25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen kärjen tuntumassa

Mikko Ilosen ja Reginald Mokhosin yhteistyö toimi torstaina saumattomasti. © Getty Images

Mikko Ilonen aloitti ensimmäisen Pohjois-Irlannissa vuosikymmeniin pelattavan ET-turnauksen mallikkaasti. Tuloksen 66 pelannut Ilonen on kisassa kolmantena, mutta ero paalupaikkaa jakaviin Jeev-Milkha Singhiin ja Gregory Bourdyyn on mahdollisimman niukka – yksi lyönti.

Lahtelaisen virheetön kierros sisälsi kuusi birdieitä, joista hän värkkäsi kaksi peräkkäistä rei’ille kahdeksan ja yhdeksän (Ilosen 17:s ja 18:s). Ilosen griiniosumatarkkuus oli avauskierroksella kohdallaan, sillä hän missasi viheriön vain kahdesti. Näissäkin tapauksissa hän hoiteli pallonsa reikään parin arvoisesti. Putteja Iloselle kertyi 28 ja väyläosumia 8/14.

Kärjen tuntumassa on tiivis tunnelma, sillä Ilosen seurana kolmatta sijaa jakaa viisi pelaajaa. Kymmenen joukkoon mahtuvat myös Nicolas Colsaerts, Padraig Harrington, Simon Dyson,Thogchai Jaidee sekä viisi muuta tuloksen 67 kirjauttanutta pelaajaa.

Jeev-Milkha Singh sai kiitellä enemmänkin yleisöä hyvistä suorituksistaan.  &copy Getty Images

Jeev-Milkha Singh sai kiitellä enemmänkin yleisöä hyvistä suorituksistaan. &copy Getty Images

Ensimmäistä kertaa maaperällään Euroopan huippugolfia sitten vuoden 1953 seurannneet pohjoisirlantilaiset olisivat mielellään halunneet nähdä oman pelaajansa kärjessä avauspäivän jälkeen. Tämän kunnian sai kuitenkin mies kaukaa – Intian Jeev Milkha Singh.

”Ilmapiiri ja tunnelma kentällä on fantastinen”, 40-vuotias Singh sanoi. ”Kun katsomossa on noin paljon ihmisiä, ei fiilis voi olla muuta kuin huipussaan.”

”Nuorempana en pelannut links-kentällä. Siitä taitaa olla 20 vuotta, kun sain ensimmäisen kosketuksen linksiin British Openin karsinnoissa. Nautin siitä, vaikka se oli todella rankkaa.”

Pohjois-Irlannin tähtikaartista yksikään ei ollut ensimmäisellä kierroksella parhaimmillaan: RoryMcIlroy (70) löytyy sijalta 53 ja tuloksen 71 pelanneet Graeme McDowell ja Darren Clarke 19 sijaa alempaa. Näyttäisi siltä, että koko vuoden kestänyt rummutus Irish Openin ympärillä aiheutti kotiyleisön suosikeille ylilatauksen.

Royal Portrushin perinteinen kenttä ei saanut ainakaan torstaina niskalenkkiä Irish Openin pelaajista. Kaikkiaan 52 kilpailijaa pelasi kuutosella alkavan tuloksen, mutta vähintään kierrostulos par oli peräti 115 pelaajan kortissa.

Korhosella hyvä tahti

Mikko Korhonen on Italiassa pelattavan Challenge Tourin -kisan puolivälissä sijalla 15. Hän pystyi parantamaan avauspäivän tulostaan 68 yhdellä lyönnillä torstaina. Neljä birdietä sisältäneen kierroksen ainoa tahra tuli Varesen kentän 18. reiällä. Korhonen on kisassa 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa viisi alle.

Muista suomalaisista jatkopaikka heltisi ainoastaan Kalle Samoojalle, joka hinasi itsensä cut-rajan paremmalle puolelle pelattuaan loistavan tuloksen 65 lyöntiä. Turkulainen jatkaa kisan kolmannelle kierrokselle tilanteesta par.

Roope Kakko (+1) jäi jatkopaikasta lyönnin sekä Janne Kaske viiden lyönnin päähän.

Challenge Provincia di Varesen johtopaikkaa jakavat Marco Crespi, Raymond Russell ja Daniel Vancsik. Korhonen on kärkikolmikkoa viisi lyöntiä jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje