3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Jacquelinilla ehjä kierros Durbanissa

Raphael Jacquelin nousi supertähtien edelle ehjällä pelillään Durban Country Clubilla. Kuva Getty Images.

Kova tuuli riepotteli pelaajien palloja ja sai Euroopan Tourin tähtien kortit varsin värikkäiksi. Vain yksi pelaaja selvisi ilman takaiskuja.

Raphael Jacquelin lukeutuu viikonlopun 36 kisailijasta kokeneimpien joukkoon. 39-vuotias lyonilainen on kiertänyt Touria vuodesta 1997. Voittoja on neljä, kisojen määrä on jo 466. Durbaniin Jacquelin pääsi voitettuaan Espanjan avoimet.

Sulavasti svingaavan ranskalaisen kyky kestää paineita ja voittaa on osoittautunut vaihtelevaksi. Kakkostiloja (8) on voittoihin nähden tuplamäärä, kolmostiloja peräti 13. Rahaa on Tourilta kertynyt tasaisesti sijoittumallakin. Mikäli sunnuntaina tulisi voitto, uran ansiot nousisivat jo yli kymmenen miljoonan euron. Torstaina pelattiin kovassa tuulessa, bogien välttäminen läpi kierroksen onnistui vain ja ainoastaan keväällä 40 vuotta täyttävältä Raphael Jaccquelinilta.

”Ilman bogeja pelaaminen oli totisesti tärkeää ja yksi tavoitteistani. Kierroksen alkuvaiheilla puhuimme ryhmässä siitä, että tästä päivästä voi olosuhteiden puolesta tulla melkoinen näytelmä. Olin kierroksen aikana kärsivällinen, se toi tulosta”, Jacquelin kertoi TV-haastattelussa.

Painoaan lyhyessä ajassa lähes 20 kiloa pudottanut Darren Clarke (-3) on kotimaassaan Pohjois-Irlannissa tottunut koviin puuskiin. Ennen Ryder Cupia 46 vuotta täyttävä Clarke on ilmoittanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen Ryder Cupissa pelaamisen. Kapteenikisassa hän oli pitkään veikkaajien ennakkosuosikki, mutta Clarke luopui ehdokkuudesta ennen loppusuoraa.

Putteri piti Ilosen pelissä

Mikko Ilosella oli avauslyöntiensä jälkeen usein ihmeteltävää Volvo Golf Champions-kisan avauspäivänä.Kuva Getty Images

Mikko Ilosella oli avauslyöntiensä jälkeen usein ihmeteltävää Volvo Golf Champions-kisan avauspäivänä.Kuva Getty Images

Mikko Ilonen (+1) on tasaisessa kisassa niukasti tuloslistan keskiviivan alapuolella Ero kärkeen on kuitenkin vielä pieni lyhyellä kentällä, jota tuuli suojeli torstaina kovilta tuloksilta. Ilosella oli jo 12. reiän jälkeen viisi bogeyta kortissaan.

”Tuuli oli kovempaa kuin harkkapäivinä. Monet avaukset lyödään suojaisilta paikoilta, joista tuulta on vaikeaa haistella. Peli oli draivien ja kenttäpelin osalta vielä vaikeaa, en osunut latuun kuin välttävästi. Roikkumiseksi tämä tuloksenteon osalta meni, pareja tein paljon hyvällä puttipelillä, joka tuntuu olevan ihan tikkarissa. Ei ollut siis vielä eväitä isoon peliin, vaikka päivä päivältä olo tuntuu tauon jälkeen helpommalta”.

”Väyliin ja griineihin pitää osua paremmin, sieltä ne tulokset tulevat”, neljästi väyliin ja kymmenen kertaa viheriöön oikealla lyöntimäärällä osunut Ilonen kertoi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)