Hyvin harjoitellut ja levännyt Korhonen katkaisemaan pientä suvantovaihetta Celtic Manoriin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Hyvin harjoitellut ja levännyt Korhonen katkaisemaan pientä suvantovaihetta Celtic Manoriin

Mikko Korhosen pelit jatkuvat tällä viikolla Celtic Manorissa. Kuva: Getty Images

Tapio Pulkkasen mielestä Ryder Cupiakin isännöineen kentän takaysi on lähes täydellinen kattaus golfväyliä.

Golfin European Tour palaa major-viikon jälkeen tavalliseen arkeen, kun torstaina Walesin Newportissa käynnistyy Gazoo Open supported by Gareth Bale -turnaus. Aiemmin Wales Openina tunnettu kilpailu pelataan tuttuun tapaan Celtic Manor Resortin Twenty-Ten-kentällä, jolla nimensä mukaisesti käytiin Euroopan joukkueen vuonna 2010 voittama Ryder Cup -haasteottelu.

Open Championshipin aikana akkujaan kotimaisemissa lataillut Mikko Korhonen on yksi kilpailun kolmesta suomalaisesta. Helsinkiläisen tauko sisälsi sopivassa mittasuhteessa harjoittelua ja lepoa.

”Ihan hyvä väliviikko oli kotona. Treenasin hyvin ja lepäsin myös”, hän kertoi.

Korhosen kausi on sujunut hieman ailahtelevaisissa merkeissä. Hän on sijoittunut tänä vuonna kahdesti top 10:een, mutta väliin on lipsahtanut myös hieman heikommin sujuneita turnauksia.

Paras sijoitus on peräisin toukokuun puolivälissä pelatusta British Mastersista, jossa hän oli kolmas. Yhden karsiutumisen jälkeen tuli seitsemäs sija European Openista, jota seurasi kaksi peräkkäistä karsiutumista Irlannissa ja Skotlannissa. Hän ei kuitenkaan ole huolissaan, vaikka pelit päättyivätkin kesken kaiken edellisissä kilpailuissa.

”Alla on pari karsiutumista, mutta sinänsä ihan hyvällä pelillä. Ei vaan saanut tulosta aikaan”, sanoi Korhonen, joka jäi sekä Irish että Scottish Openissa lyönnin päähän jatkopaikasta.

Tilanne ei ole Korhoselle uusi, sillä parhaat viikot ovat ennenkin kiertäneet häntä ydinkesällä. Hänelle on kohtalaisen usein osunut hetkellinen huono jakso heinä-elokuulle.

”En tiedä mistä se johtuu, ehkä loman tarpeesta. Nyt peli tuntuu kuitenkin olevan menossa hyvään suuntaan, joten kiva on lähteä ladulle torstaina!” Korhonen sanoi.

Vuodesta 2000 lähtien pelattu Wales Open on käyty joka kerta Celtic Manorin Twent-Ten Coursella. Kenttä tunnettiin aiemmin Wentwood Hillsinä, kunnes nimi muutettiin uudistusten ja edessä olleen Ryder Cupin myötä vuonna 2005.

”Täällä on kenttä kunnossa ja hyvä baana onkin. Aika lailla pallonlyöjän kenttä. Melko paljon tulee keskipitkää rautaa lähestymisissä, muutama haastava avaus myös”, Korhonen kertoi.

Kilpailun tukijaksi on tänä vuonna ryhtynyt Walesin suurin jalkapallotähti Gareth Bale, joka haluaa mukanaolollaan auttaa golfia kasvamaan kotimaassaan. Real Madridin pelaaja on itsekin innokas golfin harrastaja, ja Twenty Ten Clubin kunniajäsen.

Viimevuotisessa kilpailussa Sami Välimäki sijoittui kakkoseksi, Ranskan Romain Langasquen vietyä voiton. Korhonen joutui tuolloin vetäytymään kilpailusta ensimmäisen kierroksen jälkeen käsivamman vuoksi. Parhaimmillaan hän on ollut Wales Openissa kahdeksas vuonna 2013.

Tapio Pulkkanen (vas.) uskoo saavansa pitkistä lyönneistään etua Twenty-Ten-kentällä. Vieressä oleva Sami Välimäki ei pelaa Cazoo Openissa. Kuva: Getty Images

Kilpailun muut suomalaiset ovat Janne Kaske ja Tapio Pulkkanen.

”Otin tauon aika iisisti, kun oli kolme aika intensiivistä viikkoa reissussa. Pidin lähinnä tuntumaa yllä”, Pulkkanen sanoi.

Walesin kisaan Pulkkanen tuli pitkälti hyvän kentän vuoksi. Hän kokee, että vahvuutensa pitkälle lyöminen on Celtic Manorissa etu.

”Etuysi on vähän tylsähköä peltomaisemaa, mutta seassa on pitkiä haastavia reikiä. Takaysi on lähes täydellinen kattaus golfväyliä. Paljon vesiesteitä pelissä ja tuulen yltyessä todella vaikeita reikiä. Kyllä varmasti 15. reikä – lyhyt par 4 – on se ikonisin reikä, mutta myös 18. griinille tulo on aika kutkuttava”, Pulkkanen kuvaili kenttää.

Pulkkanen on entisenä juniorijalkapalloilijana hyvillään, että Gareth Bale häärää kilpailun taustalla.

”Vielä ei ole Balea näkynyt. Hieno jalkapalloilija ja ilmeisen hyvä golfari myöskin.”

Ilma on toistaiseksi ollut Walesissa helteinen, mutta viikonlopulle on sateita luvassa.

Suomalaisten lähtöajat kilpailun ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

10.04 Tapio Pulkkanen-Justin Walters RSA-Sebastian Heisele GER
13.54 Romain Wattel FRA-Janne Kaske-Jacques Kruyswijk RSA
17.17 Mikko Korhonen-Daniel Van Tonder RSA-Connor Syme SCO

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje