11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Ishikawa väijyy mahdollisuuttaan

Hiuksensa lyhennyttänyt Ryo Ishikawa saattaa nousta sunnuntaina suuriin otsikoihin. © Getty Images

Adam Scott (-12) huomasi sisääntulon alussa, että hänen johtopaikastaan ovat tosissaan kiinnostuneita monet muutkin. Tästäpä Scott ryhtyi tuumasta toimeen: hän teki kolme birdietä putkeen rei’illä 13-15 ja yhden vielä koristeeksi toiseksi viimeisellä. Tulos 66 takasi australialaiselle niukan johdon ennen Ohiossa pelattavan World Tourin kisan ratkaisukierrosta.

Scottin lyönnin johtoa jahtaavat lähimpänä toista sijaa jakavat Jason Day sekä Ryo Ishikawa. 19-vuotiaalle japanilaiselle sunnuntai tuo suuren mahdollisuuden. Voittaessaan hänestä tulisi PGA Tourin alaisen turnauksen nuorin ykkönen sataan vuoteen.

Ishikawalla on hieman samankaltainen asema Japanissa kuin Tiger Woodsilla Yhdysvalloissa. Ishikawa on ollut kotimaassaan tähti siitä lähtien, kun hän voitti 15-vuotiaana amatöörinä ensimmäisen turnauksen Japanin kiertueella. Nelisen vuotta myöhemmin voittoja on koossa jo kymmenen. Näistä mieleenpainuvin on ehdottomasti The Crowns -niminen turnaus, jonka viimeisellä kierroksella Ishikawa pelasi tuloksen 58 lyöntiä.

USA:ssa Ishikawan esitykset eivät ole olleet erityisen häikäiseviä. Nuorukaisella on tilastoissaan vain yksi top-10-sijoitus jenkeissä, hänen yllettyä reikäpelin MM-kisoissa kolmannelle kierrokselle vuonna 2010.

”Minusta tässä on liian aikaista spekuloida voittoajatuksilla. Mutta pystyin esittämään tänään melko korkeatasoista peliä. Olen siitä oikeastaan vähän yllättynyt”, Ishikawa sanoi.

Hän herätti laajalti huomiota maaliskuussa ilmoitettuaan lahjoittavansa kaikki tällä kaudella tienaamansa kilpailupalkkiot luonnonkatastrofista kärsineiden japanilaisten hyväksi. Saldo on nyt n. 740000 dollaria, tämän päälle tulee vielä jokaisesta tekemästään birdiestä ja eaglesta kootut 215000 taalaa.

Fredrik

Fredrik Jacobson on jatkanut Ohiossa pirteitä esityksiään. &copy Getty Images

Scott ja Day voivat saada sunnuntaina balsamia haavoilleen menettämästään mahdollisuudesta viime keväisessä Mastersissa. He näyttivät ratkaisevan kauden ensimmäisen major-turnauksen voiton, kunnes Charl Schwartzel teki voittoon johtaneet neljä peräkkäistä birdietä finaalikierroksen lopussa.

Tällä erää Schwartzelista ei ole edes kummankaan kiusaajan rooliin. Hän on tulostaululla sijalla 51, jo 15 lyöntiä kärjestä jääneenä.

Keegan Bradley ja Martin Laird (-10) jakavat Ohiossa neljättä sijaa, myös Luke Donald, FredrikJacobson ja Rickie Fowler (-9) saattavat olla vielä vahvaa valuuttaa voittotaistelussa.

Ulosmenossa jokaisen väylän missanneella Woodsilla (+1) oli jälleen puttipelinsä kanssa ongelmia. Firestonella seitsemän kertaa voittanut maailman entinen ylivoimainen ykkönen pelasi tuloksen 72 ollen parhaillaan 38:ntenä. Voittoon asti Woodsilla ei ole enää asiaa, mutta hän tarvitsee joka tapauksessa kipeästi FedExCupin pisteitä päästäkseen mukaan syksyllä pelattaviin PGA Tourin play offeihin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje