Ilonen: Tyydyttävä tulos - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen: Tyydyttävä tulos

Mikko Ilonen kääntää seuraavaksi katseensa Skotlannissa kolmella eri links-kentällä pelattavaan turnaukseen. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (-8) nousi viimeisellä kierroksella kolme sijaa Kennemer Golf & Country Clubin kentällä pelatussa KLM Openissa. Voittaja Paul Casey oli kuusi lyöntiä Ilosta parempi.

Lahtelainen pelasi sunnuntaina tuloksen 67, joka oli hänelle kisassa kolmas kuutosella alkava kierros. Ilosen korttiin kirjattiin päätöspäivänä neljä birdietä ja yksi bogi. Kaikkiaan hänen viikonvaihteen saldonsa käsitti 14 birdietä, neljä bogia ja yksi tupla.

”Kokonaisuutena tämä oli tyydyttävä tulos. Jäi sellainen tutina, että viikonloppuna olisi pitänyt saada itsestä enemmän irti tuloksellisesti”, Ilonen sanoi. ”Viimeinen kierros oli paras, en vaan saanut birdieputteja sisään muualta kuin alle metrin matkoilta. Hyvä olo tästä jäi.”

Kisa oli Iloselle 19:s meneillään olevalla kaudella. Hän kuittasi urakastaan vajaat 27 500 euroa, ja nousi Miguel Angel Jimenezin ohi Race to Dubai -listalla . Uusi sijoitus on 14:s, rahaa Ilonen on kuitannut reilut 1,1 miljoonaa euroa.

Hän saattaa nousta takaisin 50:n joukkoon maailmanlistalla, tämä riippuu Atlantassa maanantain vastaisenä päättyvän Tour Championshipin tuloksista. Ennen viikonloppua hän oli 52:s.

Seuraavan kerran Ilonen kilpailee lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Skotlannissa pelattavassa Alfred Dunhill Links Championshipissä.

<a href=Roope Kakko ripitti itseään ankarasti epäonnistuneen päätöskierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/09/14091320424662.jpg" width="505">

Roope Kakko ripitti itseään ankarasti epäonnistuneen päätöskierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen (-4) oli 36:s ja Roope Kakko (+5) 69:s.

”Sunnuntain esitys oli osaltani varsin tasapaksu, lauantai huomattavasti parempi. En vain saanut asioita tapahtumaan finaalipäivänä”, tulevalla viikolla Walesissa kilpaileva Korhonen sanoi. ”Peruspeli oli sinällään siistiä, mutta terävyys puuttui.

Kakko sortui kuluvalla kaudella hänelle tyypilliseenromahtamiseen viikonlopun kierroksilla. Hän oli kahden päivän jälkeentasatuloksessa Paul Caseyn kanssa. Kaksi viimeistä englantilainen pelasi -12, Kakko 19 lyöntiäheikommin.

”Päällimmäinen tunne on silkka viha itseä kohtaan. Olen peluuttanut itsenipuhki, kiertänyt väkisin kisoja mikä ei ole koskaan minulle sopinut.Kohellan urpona joka kisassa pelaten alle oman tasoni”, Kakko piiskasi itseään.

”Pitäisi kuunnellasydäntään ja kroppaansa, eikä vääntää väkisin. Valmentajani Mika Piltz lähtee mukaan torstaina käynnistyvään Walesinkisaan, sinne pitäisi nyt rakentaa positiivinen vire.”

Kakko oli ET:n tienestilistalla ennen viikonloppua 123. tilalla. Sijoitus pysyy suurin piirtein samana. Noustakseen 110:n joukkoon, ja suorankortin haltijaksi kaudelle 2015, hänen pitäisi ansaita kauden viimeisistäkisoista arviolta 50 000-65 000 euroa.

Hän pääsee pelaamaan Walesin lisäksi Skotlannin ja Portugalin kisat,Hongkongin ja Australian turnauksiin pääseminen on epävarmaa.

Paul Caseyn voittojen määrä Euroopan kiertueella nousi sunnuntaina 14:ään. Kuva: Getty Images

Paul Caseyn voittojen määrä Euroopan kiertueella nousi sunnuntaina 14:ään. Kuva: Getty Images

Paul Casey (-14) oli viikonlopun kierroksilla aivan omaa luokkaansa. Hän selvitti karsinnan perjantaina vain kahdella lyönnillä, mutta sivusi seuraavana päivänä Kennemeerin kenttäennätystä tuloksellaan 62. Casey starttasi päätöskierrokselle neljän lyönnin päässä johdossa olleesta Romain Wattelista. Hän löi ulosmenon 32 lyönnillä ja siirtyi tässä vaiheessa lopullisesti kisan ykköseksi.

Casey, 37, ja hänen avopuolisonsa Pollyanna saivat ensimmäisen lapsensa kaksi viikkoa sitten. ”Ensimmäinen turnaus isänä ja ensimmäinen voitto isänä”, hän hehkutti kilpailun jälkeen.

”Minun pelisuunnitelmani oli pitää kentällä hauskaa niin paljon kuin mahdollista. Yritin keskittyä joka ainoaan lyöntiin, mutta samalla ottaa rennosti ja olla tarpeen tulleen hyökkäävä. Olen iloinen, kuinka onnistuin yhdistämään hauskan, mutta keskittyneen peliotteen.”

”Olen ehdottomasti ihan taivaissa.”

Voitto oli Caseylle 13:s Euroopan kiertueella, edellinen tuli viime kaudella Irlannin avoimissa. Hän noussee World Rankingin seuraavassa päivityksessä sijan 65 tuntumaan.

Lyönnin päähän Caseysta jäänyt Simon Dyson aloitti loppukirinsä jälkikäteen ajatellen liian myöhään.Kisan kolminkertainen voittaja teki kymmenen viimeisen reiän jaksossa viisi birdietä, joista siis neljä sisääntulossa. Seuraavana olleet Andy Sullivan (-12) ja Eddie Pepperell (-11) sinetöivät englantilaisten nelosvoiton KLM Openissa.

Sullivan sai 15. reiällä tekemänsä hole-in-onen vuoksi ikimuistoisen palkinnon: matkan avaruuteen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)