11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella kaksi lyöntiä kärkeen

Mikko Ilonen saalistaa sunnuntaina isoa kalaa © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen (74-64-69, -8)) on ennen viimeistä kierrosta kaksi lyöntiä kärjestä ja jaetulla neljännellä sijalla Trophee Hassan II Trophyssa. Agadirissa pelattavassa kilpailussa Ilonen teki kolmantena päivänä kaikki parín alittavat tuloksensa par-viitosilla. Päivän huippuhetki oli kymmenennellä tullut eagle, jonka lisäksi hän teki pitkillä reiíllä myös kaksi birdietä. Kierroksen loppuvaiheilla meinasi tulla lunta tupaan. Ilonen löi kentän toiseksi helpoimmalla reiällä (17:s, par-5) pallonsa vasemmalle pitkään heinään. Sieltä hän sai kuitenkin pelastettua itselleen parín.

Mikko Ilonen on jaetulla neljännellä sijalla ET:n Marokon kisassa ennen päätöspäivää tuloksin 74-64-69. Lauantaina hän teki ainoat parín alittavat tuloksensa Golf du Palais Royal kentällä par-viitosilla. Vastaavasti 17:lla ( par-5) tuloskortttiin olisi voinut tulla katastrofri. ”Avaukseni meni vasemmalla pitkään heinään josta se onneksi löytyi. Jouduin ottamaan rankkarilla pallon ylös ja droppaamaan taaksepäin. Sieltä löin viheriön eteen, nosto lipun viereen ja putti sisään”, Ilonen kertoi kömmähdyksen paikkauksestaan. ”Lyömiseni ei ollut kohtuullista parempaa, elin pitkälti lähipelillä, hyvillä chipeillä ja virheettömällä puttipelillä varsinkin lyhyiltä matkoilta. Sunnuntaina pitää päästä lähemmäksi reikää , sitämyötä niitä pirjoja ( birdie) tulee”, Ilonen suunnitteli kisan päätöspäivää. David

Kilpailua johtavat tasatuloksella 10 alle Englannin David Horsey sekä Walesin Rhys Davies joka voitti edellisvuonna. Peräti 19 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä kisaamassa voitosta. Sekä Horsey että Davies ovat voittaneet ET:lla yhden kilpailun. Davies valittiin kaudella 2010 vuoden tulokkaaksi. Tämänvuotiset pelit eivät kuitenkaan ole vielä vakuuttaneet. Ilonen pelaa sunnuntaina toiseksi viimeisessä kolmikossa yhdessä Etelä-Afrikan George Coetzeen ja Skotlannin Lloyd Saltmanin kanssa. Saltmanin veli Elliott sai kyseenalaista kuuluisuutta alkuvuodesta, jolloin ET:n kilpailukomitea antoi lyhyen kilpailukiellon Saltmanille perusteluna se, että hän oli siirtänyt merkkauksen yhteydessä palloaan toistuvasti lähemmäksi reikää Moskovan CT-kilpailussa. Myös Lloyd Saltman on saanut kärsiä veljensä vilpistä yhteistyökumppanien lopetettua näiden yhdessä tekemät sopimukset Mikko Ilonen on uransa aikana voittanut kaksi ET:n kisaa. Hän oli paras Indonesian avoimissa sekä Skandinavian Mastersissa vuonna 2008. Top-ten sijoituksia on pian kymmenvuotisella ammattilaisuralla tasan 20. Perjantaina Ilonen sivusi Peter Lawrien edellispäivänä tekemää Golf du Royal Palais-kentän ennätystä 64. Sunnuntaina ykköstilaa voisi riittää vähempikin. Oletettavaa on, että tuloslistan kärkipäässä tulee viimeisellä kierroksella tapahtumaan erittäin paljon.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje