18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen paransi asemiaan Nordea Mastersissa

Mikko Ilosella on peli hallussa ja kaikki mahdollisuudet menestykseen Nordea Mastersissa. Kuva Getty Images

Mikko Ilonen pelasi perjantaina tuloksen 71,-1 European Tourin kisassa PGA Sweden National-kentällä. Kierrokseen mahtui neljä birdietä ja kolme bogeyta. Kovissa, tuulisissa olosuhteissa torstaina pelaamaansa tulosta 70,-2 Ilonen piti yhtenä kauden parhaista. Tyytyväinen hän oli myös toisen päivän esitykseen.

”Hyvää tasaista menoa, johon mahtui nyt pari virhettäkin. Suhtauduin niihin kuitenkin hyvin, en ottanut nokkiini. Sellainen tunne on, että molemmmille kierroksille on jäänyt lyöntejä kentälle ottamatta. Parempaan olisi ollut mahdollisuuksia. Positiivista viikonloppuun mentäessä on se, että oma peli tuntuu helpolta ja sujuvalta”, Ilonen kuvaili tuntemuksiaan.

Ilonen oli toisen kierroksen päättyessä 14. Sijoitus parani roimasti torstaista (30.). Kärkikolmikkoon Victor Dubuisson, Alvaro Quiros, Eddie Pepperell on eroa kolme lyöntiä. Ilosen nousua tuloslistalla edesauttoi perjantain keli, joka laski tulostasoa jo aamupäivän peleissä.

Roope Kakon viikko päättyi pettymykseen Ruotsissa. Maanantaina US OPenin karsinnoissa paikka majoriin meni huonoon puttipeliin. Kuva: VeVe Media

Roope Kakon viikko päättyi pettymykseen Ruotsissa. Maanantaina US OPenin karsinnoissa paikka majoriin meni huonoon puttipeliin. Kuva: VeVe Media

Roope Kakko sai torstain kierroksensa jälkeen yhden rangaistuslyönnin. Hän oli pudottanut kakkosen viheriöllä pallonsa oman merkkausnastan päälle. Tämä liikahti paikaltaan. Kakko kutsui tuomarin paikalle, joka totesi, ettei jälkiseuraamuksia tule. Kunhan merkki ja myöhemmin pallo laitetaan oikealle paikalleen.

Näin Kakko teki, mutta päätös muuttui ”hovissa”. Sääntöjen mukaan tästä rikkeestä tulee yksi rangaistuslyönti. Kakon pelasti diskaukselta virheellisen tuomion paikanpäällä antaneen tuomarin tulkinta.

Rangaistuslyönti ja toisen kierroksen alkuvaiheillla tullut kolmen bogeyn suma viiteen reikään sysäsivät Kakon jo cut-rajan ulkopuolelle ennen kympillä ( kentän ensimmäinen) tullutta eaglea.

Kovassa kelissä taipui Kakko lopussakin viiden reiän jaksoon tekemään tuplan ja kaksi bogeyta. Yhteistulos 70-78,+4 ei riittänyt, kolme lyöntiä erotti hänet viikonlopun kierroksilta.

”MC nimen perässä tuntuu epätodelliselta.Peli tuntuu hyvältä, löin tänäänkin paljon hyviä suorituksia ja kuvittelin ennen kierroksen alkua pelaavani viikonloppuna kärkisijoista. Tuuli nousi pirun kovaksi ja se sotki pahasti etenkin lähipeliä sekä puttia”, Kakko manaili.

Mikko Korhosen ( 73-75) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

”Ei ole Ruotsi oikein minulle suotuisa kisapaikka.Tästä päivästä ei etsimälläkään löydy positiivista kerrottavaa”, Korhonen manaili. Hän pelaa seuraavan kerran tulevalla viikolla Itävallassa.

Korhonen on pelannut tällä kaudella yhdeksän kisaa, joissa on tullut neljä jatkoonpääsyä. Rahaa hän on kuitannut 48,552 euroa. Viikonlopun jälkeen sijoitus Race to Dubai-listalla putoaa päälle 150:n, joten kauden toisella puoliskolla Korhosen olisi saatava kasaan noin 200.000 euroa lisää noustakseen 110:n ensimmäisen joukkoon, jotka saavat kortin vuodelle 2015.

Kaudella 2013 Korhonen oli varmuuden huipentuma, hän missasi vain yhden cutin, pelaten kaikki neljä kierrosta 15 eri kilpailussa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)