25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen karsiutui Soulissa

Mikko Ilonen jäi Koreassa kauas jatkopaikasta. © Getty Images

Suomen ykköspelaajan Mikko Ilosen peli ei sujunut Ballantine’s Championshipin toisellakaan kierroksella. Päivän aloitus oli mahdollisimman hankala, sillä bogi ja tuplabogi kahdella ensimmäisellä veivät pohjan pois cut-rajan tavoittelulta.

Seuraavat 14 reikää Ilonen taisteli vielä kaksi alle -tahdissa, mutta tupla- ja triplabogi-lopetus jätti lahtelaiselle karvaan maun Soulin turnauksesta.

Ilosen (76-78) lopullinen sijoitus kisassa oli 137:s. Jatkopaikka olisi vaatinut häneltä yhdeksän lyöntiä parempaa tulosta.

”Oli totisesti vaisua pelaamista alussa ja lopussa. Lyöminen tuntui vaikealta. Viimeisellä reiällä palloni oli kiven takana josta otin dropin. Tiukassa paikassa olisin lyönyt siitä, mutta maila olisi mennyt, samoin ehkä rannekin”, Ilonen sanoi.

”Tulen seuraavaksi viikoksi Suomeen, harjoitukset jatkuvat heti maanantaina. Kyllä se tästä taas lähtee. Nyt oli heikko viikko, uskon että huomattavasti parempaa on luvassa pikapuoliin.” Karsiutuminen oli Iloselle kauden viidennessä kisassa toinen. Hän pelaa seuraavan kerran Euroopan kiertueella toukokuun puolivälissä, Mallorcan turnauksessa.

Ballantine’s Championshipin kärjessä on perjantaina upean (63) kierroksen pelannut Brett Rumford. Aussi on 36 reiän jälkeen tilanteessa -10. Niin ikään hyvin toisella kierroksella onnistuneet Sören Kjeldsen ja Miguel Angel Jiménez ovat kolme lyöntiä Rumfordia jäljessä.

Brett

Brett Rumford oli perjantaina häikäisevä. &copy Getty Images

Nousua 19. sijalta selvään johtoon edelsi yhdeksän birdietä ja yhdeksän paria sisältänyt kierros. Kun päivän toiseksi paras noteeraus jäi Rumfordin tuloksesta kolme lyöntiä, voidaan hänen todeta olleen perjantaina kentän herra ja hidalgo.

”Tämä on hauska laji. Lyöntini ei tuntunut tänne tullessani tekinesti erityisen hyvältä, mutta tässä on tulos”, Rumford ihmetteli.

Viime vuonna Korean kisassa toiseksi sijoittunut Rumford on voittanut Euroopan kiertueella kolme kertaa, joista edellisen kerran kaudella 2007.

Jiménez ei ole sitten alkukauden päässyt kunnolla mukaan kärkikahinoihin, mutta on viikonloppuna yksi suurimmista voittajasuosikeista.

”Peli toimii kaikilla osa-alueilla, mutta rautalyönnit ovat olleet parasta. Silloin kun pelaan hyvin, niin keskipitkät raudat ovat vahvin puoleni”, Jiménez taustoitti syitä jatkuviin birdiepaikkoihin.

Avauspäivän jälkeen johdossa ollut Damien McGrane (66-72) ei kyennyt torstain kaltaiseen esitykseen, mutta säilytti paikkansa top-kympissä. Vieraileva tähti Dustin Johnson (70-69) nousi seitsemänneksi.

Poimintoja:

7. Alexander Noren, -5 7. Richard Finch, -5 11. Lee Westwood, -4 11. Richie Ramsay, -4 18. Jamie Donaldson, -3 18. Paul McGinley, -2 29. Grégory Havret, -2

mc. Ernie Els mc. Ian Poulter mc. Chris Wood mc. Y.E. Yang

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)