11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Haluaa kakkoseksi

Louis Oosthuizen jakaa maailmanlistan viidettä sijaa Lee Westwoodin ja Adam Scottin kanssa. Heidän edellään lähimpänä on Justin Rose © Getty Images

Louis Oosthuizen aloitti kalenterivuoden 2012 voitolla Africa Openissa. Toisen ykköstilansa hän saavutti keväällä Malesiassa. Kautta voidaan luonnehtia upeaksi, sillä sijoituksia kymmenen joukkoon on tostakymmmentä. Kuvaavaa on se, että kaikissa kuudessa viimeisessä kisassaan 30-vuotias British Openin voittaja kaudelta 2010 on ollut sijoilla 2-6. Tuloskunto on siis erittäin kova.

Mutta.

”Mastersin voitto olisi tehnyt vuodestani täydellisen”, Bubba Watsonille uusinnassa taipunut Oosthuzen myöntää.

Oosthuizen valahti kauden 2011 aikana World Rankingilla sijalle 38. Nousu nykyiselle viidennelle sijalle on kova suoritus. Listan kärkikymmenikössä on ennen viikonloppuna viisi uutta pelaajaa vuodenvaihteeseen 2011-2012 verrattuna.

Tiger Woods (3.) oli sijalla 21., Justin Rose (4.) 16., Bubba Watson (8.) 20., Jason Dufner (9.) 31. ja Brandt Snedeker (10.) 33. Oletettavaa onkin, että tulevalla kaudella turbulenssi on vastaavan suuruista.

Oosthuizen uskoo kuitenkin Rory McIlroyn pitävän paikkansa.

”Asetan aina itselleni tavoitteita jotka ovat realistisia. Sen tason saavuttaminen jolla Rory juuri nyt on, tulee olemaan minulle muutaman vuoden mittainen urakka. Kun annan itselleni aikaa, voin sen tason saavutttaa. Samalla on muistettava se, että Rory McIlroy tuskin pysähtyy siihen, missä hän nyt on,” Oosthuizen analysoi.

Alfred Dunhill Championshipia Oosthuizen ei ole aiemmin voittanut. Suurimpana kantona kaskessa etukäteen on Charl Schwartzel, joka oli kisan paras jo 2005. Etelä-afrikkalaisten vuosi 2012 on ollut ET:lla mainio. Oosthuizen on voittanut kahdesti, Branden Grace kolme kertaa.

Jbe Krugerilla on yksi ykköstila, Ernie Els oli paras Openissa. Charl Schwartzel ei ole ollut omalla tasollaan, Thaimaan kisassa edellisviikolla hän kuitenkin sai pelinsä kulkemaan ja voitti 11 lyönnin erolla.

Suomalaisia ei Etelä-Afrikan kisassa ole mukana.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje