18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosta otti toinen sija raskaasti kupoliin

Mikko Ilosen suoritusta Qatarissa voidaan pitää jopa hänen uransa parhaana.Kuva Getty Images

Mikko Ilonen tarjosi suomalaisille golffaneille hulppean upean esityksen lauantaina Qatar Mastersin päätöspäivänä. Vahva nousu kärkeen ensimmäisen yhdeksän reiän aikana, vaikka kolme ensimmäistä par-viitosta olivatkin hänelle tyhjiä kortteja. Toiveet voitosta näyttivät karisevan käsistä lahtelaisen otettua kolme puttia 13:lla ja Sergio Garcian upotettua ruotsalaistyyliin alamäkichippinsä ( birdie) 14:lla oltuaan avauksen jälkeen isoissa vaikeuksissa.

Ilonen nousi fantastisella pelillä tasoihin Garcian kanssa pelattuaan viisi viimeistä kolme alle.

”Otin ennen kierrosta tavoitteekseni pelata tuloksen 64, jonka uskoin riittävän voittoon. En yltänyt aivan siihen, silti 66 oli hyvä tulos viimeiselle kierrokselle. Tarvitsin vahvan startin kierrokselle ja sain sen”

”Voin olla suorituksiini erittäin tyytyväinen, ainoastaan 18:n bunkkerilyönnit viimeisellä (72 reikä) sekä kolmannella uusintareäiällä jättivät toivomisen varaa. Odotin uusinnan ratkeavan eagleen, mutta nyt kävi näin’, Ilonen summasi draaman loppuvaiheet.

Pari tuntia kisan jälkeen Ilonen oli jo lastenhoitohommissa, nelihenkinen perhe ja lastenhoitaja ovat olleet reissussa tammikuun ensimmäisestä päivästä. Paluuliput on tilattu Dubain kisan jälkeiselle viikolle.

”Kyllä tappio ottaa kupoliin, se on selvä. Uusintaan pääseminenkin oli kovan työn tulos. Voin olla siihen tyytyväinen, että näin varhaisessa vaiheessa kautta sain peliä raiteille. Edellisvuonnakin sain nimenomaan täällä Qatarisssa palasia kohdalleen, nyt se tuli hivenen yllättäen”, hän myönsi.

Parhaiksi suorituksikseen Ilonen nimesi 15:n upean hybridillä lyömänsä lähestymisen viheriölle pitkältä matkalta, sekä birdieputin jolla hän selvisi uusintaan.

”Tuohon hybridiin liittyi riskejä. Pallo makasi huonosti, lähdin vetämään sitä voitto mielessä, muussa tapauksessa olisin voinut päätyä toisenlaiseen ratkaisuun. Tämä kisa antaa erittäin kivat lähtökohdat Dubain viikolle”, hän summasi.

Ilosen suoritus on World Ranking-pisteillä mitattuna hänen uransa toiseksi paras. Nordea Mastersin ykköstila edelliskaudelta menee ohi ( 28 pistettä), Skandinavian Masters 2007 ( 24 pistettä) sekä Indonesian Open ( 20 pistettä) jäävät jälkeen. Ykköstila Qatarissa olisi tuottanut 44 pistettä ja tuonut varman paikan World Tourin reikäpelimestaruuteen.

Garcia osoitti luokkansa

<a href=Sergio Garcia pelasi lauantaina 21 reikää kymmenen alle parin tekemättä yhtään bogeyta.Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/01/14012520193455.jpg">

Sergio Garcia pelasi lauantaina 21 reikää kymmenen alle parin tekemättä yhtään bogeyta.Kuva Getty Images

Sergio Garcia oli ainoa kisan lukuisista supertähdistä, joka ei laskenut kärkeä karkuun jo alkukierroksilla. Edellisvuonna hän sijoittui toiseksi ja voitti vasta Thaimaan kisan joulukuussa. Ilosta vajaan kuukauden nuorempi supertähti antoi taas myrskyvaroituksen siitä, että hän voi vielä tulla ja voittaa minkä tahansa majorin.

Ilosella ja Garcialla on pitkä yhteinen historia jo junnuvuosilta, jolloin he olivat mm. samassa juniorien Ryder Cup-joukkueessa.

”Jos oikein muistan, niin Mikko ja Garcia olivat jopa huonekavereita joukkueen kokoontuessa Lontooseen. Mikko osasi tuolloin auttavasti englantia, Garcia ei senkään vertaa. Nythän tuo kommunikointi näytti pojilla toimivan kuin vettä vaan”, muisteli poikansa suoritusta TV:n äärellä jännittänyt Markku Ilonen.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)