23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Harvinaista herkkua Mallorcalla

Mikko Ilonen uskoo vielä mahdollisuuksiinsa nousta Mallorcan kisassa hyville sijoille. © Getty Images

Mallorcalla pelattavasta Euroopan kiertueen turnauksesta on kehkeytymässä suomalaisen kilpagolfin riemuvoitto. Esiintyyhän kisassa mukana oleva trio: Mikko Ilonen, Roope Kakko ja MikkoKorhonen kokonaisuudessaan viikonlopun kierroksilla.

Suomen ykköspelaaja Ilonen aloitti Mallorcan kisan hienosti, mutta perjantaina peli ei sujunut aivan yhtä hyvin. Ilonen sai hyvän startin aamukierrokselleen tehtyään birdien jo päivän toisella reiällä. Tähän ilonaiheet hänen osaltaan jäivätkin. Loppukierroksella Ilosen (+2) korttiin kirjattiin kolme bogia ja yksi tuplabogi. Hän on kisan puolivälissä jaetulla 30. sijalla kierroksin 68-74. ”Kierros oli kovin vaikean oloinen, lyöminen hakee hieman uomiaan. Tsemppasin ja pysyin kuitenkin henkisesti läsnä pelissä, hyvällä lähipelilläni taistelin tämän tuloksen kasaan”, lounaan jälkeen vielä pari tuntia harjoitusalueella viettänyt lahtelainen sanoi.

”Tästäkin asetelmasta voi viikonloppuna vielä nousta hyville sijoille. Bonusta on sekin, että saan nyt kierroksia pelattua. Kisoja on toistaiseksi takana tavanomaista vähemmän.”

Myös Roope Kakolle aukesi puomi viikonlopun kierroksille ensimmäisen kerran sitten tammikuun. Huolimatta ulosmenon yhdestä triplasta ja tuplabogista Kakko sai pidettyä pelinsä kohtalaisen hyvin perjantaina koossa. Kakko (70-73) on Mallorcalla sijalla 49.

Mikko Korhonen nousi neljä reikää ennen kierroksen loppua jo 20 parhaan joukkoon. Seuraavalla tullut tuplabogi ja 17:nnen bogi pudottivat kuitenkin hänen sijoitustaan kymmenisen pykälää. Korhonen jakaa 30. sijaa mm. yhdessä Ilosen kanssa.

Iberdrola Openin kärkeen ampaisi tuloksen 65 pelannut Chris Wood. Kahdesti top-viitoseen British Openissa sijoittuneella britillä on 36 reiän jälkeen kolmen lyönnin johto Matthew Nixoniin ja Darren Clarkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje