[6][5]

[6][5]

Ilosella vaikeampi päivä Torinossa

Mikko Ilosella oli aamulla tuuria matkassa, sillä suomalaispelurin kännykkä mykistyi yöllä eikä herätyskello toiminut. Onneksi joku soitti herätyksen hotellihuoneen puhelimeen riittävän ajoissa. © Getty Images

Kärki karkasi Mikko Iloselta, mutta ei vielä tavoittamattomiin BMW Italian Openissa. Kahden päivän jälkeen kärkeen Torinossa nousi Englannin RobertRock. Edelleen uransa ensimmäistä ykköstilaa European Tourilta jahtaava Rock on kahden kierroksen jälkeen 12 alle parin. Ykköstila varmasti maistuisi kuin vaalitulos perussuomalaisille. Se olisi Rockille todellinen tilipäivä: englantilainen on kiertänyt ET:a vuodesta 2003 ja koossa on 17 top-10 -sijoitusta, mutta ei mitään makeampaa.

Ilosen sijaluku (57.) putosi vaarallisen lähelle cut-rajaa ja suomalainen olikin kovatuloksisessa kisassa viimeisten viikonlopun kierroksille päässeiden joukossa. Ilonen onnistui kierroksensa aikana tekemään vain yhden birdien, torstaina niitä kertyi seitsemän. Tilastojen mukaan peli oli heikompaa niin avausten tarkkuudessa ( 4/14) kuin viheriöosumissakin (13/18). Putteriaan hän käytti viheriöllä 32 kertaa.

”Oli vaikea päivä. En päässyt hyville paikoille tiiltä, enkä sitä myöten sitten myöskään viheriöllä riittävän lähelle. Viikonloppuna pitää saada enemmän väyläosumia. Uskon, että viikon huonoin kierros on takana. Odotan alhaisia tuloksia”, Ilonen kommentoi päiväänsä.

Kymmenen kärki on Ilosesta ennen viikonloppua viiden lyönnin päässä. Kymmenen kärjessä on kisan seuratuin pelaaja: MatteoManassero. Italialainen jakaa kahden kierroksen jälkeen neljättä sijaa tuloksella 10 alle parin.

Mikko Korhonen (71-70) paransi lyönnillä. Hän jäi kirvelevästi yhden lyönnin päähän cut-rajasta.

Teemu Tyry/Ilari Ceder

Torstai: Mikko Ilosella loistopäivä Torinossa

Mikko Ilosella oli torstaina sihti kohdallaan.  &copy Getty Images

Mikko Ilosella oli torstaina sihti kohdallaan. &copy Getty Images

Pitkien lyöntiensä kanssa tovin tuskaillut Mikko Ilonen osoitti torstaisen peliesityksen perusteella, että asiat alkavat olla järjestyksessä. Hän pelasi Euroopan kiertueeseen kuuluvan Italian Openin avauskierroksella tuloksen -6, ollen kisan ensimmäisen neljänneksen jälkeen tukevasti kymmenen parhaan joukossa.

Royal Park I Roverin kentän sisääntulon väyliltä liikkeelle lähtenyt Ilonen teki kierroksen puoliväliin mennessä kolme birdietä ja yhden bogin. Jälkimmäisellä yhdeksiköllä tahti vain parani – neljä birdietä muokkasi lahtelaisen tulokseksi 66 lyöntiä.

Ilonen on ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla kuudennella tilalla yhdessä kuuden muun pelaajan kanssa.

”Tulokseni oli hyvä, mutta kyllä tuosta jäi nälkää huomiselle. Paremmin pitäisi lyödä, varsinkin draiveja. Lisäksi epäonnistuin parissa helpossa paikassa. Putteri oli lämpimänä, siivosin tehokkaasti siitä 2-3 metrin päästä vaikka tauluun tuli yksi kolmen putin viheriö”, Ilonen kuvaili kierrostaan.

Brittikaksikko samasta ryhmästä paalulle

Torinossa pelattavien Italian avointen paalupaikalle kiilasi kaksi pelaajaa – Chris Wood ja RobertRock. Molemmat ovat yltäneet ajoittain hyviin suorituksiin ET:llä, mutta avausvoitto antaa edelleen odottaa itseään.

Rock oli lähellä voittoa vuoden 2009 Irish Openissa, mutta kärsi tappion uusinnassa tuolloin vielä amatöörien kirjoissa olleelle Shane Lowrylle. Wood puolestaan johti toukokuussa Mallorcan turnausta selvästi ennen finaalikierrosta, mutta päätöspäivänä Darren Clarke nousi niukasti hänen edelleen.

”Sain upotettua tänään paljon putteja. Juuri niiden kanssa olen kamppaillut viimeiset pari kuukautta”, Rock sanoi.

Chris Wood pelasi selkävaivastaan huolimatta vakuuttavasti.  &copy Getty Images

Chris Wood pelasi selkävaivastaan huolimatta vakuuttavasti. &copy Getty Images

Wood oli yllättynyt hyvästä aloituksestaan, sillä viime viikon turnaus jäi kesken pienen loukkaantumisen vuoksi: ”Selässä tuntuu edelleen olevan kipua”, kisassa viime vuonna kolmanneksi sijoittunut englantilainen sanoi.

Samassa ryhmässä torstaina pelanneiden Woodin ja Rockin avauskierroksen tulos oli 64 lyöntiä.

Kolmatta sijaa jakavat Scott Jamieson, Thorbjörn Olesen sekä Rafael Cabrera-Bello. He ovat lyönnin päässä kärkikaksikosta.

Torinon kisassa on mukana myös Mikko Korhonen, joka avasi pelin 71 (-1) lyönnillä. Korhosen sijoitus on tässä vaiheessa 72:s.