9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista

9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Henrik Stenson kotiyleisön suosikki Nordea Mastersissa

Malmössa vuosia asunut Henrik Stenson kaipaa vyölleen voittoa Ruotsin osakilpailusta: Kuva: Getty Images.

Ruotsin European Tour -kisa Nordea Masters pelataan tänä vuonna PGA National Sweden -kentällä Malmössä.

Ruotsalaisyleisö odottaa paljon Henrik Stensonilta, joka kasvoi kansainvälisen tason pelaajaksi Malmössa edustaen Barsebäckia. Stensonille kisa on merkityksellinen myös sillä tavalla, että viime vuonna hän kertoi julkisesti investoineensa PGA National Swedeniin merkittävän summan.

Stenson, 39, ei tätä nykyä ole kovin tavallinen vieras Euroopassa, eikä jo vuosia perheineen Orlandossa Floridassa asunut peluri ole pelannut Ruotsin ET-kisassakaan kuin harvakseltaan.

Pelillinen fokus on PGA Tourilla ja Nordea Masters on kuluvalla kaudella Stensonin ensimmäinen kilpailu vanhalla mantereella.

ET:llä Stenson on pelannut kuusi kisaa, niistä kolme Yhdysvalloissa ja kolme Lähi-Idässä. Race to Dubai -rahalistalla hän on sijalla 20.

Stenson on kilpaillut kuluvalla kaudella melko maltillisella tahdilla. PGA Tourilla kisoja on alla kahdeksan ja jatkoon hän on selviytynyt kaikilla yrittämillä.

Fed Ex Cupissa sijoitus on 35:s, top 10 -sijoituksia on tältä vuodelta jo kolme. Maailmanlistalla hän on neljäntenä. Kauden 2013 toisella puoliskolla Stenson nousi vahvan jaksonsa aikana saman listan kakkoseksi.

Stenson on kilpailussa ylivoimainen ykkössuosikki. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö hän kääntämään kotiyleisön odotukset voimavaraksi, vai luovatko ne ylimääräisiä paineita kuten Rory McIlroyn tapauksessa Irlannissa viime viikolla.

Vuosi sitten, kun kisa pelattiin samaisella PGA Nationalin kentällä, Stenson oli vahvasti voitonsyrjässä kiinni. Viimeisellä kierroksella pari isoa kömmähdystä päätösrei’illä jättivät hänet viidenneksi.

Sitä edellisellä yrittämällä 2011 tuloksena oli karsiutuminen. Lähimmäs voittoa Ruotsissa Stenson pääsi 2005, kun hän joutui lopulta taipumaan uusinnassa Mark Hensbylle.

Nordea Mastersin ensimmäiselle kierroksella Stenson ampaisee kello 9.00 Suomen aikaa Thongchai Jaideen ja Soren Kjeldsenin kanssa.

Nordea Mastersin kaksi kertaa voittanut Mikko Ilonen aloittaa oman kilpailunsa kello 8.50 Suomen aikaa samassa ryhmässä James Morrisonin ja Kiradech Aphibarnratin kanssa. Roope Kakko käynnistää kilpailunsa 14.20 Suomen aikaa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)