27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen suuren mahdollisuuden edessä

Mikko Ilosen vire mitataan viikonloppuna kivikovassa Dubain kilpailussa.Kuva Getty Images

Qatarin kisassa uusinnan jälkeen kakkoseksi sijoittunut Mikko Ilonen on sijoitettu kuumiin ryhmiin tähtiä vilisevässä kilpailussa.

Hänen ryhmässään ovat torstaina ja perjantaina 57-vuotias kaksinkertainen major-voittaja Mark O´Meara sekä uutta nousua hakeva David Howell. O´Mearalle Dubai on merkityksellinen kisapaikka, hän voitti ET:n perinteikkäimmän kisan vuonna 2004.

”O´Meara on tuttu mies, vaikka kisakierrosta en hänen kanssaan olekaan pelannut”, Ilonen kertoo.

Vain 20 minuuttia Ilosen ryhmän jälkeen kierrokselleen lähtevät Tiger Woods, Rory McIlroy sekä edellisvuoden voittaja Stephen Gallagher.

Ilonen otti pari päivää Qatarin kilpailun jälkeen rennommin. Keskiviikkona iltapäivällä on ohjelmassa kisan pro-am.

’Rentoutuminen oli tarpeen, olen fyysisesti ja henkisesti palautunut viikonlopusta. Emiratesin kenttä on loistavassa kunnossa. Kisa on sikälikin mielenkiintoinen, että avauksissa lyödään paljon muitakin mailoja kuin draiveria’, vuonna 2003 kuudenneksi sijoittunut Ilonen kertoo.

Viimeisten vuosien aikana Ilonen ei ole kisassa menestynyt, mutta usko omiin mahdollisuuksiin on vankka.

’Kenttä istuu oikein hyvin silmääni, nälkä menestykseen on kova’.

Ilonen on World Rankingilla 62. Hänellä on mainiot mahdollisuudet päästä mukaan reikäpelin MM-kisoihin (19-23.2.) joihin otetaan WR:lta 64 kärkimiestä ilmoittautumisten mukaan 9.helmikuuta listan mukaan.

Dubaissa pisteitä jaetaan noin 50:lle ensimmäiselle. Sijoittuminen 20:n joukkoon viikonloppuna käytännössä varmistaisi Ilosen paikan reikäpelikisoihin Arizonaan. Vähempikin saattaa riittää, World Rankingiin vaikuttavia kisoja pelataan vielä ennen rajan vetämistä Etelä-Afrikassa, Arizonassa sekä Kaliforniassa.

Huhtikuun toisella viikolla käytävään Masters Tournamentiin ja maaliskuussa pelattavaan World Touriin lyöntipelikisaan Miamissa Ilosella on myös hyvät mahdollisuudet päästä mukaan. Maailmanlistalla 50:n joukkoon nouseminen avaa portit molempiin. Voitto Dubaissa toisi kertaratkaisun näihin haasteisiin.

Miamin kisan osalta ratkaiseva päivä top-50 sijoituksen suhteen on reikäpelikisan jälkeinen maanantai. Mastersiin kutsutaan WR:n 50 parasta maaliskuun lopun listalta.

Mikko Ilosen osalta ratkaisevaa on päästä mukaan reikäpelimestaruuuksiin. Jollei tämä onnistu, ainoa takaportti on Marokon kisan voittaminen maaliskuun lopulla. Edellisvuonna Ilonen oli tässä kisassa toinen.

Roope Kakko panostaa lähipeliin

<a href=Roope Kakko tiedostaa ennen kisaa tarvitsevansa normaalia parempaa lähipeliä menestyäkseen. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2014/01/13112408451711.jpg">

Roope Kakko tiedostaa ennen kisaa tarvitsevansa normaalia parempaa lähipeliä menestyäkseen. Kuva: All Over Press

Roope Kakko lyö Emirates Golf Clubilla torstaina käynnistyvän kilpailun ensimmäisen suorituksen ykkösen tiiauspaikalta kello 5.15 Suomen aikaa. Samassa ryhmässä pelaa edelliskaudella Challenge Tourilla loistanut Brooks Koepka.

Kakko avasi kautensa Qatarin kilpailussa, jossa suorituksen askelmerkit olivat vielä poissa raiteiltaan.

’Töitä svingin ja lähipelin eteen on viimeiset päivät tehty kovasti. Lyömisen suhteen en silti odota vielä mitään huikaisevaa viikkoa, huippuvireeseen on matkaa’, hän myöntää.

” Lähipeli ja putti ovat ne syömähampaat joita olen erityisesti kiillotellut, samoin asennepuolella haluan kontrolloida tekemisiäni ja rakentaa parhaan mahdollisen tuloksen’, Kakko valoi uskoa mahdollisuuksiinsa.

Emirates Golf Clubilla hän on pelannut vuosia sitten harjoituskierroksia sekä toiminut vaimonsa Minea Blomqvist-Kakon caddienä loppuvuodesta 2009.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)