18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen ja Kakko kisaavat Skotlannissa

Mikko Ilonen jakoi Tukholmassa kolmatta sijaa Sergio Garcian kanssa. Irlannin avoimissa hän kiersi päätöspäivänä Rory McIlroy mukanaan, molempien sijaluku oli kymmenes © Getty Images

NIcolas

NIcolas Colsaerts olisi Ryder Cup- joukkueeseen mahtuessaan ainoa ensikertalainen ja kautta aikojen ensimmäinen belgialaiinen &copy Getty Images

Gleneaglesin PGA Centenary Course – kentällä pelataan syksyllä 2014 Ryder Cup. Tulevana viikonloppuna sillä ratkaistaan Johnnie Walker Championship jo14:n kerran. Panokset ovat tavanomaista suuremmat varsinkin Nicolas Colsaertsille, joka sijoittuessaan toiseksi tai voittajaksi, saa paikan reilun kuukauden päästä pelattavaan Ryder Cupiin USA:ssa. Mikäli hän ei tässä onnistu, viimeisen suoran paikan vie Martin Kaymer. Ensimmäinen villi kortti on käytännössä varattu Ian Poulterille, joten viikonlopun peleissä on paljon panosta.

PGA Tourin Fedex Cupin ensimmäisessä finaalikisassa USA:ssa on samanaikaisesti mukana suuri osa Euroopan tähdistä. Myös Padraig Harrington, joka saattaa nousta vaihtoehdoksi toisen villin kortin saajaksi jos hän yltää kärkeen. Näin varsinkin siinä tapauksessa,että Colsaerts jättää rapakuntoisen Martin Kaymerin harkintapaikalle. Kaymer ei osallistu kumpaankaan viikonlopun kisoista.

Colsaerts on suurimpia suosikkeja Jack Nicklauksen suunnittelemalla kentällä yhdessä Francesco Molinarin, Anders Hansenin sekä isäntämaan Paul Lawrien kanssa. Kenttää on parannettu, näkyvin 18:n on viheriön laskeminen muutamalla metrillä. Näin sen ympärille on luotu amfiteatterin kaltainen areena katseljioille.

Ilosen syyskausi käynnistyy

Mikko Ilonen palaa kentille yli kuukauden tauon jälkeen. Hän karsiutui Skotlannissa heinäkuun puolivälissä. Takana on 16 kisaa, yhdeksän jatkoonpääsyä ja kaksi top-10 sijoitusta. Rahalistalla Ilonen on 91:s. Työpaikan uusimiseen hän tarvitsee vielä lisää tienestejä. Ohjlemassa on Gleneaglesin jälkeen Sveitsin European Masters, Italian avoimet, Dunhill Links Skotlannissa sekä suurella todennäköisyydellä Portugal Masters.

”Aurinkorannikon kisasta ei kohdallani ole varmuutta, kategoriani ei riitä Singaporeen, tuskin Hongkongiin.”, Ilonen luettelee. Yksittäisiä kisoja pelataan lisäksi Australiassa sekä Etelä-Afrikassa.

”Australiaan en usko lähteväni. Tauon jälkeen lyöminen ja pelaaminen tuntuu vielä hieman nihkeältä. Pyrin rakentamaan pelaamalla paremman tunteen ennen Gleneaglesein kisan alkua”, Ilonen suunnitteli viime viikolla. Mukaan Skotlantiin, Sveitsiin ja Italiaan lähtivät myös vaimo sekä esikoispoika Eino.

”Kuukausi ollaan matkalla, Sveitsin kisan jälkeen on viikko huilia joka menee osittain loman puolelle”.

Gleneagles ei ole ollut aiempina vuosina Iloselle mikään kultakaivos, neljällä yrittämällä paras sijoitus on 51:s. Ilonen lähtee torstaina kierrokselleen iltavuorossa, kello 15.55 Suomen aikaa.

Roope Kakko pääsee torstaina liikkeelle ensimmäisessä ryhmässä kllo 7.25 paikallista aikaa. European Tourilla Kakko on pelannut seitsemän kertaa, jatkoonpääsyjä on neljä, paras sijoitus 17:s. Kortin uusiminen pelaamalla vaatisi ”välitöntä menestystä”, vankka top-10 sijoitus viikonloppuna toisi pelipaikan myös Sveitsiin. Nykyiset 30.000 euron ansiot pitäisi hilata 200.000 euron paremmalle puolelle.

Gleneaglesin kisa on palkintosummaltaan suurin, johon Kakko tällä kaudella on onnistunut kategoriallaan pääsemään mukaan.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje