[13][26]

[13][26]

Højgaardin kaksosveljekset voittivat peräkkäisillä viikoilla ET-kisan, nyt oli Nicolain vuoro

Voitto oli Nicolai Højgaardille uran ensimmäinen pääkiertueella. Kertaalleen hän on ollut toinen. Kuva: Getty Images

Italiassa valmistauduttiin jo uusintaan, mutta Nicolai Højgaard päätti ratkaista voiton 72. viheriöllä.

Italian Openissa kirjoitettiin sunnuntaina eriskummallinen ja ainutlaatuinen pala golfin historiaa, kun Tanskan Nicolai Højgaard otti voiton vain viikko sen jälkeen kuin kaksoisveli Rasmus voitti Sveitsissä.

Superlupauksilta on osattu odottaa paljon, mutta voitot peräkkäisillä viikoilla ovat jotain todella poikkeuksellista.

Nicolai on väläytellyt nousuvirettä viime starteissaan, mutta voitto on 20-vuotiaalle nuorukaiselle uran ensimmäinen pääkiertueella. Kaksoisveli Rasmus on ehtinyt nostella kannua ET:llä jo kolmesti. Italiassakin Rasmus pelasi vahvan kilpailun sijoittuen 18:nneksi.

Kisa näytti jo etenevän uusintaan Adrian Meronkin, Tommy Fleetwoodin ja Højgaardin kesken. Fleetwood venyi komeasti birdieen päätösväylällä, mutta Højgaard pystyi lopulta samaan.

Ratkaiseva lyönti oli 86-metrinen lähestyminen, jonka Højgaard sivalsi alle metrin päähän reiästä. Siitä hän tiputti voiton tuoneen birdien helpon näköisesti mukiin. Kisan jälkeen tanskalainen kertoi putin kuitenkin olleen kaikkea muuta kuin helppo.

”Hullua, tämä on ollut todella kova päivä. Tunsin paineet mielessäni ja kehossani ennen viimeistä puttia. Tätä varten olen tehnyt töitä pitkään”, Højgaard sanoi pidätellen kyyneleitään.

Onneksi on hyvä caddie. Kun itsellä ei enää kulje ajatus, niin sieltä tulee faktaa tiskiin.

Neljänneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt Mikko Korhonen ei löytänyt sunnuntaina Italian Openissa sellaista pelivirettä, jolla hän olisi pystynyt tosissaan haastamaan kisan kärkeä koitoksen voitosta. Kierrostuloksen 73 (+2) myötä Korhonen kirjasi yhteistuloksen -9 ja otti tasokkaassa kisassa komean kahdeksannen sijan.

”Aika kauhea päivä oli tänään. Löin minne sattuu ja luotto vähän meni siinä sitten. Taistella sai koko päivän kyllä ihan täysillä. Setup oli tänään vähän haastavampi; vähän kovempi tuuli ja pinnat myös kovettuneet jonkun verran”, Korhonen kertoi.

Sunnuntai oli haastava ja Korhonen jakoi vuolaasti kiitosta aisaparilleen Nick Mumfordille.

”Onneksi on hyvä caddie. Kun itsellä ei enää kulje ajatus, niin sieltä tulee faktaa tiskiin. Pitkästä aikaa oli kunnolla yleisöä. Moni seurasi tietysti Tommya (Korhosen sunnuntainen pelipari Tommy Fleetwood). Hieno juttu tietysti, mutta vaatii itseltä taas vähän totuttelua pysyä omassa ’tilassa’. Hyvä kokemus ja sijoitukseen olen suhteellisen tyytyväinen”, hän jatkoi.

Sijoitus top 10:ssä oli Korhoselle uran 25. Euroopan kiertueella ja neljäs kuluvalla kaudella. Kiertueen pistelistalla hän vahvistaa asemiaan parhaana suomalaisena nousten sijalle 47. Palkintorahaa Korhonen kuittasi reilut 62 000 euroa.

Tapio Pulkkanen oli kisan toiseksi paras suomalainen tuloksella -4. Hän sijoittui jaetulle 27. sijalle tehtyään sunnuntaina tuloksen 72 (+1).

Sami Välimäen sijoitus kilpailussa oli 46. Välimäki venyi päätöspäivänä parhaaseen kierrokseensa (68/ -3). Hänen yhteistuloksensa oli -1.

Kalle Samoojan haasteet jatkuivat myös päätöspäivänä Italiassa. Kortti todella oli värikäs, sisältäen peräti kaksi eaglea, joista toinen par-nelosella, kaksi birdieä, neljä bogia ja yhden tuplabogin. Kierrostulos oli 71 (par), ja yhteistulos +2. Samooja oli kilpailussa 60:s.

”Kyllähän tuolla tuli sellaisia tilanteita vastaan, että ei voinut kuin nauraa. Väylältähän peli oli varsin mukavaa. Raffista löytyi sellaisia paikkoja, mistä oli välillä hyvä, että pääsi eteenpäin”, Samooja sanoi

”16:lla (eagle) laitoin chipin koteloon greenin edestä. 17:llä (par) löin avauksen melkein reikään ja missasin putin. 18:lla drive-drive kolmeen metriin ja eagle salkkuun. Tällaista tämä välillä on”, Samooja kertoi värikkääseen tyyliinsä.