[11][17]

[11][17]

Ilosella rankka päivä

Mikko Ilonen on kiinni jatkopaikassa Walesin kisassa. © Getty Images

Mikko Ilonen pelasi Euroopan kiertueen Walesinosakilpailun avauspäivänä tuloksen 76 (+4), jolla hän on 156 pelaajan joukossa61:s. Kahden päivän jälkeen 65 parasta ja saman tuloksen omaavat pääsevätviikonlopun kierroksille. Ilosen pelaaminen oli voimakkaan flunssan takia epävarmaa vielä kisapäivän aamuna,mutta saatuaan lääkäriltä vihreää valoa hän lähti iltapäivän kierrokselleen. Kierroksen alkuvaiheet sujuivat tuloksellisesti hyvin. 11:n jälkeen Ilonen oliyhden yli ja sijaluvulla 21:s. Viimeiset seitsemän reikää vaativat kolme ylimääräistälyöntiä. Viheriöosumia oli 11, missattuaan viheriön Ilonen onnistui tekemäänvain kaksi paria seitsemällä yrityksellä. Puttien määrä oli varsin korkea, 34. ”Pelasin ihan kelvollisesti tiukassa kelissä. Tuloksen tekeminen oli vaisua,nukahdin muutamassa putissa. Kenttä oli iltapäivällä vaikeimmillaan ja kisantirehtööri oli erehtynyt laittamaan pari älytöntä lipunpaikkaa tuulen huomioonottaen”, Ilonen sanoi. ”Nyt tarvitsen lepoa, aamulla hyvällä vireellä kohdenkärkeä. Tämä on mielestäni ihan okasetelma huomioidenvaikean lähtökohdan. ”Wales Openin johdossa oleva Lee Slattery (67) on kahdeksan lyöntiäsuomalaisen edellä. Viime aikoina hyvin pelannut Marcel Siem (68) jakaakakkostilaa yhdessä Tim Sluiterin kanssa. GonzaloFernandez-Castano,Joel Sjöholm, Pablo Larrazabal ja Simon Thornton olivat loputkuutosella alkavan kierrostuloksen pelanneet. Kisan voittoa puolustava AlexanderNoren oli torstaina täysin hukassa: ruotsalaisen tulos 81 oikeuttaa vaatimattomaan 136. sijaan.

Mommo pelasi parissa La Gomeralla

Janne Mommo löi tuloksen 71, Kanarian saarillameneillään olevassa CT-turnauksessa. Tällä par-tuloksellaan Mommo löytyykisassa 63. sijalta. Turnauksen toinen suomalainen Janne Kaske jäiMommosta kahden lyönnin päähän. Kaksi yli -tulos pitää Kasken avauspäivänjälkeen niukasti sadan joukossa.

Challenge de España -turnauksen aloitti lennokkaimmin MartinRominger. Sveitsiläinen iski torstaina taululle tuloksen 63, joka on kahdeksanlyöntiä alle Tecina Golfin kentän parin. Sebastian Garcia Rodriguez, DanielVancsik ja Domenico Geminiani jahtaavat Romingeria kahden lyönninpäässä.

Kentän helppoudesta kertoo jotakin, että 84 pelaajaa löiensimmäisen kierroksen tuloksensa vähintään pariin.