Smith, Schmid, Schmitt – ET-kisan kärjessä suhisee - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Smith, Schmid, Schmitt – ET-kisan kärjessä suhisee

Matthias Schmid oli kauden viimeisessä majorissa kuin kotonaan. Nyt hän pelaa toista kilpailuaan ammattilaisena Pohjois-Irlannissa. Kuva: Getty Images

Janne Kaske pääsee toisella kierroksella helpommalle kisakentälle.

Jordan Smith (-8) johtaa, Matthias Schmid (-6) jakaa kakkossijaa. Kun vielä Max Schmitt (-4) jakaa viidettä sijaa, saavat selostajat olla Pohjois-Irlannissa pelattavan ET-kisan käänteistä kertoessaan tarkkana.

Saksan huippugolf on jo tovin viettänyt rauhallisempaa vaihetta. Menestys oli menneinä vuosikymmeninä yksinomaan Bernhard Langerin ja viime aikona pitkästä korpivaelluksestaan eroon pyristelleen toisen major-voittajan Martin Kaymerin harteilla − joskin jälkimmäisen edellisestä ykköstilasta on jo yli seitsemän vuotta.

Saksa on fasiliteetit ja harrastajamäärät huomioiden yksi Euroopan suurimmista golfmaista, mutta tuottaa siihen nähden yllättävän vähän paraatiluokan huippupelaajia. Sellaista Saksassa odotetaan nyt lupaavasta Matthias Schmidistä.

European Amateur Championshipin vuosina 2019 ja 2020 voittanut Schmid teki itseään suurelle yleisölle tutummaksi pari viikkoa sitten pelatussa Open Championshipissä, jonka parhaana amatöörinä hän seisoi palkintojenjaossa samalla viivalla mestaruuden voittaneen Collin Morikawan kanssa.

Nürnbergin kaakkoispuolelta Maxhüttesta kotoisin oleva Schmid, 23, syttyi Royal St George’s Golf Clubilla pelatun major-kilpailun toisella kierroksella hurjaan esitykseen tuloksellaan 65. Hän sivusi noteerauksellaan The Openissa kaikkien aikojen kovinta amatöörin pelaamaa kierrosta, vain Tom Lewisin pystyttyä vastaavaan tulokseen samaisella kentällä kymmenen vuotta sitten.

Saksalaisten isommat voitot ovat olleet pitkään niukassa. Bernhard Langer, 63, tekee hyvää tulosta PGA Tour Champions -kiertueella, jossa hän on todellisen voittokoneen maineessa. Pääkiertueella voittoja ei ole kuitenkaan näkynyt ja kuulunut sitten maailmanlistan parhaan saksalaisen (91:s) Martin Kaymerin kesäkuussa 2014 U.S. Openissa ottaman major-tittelin jälkeen.

Merkkejä paremmasta on joka tapauksessa ilmassa, sillä parhaillaan Tokion olympialaisissa pelaava Maximilian Kieffer on sijoittunut tänä vuonna European Tourilla kahdesti toiseksi. Challenge Tourilla kolmisen viikkoa sitten voittanut ja ET:lle takaisin nouseva Marcel Siem oli puolestaan pitkään Open Championshipin kärkikahinoissa sijoittuen lopulta 15:n joukkoon. Stephan Jäger on voittanut kuusi turnausta Yhdysvaltain Korn Ferry Tourilla, viimeksi huhtikuussa, ja myös Marcel Schneider otti heinäkuussa uran toisen voittonsa haastajakiertueella.

Matthias Schmidistä tuli ensimmäinen amatööri kolmeen vuoteen, joka sai Open Championshipin hopeamitalin. Hän pelasi myös kesäkuun U.S. Openissa ja sijoittui amatöörinä BMW International Openissa Münchenissä top 15:een.

Louisvillen yliopistossa college-golfia pelannut Schmid sijoittui viime viikolla ensimmäisessä ammattilaisturnauksessaan Cazoo Openissa 47:nneksi ja on torstaina käynnistyneessä ISPS HANDA World Invitationalissa ensimmäisen kierroksen jälkeen nyt siis toisena.

Kilpailu pelataan kahdella kentällä, Galgorm Castle Golf Clubilla ja Massareene Golf Clubilla, joista kärkikymmenikössä olevista pelaajista yhtä lukuun ottamatta kaikki pelasivat jälkimmäisellä.

Vaikeammaksi kentäksi tiedetyllä Galgorm Castlella parhaiten päivän urakasta suoriutui viidettä sijaa tuloksellaan 66 jakava Englannin Eddie Pepperell. Samalla kentällä pelannut kilpailun ainoa suomalainen, Janne Kaske, on tuloksellaan 72 jaetulla 96. sijalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje