16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen: En päässyt oikein birdiepaikoille

Mikko Ilonen onnistui pitämään pelinsä kasassa hankalasta säästä huolimatta. © Getty Images

Mikko Ilonen (-6) ei pystynyt Irish Openin toisena pelipäivänä aivan yhtä hyvään suoritukseen kuin torstaina. Tulos 72 pudotti kolmantena olleen Ilosen kisan puolivälissä sijalle 17. Avauskierroksella kuusi birdietä tehnyt lahtelainen aloitti toisen kierroksen hienosti. Hän siirtyi kolmannen reiän jälkeen jo kokonaistilanteeseen kahdeksan alle, mutta tämän jälkeen peli kävi hankalammaksi: ”Keli oli vaikeampi, suihkuja tuli ja tuulikin vaivasi. Silti sain pelin pysymään kasassa”, Ilonen sanoi. Hän teki kahden peräkkäisen birdien jälkeen 11 paria, kunnes väsäsi turnauksen ensimmäinen boginsa 15. reiällä ja pian toisenkin 17:llä. ”En päässyt oikein birdiepaikoille. Vesisade hidasti viheriöt ja vauhtien kanssa tuli haasteita. Kierros oli kuitenkin varsin hyvä, pysyin kärsivällisenä. Pidän tästä links-kentästä paljon ja Bourdyn tehokasta lähipeliä oli mukava seurata”, Ilonen viittasi kanssaan pelanneeseen ranskalaiseen. Ilonen on johtoon noussutta Gregory Bourdya kuusi lyöntiä jäljessä. Tämä ei ole kärkitaistelua ajatellen liikaa, mutta kolmen joukkoon nouseminen edellyttää häneltä kuitenkin nappisuoritusta viikonloppuna.

Clarkelta arvokkaita ohjeita

Gregory Bourdy hallitsee Irish Openin kärkipaikkaa 36 reiän jälkeen.  &copy Getty Images

Gregory Bourdy hallitsee Irish Openin kärkipaikkaa 36 reiän jälkeen. &copy Getty Images

Bourdylla on kiittäminen kärkipaikastaan Darren Clarkea, joka pelasi hänen kanssaan harjoituskierroksen tiistaina: ”Darren antoi minulle paljon ohjeita, sain niistä eväitä tälle viikolle”, Bourdy sanoi. Kysymykseen, mikä oli ehkä tärkein Clarken antama ohje, Boudry vastasi: ”Sen tiedon aion pitää itselläni.”

Ja ohjeiden tarpeessa Bourdy kyllä olikin. Hän ei ole sijoittunut meneillään olevalla kaudella kertaakaan Top 10:een. Kiertueen ansiolistalla Bourdy on sijalla 112 ja sijoitus maailmanlistalla (175:s) on pudonnut vuodessa tasan 100 pykälää.

Kolminkertainen ET-voittaja johtaa kisaa 36 reiän jälkeen lyönnillä ennen Mark Fosteria. Kolmatta sijaa jakavat Lorenzo Gagli, Padraig Harrington ja Paul Waring ovat tilanteessa -10.

Pohjois-Irlannissa pelataan ensimmäisen kerran huipputason kiertuegolfia vuosikymmeniin. Tämä on saanut katsomot ja väylien reunat täyttymään yleisöstä kuin major-turnauksessa konsanaan. Mahdollisesti ylilatautumisen aiheuttamana paikalliset suosikit eivät ole päässeet kärjen tahtiin.

Rory McIlroy ja Graeme McDowell (-5) jakavat 24. sijaa. Darren Clarke (-4) mahtuu niukasti 40:n joukkoon. Michael Hoey (-7)on parhaana pohjoisirlantilaisena sijalla 10.

Mikko Ilonen starttaa Irish Openin kolmannelle kierrokselle klo 13.48 Suomen aikaa, seuranaan Etelä-Afrikan Alex Haindl.

Korhonen seitsemäntenä Italiassa

<a href=Mikko Korhonen tähyilee kärkisijoituksia Luvinatessa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/11080420564593.jpg" width="505">

Mikko Korhonen tähyilee kärkisijoituksia Luvinatessa. &copy Getty Images

Kierrostulokset 68-68-67 lyönyt Mikko Korhonen (-8) on kiinni kovissa sijoituksissa Italian Luvinatessa pelattavassa Challenge Tourin kilpailussa. Hän on ennen kisan päätöskierrosta jaetulla seitsemännellä tilalla.

Korhosella on eroa kilpailua johtavaan kokeneeseen skotlantilaiseen Raymond Russelliin kuusi lyöntiä. Italian Marco Crespi (-11) on toisena. Kolmatta sijaa (-10) jakavat Andrew McArthur, Alessandro Tadini, Daniel Vancsik sekä Peter Uihlein.

Kalle Samooja (+4) ei onnistunut kolmannella kierroksella. Päivän saldo 74 pudotti hänet 54 reiän jälkeen tulosluettelossa 72. sijalle.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje