[11][17]

[11][17]
European Tour - Kilpagolf

Ilonen viides Dubaissa

Mikko Ilosen vuosi on käynnistynyt mainiosti. Plakkarissa on jo kaksi Top 5 -sijoitusta ja uran paras noteeraus maailmanlistalla. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen teki erinomaisen nousun Dubaissa pelatun Euroopan kiertueen kilpailun päätöspäivänä. Hän kiipesi sunnuntaina tulosluettelossa peräti 32 pykälää, ja sijoittui kovatasoisessa turnauksessa jaetulle viidennelle tilalle. Ilosen 64 oli neljännen kierroksen kovin tulos.

Lahtelaisen neljäs kierros sisälsi kaksi eaglea, viisi birdietä ja yhden bogin. Birdieistä kaksi tuli onnistuneelle loppukirille ominaisesti kahdelle viimeiselle reiälle.

Kun viimeinen ryhmä oli kierrostaan puolivälissä, nousi Ilonen jopa jaetulle kärkipaikalle. Hän oli pitkään ainakin teoreettisesti kiinni voitossa tai uusinnassa, mutta muutama pelaaja ajoi lopussa vääjäämättä ohi.

”Tunsin jo aamun lämmittelyssä, että tänään lähtee. Putteri tuntui hyvältä näpeissä, olotila oli kaikin puolin vahva. Sain chipattuani sisään kolmannella hienon alun ja päätin painaa kaasua koko päivän. Hieno päivähän tästä tuli”, Ilonen myhäili seuratessaan kärkipelaajien edesottamuksia.

Ilonen lähtee Arizonaan

Kaksi otteluvoittoa reikäpelin MM-kisoissa saattaisi avata Iloselle paikan myös Mastersiin... Kuva: All Over Press

Kaksi otteluvoittoa reikäpelin MM-kisoissa saattaisi avata Iloselle paikan myös Mastersiin… Kuva: All Over Press

Viides tila tuottaa Iloselle reilut 60 000 euroa. Oleellisinta on kuitenkin se, että hän nousee muutaman sijan maailmanlistalla, ja on käytännössä varmistanut ensimmäisen kerranurallaan osallistumisoikeuden World Tourin reikäpelimestaruuskisoihin (19.-23.2.) Arizonassa.

Ennen viikonloppua Ilonen oli listan 62:s. Uusi ja samalla uran paras sijoitus selviää maanantaina aamupäivällä tehtävässä päivityksessä. Tuoreen listan järjestykseen vaikuttaa vielä Scottsdalessa meneillään oleva PGA Tourin kilpailu.

Match Play Championshipin lopulliset kaaviot lyödään lukkoon helmikuun 9. päivä pelattujen kisojen jälkeen. Ilonen ei kuitenkaan pelaa tulevalla viikolla.

”Mainio kahden viikon jakso tässä tuli tehtyä. Reikäpelikisa kutsuu, se tuntuu hyvältä – piristää varmasti omaa tekemistä.”

Ilosen kanssa viidettä sijaa jakoivat Steve Webster, Thorbjörn Olesen sekä Roope Kakon kanssa pelannut Robert Rock.

<a href=Roope Kakko pelasi lupauksia herättäneen kilpailun Dubaissa. Kuva: VeVe Media" src="/wp-content/uploads/2014/02/14020216005376.jpg">

Roope Kakko pelasi lupauksia herättäneen kilpailun Dubaissa. Kuva: VeVe Media

Kakko oli ennen finaalikierrosta kahdeksannella tilalla, mutta yksi huono reikä maksoi hänelle sunnuntaina paikan kärkikymmenikköön. 14. reiällä (par-4) triplabogin tehnyt Kakko pelasi tuloksen 73, ja oli lopulta 23:s.

”Raskas päivä tämä oli. En saanut millään momentumia puolelleni. Viheriöiden nopeudet olivat vaikeasti arvioitavissa. Toiset olivat nopeita ja kovia, joillain pallo spinnasi nopeasti”, kisasta n. 18 700 euroa tienannut Kakko sanoi.

Kakon kierros sisälsi triplan lisäksi yhden eaglen, kaksi birdietä ja kaksi bogia. Toiseksi viimeisellä (hole-in-onesta kahden miljoonan dollarin palkinto) tullut eagle pönkitti jo varsin kauas tulosluettelossa valahtaneen espoolaisen asemia 25:n joukossa.

”Löin siinä draivin viheriön viereen ja pistin chipin pussiin.” Dubain kisa oli sunnuntain pienestä laskusuhdanteesta huolimatta jälleen hieno osoitus, että Kakko pystyy pelaamaan parhaimmillaan aivan kiertueen eturivin pelaajien tahtiin. Kauden edetessä häneltä voikin hyvällä syyllä odottaa kovia sijoituksia tasokkaissa turnauksissa.

”Kokonaisuutena ihan ok viikko. Nyt summaamme caddien kanssa vielä niitä asioita, joita pitää parantaa ennen torstaina Johannesburgissa käynnistyvää kisaa.”

Stephen Gallacher voitti ensimmäisenä pelaajana Omega Dubai Desert Classicin kahdesti peräkkäin. Kuva: All Over Press

Kilpailun voiton vei toisen kerran peräkkäin Stephen Gallacher. Skotlantilainen oli 54 reiän jälkeen kahden lyönnin johdossa, mutta ulosmeno oli hänelle vaikea: Gallacher oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen neljä yli, ja näytti vahvasti siltä, että hän olisi ulkona voittokamppailusta.

Gallacher kuitenkin heräsi uudelleen sisääntulossa, jonka hän pelasi virheettömästi tehden neljä birdietä. Tulos 72 vei Gallacherin kokonaislukemiin -16, mikä riitti voittoon lyönnin erolla ennen kisan todellista yllättäjää Emiliano Grilloa.

Romain Wattel

ja viime kaudella kolme kilpailua Challenge Tourilla voittanut Brooks Koepka jakoivat kolmatta sijaa tuloksellaan -14.

Avauskierroksen jälkeen moni oli valmis laittamaan lanttinsa likoon Rory McIlroyn (-12) puolesta. McIlroy uhkui itsevarmuutta vielä turnauksen puolivälissä, mutta hän hyytyi odottamattomasti finaalikierroksella.

Sunnuntaina vain kolme pelaajaa löi heikomman tuloksen kuin maailmanlistalla kuudentena oleva pohjoisirlantilainen. Tulos 74 pudotti McIlroyn sijalle yhdeksän.

World Rankingin ykkönen Tiger Woods (-6) oli Dubaissa 41:s.

Gallacher: Toivoisin voivani pelata tätä kilpailua joka viikko

Stephen Gallacher on tällä hetkellä skotlantilaisten ykköstoivo Euroopan Ryder Cup -joukkueeseen. Kuva: All Over Press

Tammikuussa 40 vuotta täyttänyt Gallacher rakensi voittonsa kahden viimeisen kierroksen sisääntulossa, jotka hän pelasi huikeasti 13 alle.

”Hoin vain toistuvasti itselleni ’pysy kärsivällisenä’. Pelasin takaysin hyvin, eikä kenelläkään ollut samanaikaisesti isoa vaihdetta päällä”, voittaja sanoi.

Gallacherin neljän viimeisimmän Dubain turnauksen sijoitukset ovat mairittelevia: kymmenes, toinen, ensimmäinen ja ensimmäinen: ”Toivoisin voivani pelata tätä kilpailua joka viikko”, hän myönsi.

”Asetin vuoden alussa tavoitteekseni paikan Top 50:ssä maailmanlistalla”, Gallacher jatkoi. ”Tiesin, että olen vain voiton päässä sellaisista kilpailuista kuin WGC Match Play ja US Open. Jos on aikomus olla mukana Ryder Cup -joukkueessa, tuollaisiin kisoihin on pakko päästä.”

Pääsy Euroopan joukkueeseen olisi epäilemättä entisen Ryder Cup -joukkueen kapteenin BernardGallacherin veljenpojan toiveiden täyttymys. Stephen asuu reilun 50 kilometrin päässä syksyn joukkueturnauksen kisa-areenasta, joten hänen kohdallaan voitaisiin puhua todellisesta kotikenttäedusta.

Marko Kuivasaari 2.2. klo 15.32

Ilosella upea päätöskierros Dubaissa

Tuloksen 64 pelannut Mikko Ilonen on Dubain ET-turnauksessa viiden joukossa, kun kärkiryhmä etenee ulosmenon väylillä.

<a href=Mikko Ilonen oli rautaa Emirates Golf Clubin kentällä pelattavan kisan finaalikierroksella. Kuva: All Over Press">

Mainion pelivireen löytänyt Mikko Ilonen esitti Omega Dubai Desert Classicin päätöskierroksella fantastisia otteita. Kaksi eaglea, viisi birdietä ja yhden bogin sisältänyt 64 (-8) lyönnin kierros huipentui kahteen peräkkäiseen birdieen, joka on nostanut hänet parhaimmillaan kolmannelle tilalle.

Kun viimeiset ryhmät ovat pelanneet 4-5 reikää, on Ilonen (-13) neljäntenä, vain lyönnin päässä kärkikolmikosta Brooks Koepka-Rory McIlroy-Stephen Gallacher.

Viikko sitten Sergio Garcialle voiton tiukassa uusinnassa hävinneen Ilosen hieno loppuvenytys tietää varmuudella sitä, että hän saa paikan helmikuun jälkipuolella Arizonassa pelattaviin reikäpelin MM-kisoihin.

Kuudennelta sijalta päätöskierrokselle lähtenyt Roope Kakko on tehnyt viisi paria ja yhden bogin. Hän on kuuden reiän jälkeen kokonaistilanteessa yhdeksän alle, mikä riittää 17. tilaan.

Kilpailun viimeinen ryhmä on maalissa n. klo 15 Suomen aikaa. Seuraa turnauksen etenemistä live scoring -palvelustamme.