18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Irish Open Pohjois-Irlantiin

Irish Open pelataan ensi kesänä näissä hulppeissa maisemissa. © Getty Images

Yksi vuoden merkittävimmistä kisaisännyyksistä on myönnetty Royal Portrushille, joka kutsuu Euroopan kiertueen tähdet kesä-heinäkuun vaihteessa pelattavaan Irish Openiin. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1953, kun Irish Open pelataan Pohjois-Irlannin puolella.

Irlannin avoimet pelattiin viimeksi Royal Portrushissa vuonna 1947. Alkuperäisen ajatuksen mukaan kilpailu oli määrä pelata Portrushissa vasta ensi vuonna, mutta isännyyttä aikaistettiin vuodella.

Tällä ratkaisulla on ilmeinen yhteys ajatukseen, jonka mukaan Royal Portrush voisi lähivuosina aktivoitua uudelleen British Open -kentäksi. Euroopan ainoan major-turnauksen viimeisestä Pohjois-Irlannin visiitistä tuli kesällä kuluneeksi 50 vuotta.

Pohjois-Irlannin matkailuministeri Arlene Foster ilmoitti taannoin, että maa on kiinnostunut tarjoamaan Royal Portrushille taloudellista tukea, jotta kenttä saisi mahdollisimman pian British Openin järjestelyoikeudet.

Royal Portrushin paluuta British Open -kartalle on osaltaan vauhdittamassa pohjoisirlantilaisten Graeme McDowellin, Rory McIlroyn ja Darren Clarken major-saavutukset kahdella edellisellä kaudella.

”Irlannissa eletään kovia aikoja, joten sponsoreita ei ole helppo löytää. Kilpagolf elää täällä kuitenkin vahvempana kuin koskaan”, koko ikänsä Portrushissa asunut McDowell sanoi.

”Olemme sataprosenttisesti tämän hankkeen takana ja annamme täyden tukemme Royal Portrushin pyrkimyksille.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje