11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella hankala päivä Pariisissa

Mikko Ilonen töhri mahdollisuuksiaan tekemällä par-viitosella kahdeksikon © Getty Images

Mikko Ilonen (71-73-76) putosi kolmantena päivänä Ranskan avoimissa sijaluvulle 62:s. Päivän plussasaldosta löytyy vain yksi birdie, joiden lisäksi hän teki kolme bogeyta ja yhden kolme yli reiän par-viitosella. ”Otsikkoehdotukseksi voisi laittaa Ilosella tasapaksua Pariisissa. Tapahtumia ei paljoa muuten ollut , olin vähän latteena kentällä.Ryhmämme joutui pariin otteeseen etsimään palloa, tästä syystä jouduimme ’kellotukseen’ hitaan pelin johdosta. Siitä tuli kiirehtimistä, enkä päässyt missään vaiheessa mukaan peliin”, Ilonen viestitti Ranskasta. ”Sunnuntaina olisi hyvä pelata viikon paras rundi, muutaman sijan tuosta mielelläni nousisin”, hän jatkoi. Nykyinen 62:s sija tuottaisi reilut 8000 euroa, nousu 16 sijaa ylöspäin tuottaisi jo tuplatilin.

Anders

Anders Hansen on pallonlyöjistä parhaita. Akilleen kantapääksi ovat usein nousseet putit, jotka karttavat ratkaisuhetkillä reiän pohjaa. &copy Getty Images

Voittaja kuittaa 525.000 euroa. Kisaa johtavat 13 lyöntiä Ilosta paremmalla tuloksella konkarit Anders Hansen ja David Howell. Hansen pelasi 2011 loistavasti uransa parhaan vuoden ollen rahalistalla seitsemäs. Ykköstiloja ei kuitenkaan hihaan tarttunut. Koko urallakin niitä on vain kolme, kakkos-ja kolmostiloja yhteensä peräti 18. Kuluva kausi on ollut menestyksen osalta varsin kuiva.

Howell oli 2004-2006 Tourin megatähtiä, viimeisellä näistä hän oli rahalistan kolmas. Loukkaantumiskierre on syössyt hänet vuosikauksiksi jopa rivimiesten taakse. Sunnuntaina molemmilla on loistava mahdollisuus näyttää, että osaamista on tallella.

Kärkikymmenikössä on kokemusta muutenkin melkoisesti. Voitosta haaveilevat myös mm. isäntämaan Raphael Jacquelin, Marcel Siem, Henrik Stenson, Ian Poulter, Thongchai Jaidee sekä Alexander Noren.

Ilonen lähtee sunnuntaina kierroksellen kello 9.26 yhdessä Jaco van Zylin kanssa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje