, Pablo Larrazabalin, Jeev MilkhaSinghin ja Steve Websterin lyönnin päässä.

Viime syksynä Challenge Tourilta ET:lle ”sarjanousun” tehnyt Jamieson on esittänyt tulokaskaudellaan mukavia otteita. Hänen plakkaristaan löytyy kolme top-11-sijoitusta, kun takana on vain 11 turnausta.

Augusta tuttu

Jamieson opiskeli Augusta State -yliopistossa, minkä vuoksi hän pääsi USA:n aikoinaan pelaamaan kerran vuodessa Augusta Nationalin kentälle.

”En nukkunut silmänräpäystäkään ensimmäistä Augustan kierrosta edeltäneenä yönä”, 27-vuotias Jamieson muisteli. ”Kierroksista kolme sujui 80-lyönnillä, mutta neljäntenä vuotena pelasin jo tuloksen 74. Pienenä selityksenä me pelasimme Augustassa vain talvella, kun oli kylmää ja kosteaa.”

Websterillä on yhä ensimmäinen reissu Augustaan tekemättä, vaikka 16 vuotta sitten olisi voinut kuvitella toisin. Hän nappasi tuolloin British Openissa nousevan tähden, Tiger Woodsin nenän edestä parhaan amatöörin palkinnon. Sittemmin lähes 400 kisaa ET:lla kahlannut Webster on voittanut pääkiertueella kaksi turnausta.

Kotikentällään pelaava Larrazabal hehkui mahdollisuudesta päästä kisaamaan elämänsä tutuimmalle areenalle. ”Aloin unelmoida tästä kisasta jo viime lokakuussa kuultuani, että se pelataan El Pratin kentällä. Tiedän tarkalleen mitä tällä kentällä on kulloinkin tehtävä.”

Myös Larrazabalin veli Alex on mukana Barcelonassa. Kahdeksan vuoden takainen Britannian amatöörimestari toimii Espanjan avoimissa tosin Jose-Maria Olazabalin (72) bäginkantajana.

Turnauksen voittoa puolustava Alvaro Quiros pelasi tuloksen 74, lyönnin vähemmällä selvisi toinen espanjalainen voittajasuosikki Miguel Angel Jimenez.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje