11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Hurjan kierroksen tykittänyt Kalle Samooja nousi kahden lyönnin päähän kärjestä

Kaikki neljä suomalaista nähdään viikonlopun kierroksilla. Myös Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen taistelevat paikasta ensi viikolla pelattavaan finaaliin.

Kuluvan viikon ET-kisassa, Dubai Championshipissä asetelma on selvä: osa kilpailijoista pelaa pelioikeudesta seuraavalle kaudelle, hieman paremmissa asemissa olevat kilpailijat taas paikasta pistelistan 50 parhaan joukossa ja osallistumisoikeudesta ensi viikolla pelattavaan kiertueen finaaliin.

Ennakolta lähimpänä finaalipaikkaa suomalaisista oli Tapio Pulkkanen ja aivan hänen kannassaan Mikko Korhonen. Kalle Samoojan tilanne oli vaativampi, finaaliin turkulainen nousisi vain voitolla, kenties myös kakkossijalla.

Kahden kierroksen jälkeen edes voitto ei tunnu haihattelulta, sillä Samooja on kahden pelaamansa kierroksen jälkeen kilpailussa neljäntenä tuloksella -13. Eroa kisaa johtavaan Ranskan Antoine Rozneriin on vain kaksi lyöntiä.

Perjantaina Samooja oli mahtavassa vireessä; 64 lyönnin (-8) kierros piti sisällään bogin sekä peräti yhdeksän birdieä. Jälkimmäinen yhdeksikkö (kentän 1–9) oli todellista ilotulitusta Samoojan hurjasteltua kuusi peräkkäistä birdieä ja vielä yhden kierroksen päätteeksi.

”Punaista oli kortissa tänään ihan riittämiin. Etuysi (kentän takaysi) oli hyvää pelailua, mutta takaysillä rupesikin sitten napsahtelemaan lähestymiset ja välillä putitkin”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Torstain jälkeen Samooja puhui tallan pohjassa pitämisestä, ja sen hän myös teki käytettyään takaysiin 29 lyöntiä.

”Taisi olla pisin birdiejuna ja alhaisin ysi European Tourilla”, hän mietiskeli.

Samooja muistutti hyvän fiiliksen keskellä, että birdiejä tarvitaan jatkossakin. Ensi viikon finaaliin pääsee noin 50 pelaajaa. Hän nousisi tämän hetken tuloksilla listalla 59:nneksi.

Myös Tapio Pulkkanen onnistui perjantaina upeasti. Pulkkanen teki tuloksen 67 (-5) ja siirtyi seitsemän alle tuloksella jaetulle 34. sijalle. Se riittäisi rankingissa 52. sijaan, joten viikonloppuna Pulkkasen olisi pystyttävä nousemaan tuloslistalla yltääkseen mukaan ensi viikon rahakkaaseen finaaliin.

Mikko Korhonen teki perjantaina tuloksen 70 (-2). ja siirtyi yhteistulokseen -6. Hän jakaa kilpailussa 47. sijaa toisen kierroksen ollessa hieman kesken.

”Kenttä ei tuntunut mielestäni pelaavan sen vaikeampana kuin eilenkään. Itse olin vaan aika huono tänään. Lepo jäi lyhyeksi ja kroppa oli vähän väsynyt ja putteri vähän kylmä. Eipä siinä mitään, koitetaan huomenna olla parempia. On ainakin enemmän aikaa palautua nyt kuin ensimmäisen kierroksen jälkeen. Aika alashan täällä olisi hyvä tulos ampua”, Korhonen kommentoi.

Tämänhetkisen tuloksellaan Korhonen on sijoittumassa ET:n pistelistalla sijalle 54. Finaalipaikka on kuitenkin edelleen Korhosen ulottuvilla, sillä eroa kympin kärkeenkin on vain neljä lyöntiä.

Viikonlopun kierroksilla nähdään myös Sami Välimäki. Hän puristi tyylikkään 68 (-4) lyönnin kierroksen ja siirtyi yhteistulokseen -5 jaetulle 57. sijalle. Välimäen kausi jatkuu näin kahden kierroksen verran. Finaaliin hän ei enää pysty murtautumaan mukaan.

Juttua korjattu kello 15.56 Samoojan kierrostuloksen ja reikätulosten osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje