18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen viihtyy Wentworthissa

Mikko Ilonen nostelee loppuviikosta pallojaan Wentworth Clubin bunkkereista © Getty Images

Luke

Sunnuntaina joku osallistujista nostaa päänsä päälle korkealle arvostetun PGA Champiionhsipin voittopokaalin ja kuittaa peräti 750.000 euroa. Osallistujien listalla ovat mm. Lee Westwood, Luke Donald, Martin Kaymer, Graeme McDowell, Rory McIlroy, Ian Poulter, Justin Rose, Char Schwartzel, Paul Casey, Ernie Els, Y.E. Yang ja Louis Oosthuizen . USA:n pelaajia on myös houkuteltu mukaan, verkkoon tarttui kuitenkin vain villin kortin saanut John Daly.

”Koko viikko on hyvin poikkeuksellinen. Väkeä on paikalla erittäin paljon, monenlaista tapahtumaa ja kokousta pidetään näiden päivien aikana. Kisa itsessään on tietty upea ja puitteet kunnossa”, kuvailee Mikko Ilonen BMW PGA Championshipia. Hän osallistuu kilpailuun kahdeksatta kertaa, neljästä jatkoonpääsystä parhaat sijoitukset ovat 12:s ja 15:s.

Ilonen matkusti Lontooseen sunnuntaina mukanaan valmentajansa Timo Rauhala.

”Suorituksen perusjuttuja tässä on hiottu ja fysiotreenarin kanssa vedetty hyvät ohjelmat. Tiistaina pelasin kierroksen, keskiviikkona harjoittelu painottuu taas rangeen ja lähipeliin”.

Wentworthin kenttää on uusittu voimakkaasti varsinkin viheriöiden ja bunkkeroinnin osalta. Viimevuonna pelaajin koetinkivinä olivat uudet muodot saaneet viheriöt, jotka saivat aikaan paljon keskustelua ja kritiikkiä. Tämän johdosta joitakin, kuten kentän viimeistä viheriötä on toistamiseen muuteltu.

”Nyt 18:lla (par-5) nähdään taas enemmän kahdella päälle suorituksia. Viheriö on tasaisempi.” Ilonen jatkaa.

”Tällä kentällä on syömähampaansa. Lähes jokaisessa lyönnissä saa olla tarkkana, ei tule lepohetkiä. Alku on kova, ykkösellä sain tiistania lyödä oikein hyvän driven jälkeen sisään hybridiä, kolmannella rautakolmosta. Myös viides( par-3) on paitsi pitkä, viheriön osalta kinkkinen”.

Yllätysvoittajia

Matteo

Viimevuonna voittaja oli superyllättäjä Simon Khan, kakkoseksi itsensä pelasi Ilosen kanssa huoneen viikolla jakanut Fredrik Anderson-Hed.Supertähtien nenän edestä ykköseksi ovat tällä vuosituhannella itsensä pelanneet myös Scott Drummond, Andrwe Oldcorn, Anders Hansen ( 2x)) sekä Ignacio Garrido.

Tämänvuotisessa kisassa potentiaalisia voittajia on taas todella pitkä lista.Luke Donaldin käsittämätön varmuus nostaa hänet niukasti ykkösssuosikiksi. Englantilainen on sijoittunut 13 kertaa kymmenen joukkoon 14:ssa viimeisessä kisassaan.

Ilosella kolmen kisan putki

Mikko

Kaikki pelaajat starttaavat ykköseltä. Ilosen pelikavereina torstaina (12.45. Suomen aikaa) Ranskan 20-vuotias lupaus Romain Wattel sekä Guy Woodman. Kisan päätyttyä Ilonen suuntaan suoraan Walton Heathiln kentälle, jossa pelataan maanantaina US Openin karsinta. Viimevuonna Ilonen pääsi mukaan varsinaiseen kisaan joka pelattiin Pebble Beachin golfparatiisissa.

ET:n kisoja Ilonen pelaa nyt kolme putkeen, PGA Championships, Walesin avoimet sekä Italian avoimet. MIkäli paikka US Openiin aukeaa toistamiseen, on osallistuminen Italian mestaruuskisoihin varmasti liipasimella.

Kauden kuudessa aiemmassa kilpailussaan Ilonen on päässyt jatkoon hyvällä prosentilla, neljästi.Palkintorahaa on kasassa hieman yli 61.000 euroa, rahalistalla hän on 134:s, World Rankingilla 224:s.

Roope Kakko ja Mikko Korhonen eivät kategorioillaan mahtuneet mukaan BMW PGA Championshipiin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje