27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Hakkarainen viidenneksi Espanjan avoimissa

Riikka Hakkaraisella oli sunnuntaina pitkästä aikaa aihetta kunnon hymyyn.

Viikonlopun parhaat suomalaisuutiset golfin ammattilaisrintamalla kuuluivat naisten Euroopan Tourilta, missä RiikkaHakkarainen (67-69-69) pelasi loistavan kilpailun. Läpi turnauksen kymmenen parhaan joukossa pysytellyt pelaaja esitti ennakkoluulottomia otteita Espanjan avoimissa mestaruuskisoissa venyttäen itsensä lopputuloksissa aina jaetulle viidennelle tilalle asti. Kyseessä on kauden toistaiseksi paras suomalaisen naisammattilaisen esitys pääkiertueilla, kaikilla mittapuilla arvioituna.

Jo kerran uransa lopettaneen, mutta viime kaudella comebackin golfin pariin tehneen Hakkaraisen ”uusi tuleminen” on ollut kaikkea muuta kuin helppoa. Vaikka hän pelasi viime kaudella kymmenen kertaa LET-turnausten finaalikierroksella, oli ansiolistan sijoitus vasta 81:s. Se riitti kuitenkin kortin uusimiseen meneillään olevalle kaudelle.

Kausi 2010 on sujunut Hakkaraiselta viime vuoteen verrattuna huomattavasti heikommin. Hän oli selvittänyt ennen Espanjan avoimia cut-rajan ainoastaan kolmessa turnauksessa, joista parhaana edellisviikon Ranskan avointen 43:s sija.

Viikonvaihde Benahavísissa toi kerta heitolla enemmänkin valoa tunnelin päähän: Hakkarainen tienasi Espanjan turnauksesta mukavat 11 585 euroa, ja kiipesi kiertueen ansiolistalla sijalle 86. Tämä merkinnee lähes varmaa kortin uusimista LET:n ensi kauden ohjelmaan, mutta muutaman tuhannen euron lisäys tienesteihin ei olisi silti pahitteeksi.

Espanjan avointen voiton vei Laura Davies (65-66-71), jolle ykköstila oli jo uran 76:s. Melkoisesta voittojen määrästä huolimatta Benahavísin kisan voitto oli pian 47 vuotta täyttävälle englantilaiselle vasta toinen Espanjan maaperällä. Edellisestä ehti kulua 24 vuotta.

Toisen sijan perjantaisen ukkosmyrskyn vuoksi 54 reiän pituiseksi typistyneessä turnauksessa jakoivat Christina Kim, Rebecca Hudson ja Frances Bondad. He hävisivät Daviesille kaksi lyöntiä.

Muista suomalaisista Ursula Wikström, Jenni Kuosa sekä Hanna-Leena Salonen karsiutuivat Espanjassa kahden kierroksen jälkeen.

Espanjan avoimet oli kauden 2010 viimeinen vanhalla mantereella pelattu naisten Euroopan Tourin kisa. Seuraava turnaus, Sanya Ladies Open, pelataan 22.-24.10. Hainanissa, Kiinassa.

Marko Kuivasaari

Davies käymässä taas voiton kimppuun LET:lla, Hakkarainen kuudentena

Laura Daviesin kyltymätön voitonnälkä saattaa tyydyttyä sunnuntaina jälleen yhdellä tittelillä. Davies johtaa Espanjan avoimia kahdella lyönnillä ennen turnauksen viimeistä kierrosta. Riikka Hakkarainen on Benahavísissa hienosti kuudentena, muut suomalaiset karsiutuivat.

Kaikkiaan

Kaikkiaan 75 voiton nainen, Laura Davies, on vasta uransa toisen voiton kimpussa Espanjassa. &copy Getty Images

Perjantaisen ukkosmyrskyn vuoksi 54 reiän turnaukseksi typistetyt Espanjan avoimet ovat tällä kertaa LauraDaviesin (-11) saalistuksen kohteena. Urallaan peräti 75 voittoa haalinut englantilainen johtaa Benahavísissa pelattavaa kisaa kahdella lyönnillä ennen finaalikierrosta.

Pian 47 vuotta täyttävän Daviesin edellisestä voitosta Espanjassa on ehtinyt vierähtää jo melkoisesti aikaa: hän voitti toisella LET-kaudellaan La Manga Spanish Openin vuonna 1986.

Englantilaisten kaksoisjohtoa Espanjan avoimissa täydentää Lisa Hall, joka oli kokeneempaa maannaistaan lauantain kierroksellaan (65) lyönnin verran etevämpi.

Riikka Hakkaraisen (-6) panos on ollut Espanjassa toistaiseksi upea. Hakkarainen on kulkenut paluunsa jälkeen kivikkoista tietä naisten Euroopan Tourilla, mutta Benahavísin kisan kaksi hienoa kierrosta (67-69) ovat tuoneet välähdyksen nykyään Englannissa asuvan suomalaisen parhaasta osaamisesta. Hakkarainen on turnauksen päätöskierroksen alla jaetulla kuudennella tilalla.

Ursula Wikström (67:s), Jenni Kuosa (87:s) ja Hanna-Leena Salonen (92:s) eivät sen sijaan yltäneet Espanjan avointen finaalikierrokselle.

Marko Kuivasaari

Sääherra piti pelaajat aloillaan Costa del Solilla

Ukkosmyrsky piti huolen siitä, ettei Flamingos Golf Clubilla Benahavísissa huudeltu pelaajia perjantain kierrokselleen. Samalla naisten Espanjan avoimet mestaruuskisat päätettiin typistää 54 reiän turnaukseksi. Kisan kymmenen parhaan joukkoon mahtuu ensimmäisen kierroksen jälkeen Riikka Hakkarainen (67), joka on yhdeksäntenä. Nordea Tourilla Sohvi Härkönen (79) ei saanut peliään sujumaan päätöspäivänä, vaan putosi lopputuloksissa 18:nneksi.

Hakkaraisella hieno päivä Espanjassa

Riikka Hakkaraiselle meneillään oleva kausi on tarjonnut niukanlaisesti ilonaiheita. Espanjan avointen avauspäivä oli hänelle kuitenkin valoisa, tuloksellaan 67 Hakkarainen mahtuu kovatasoisessa kisassa kymmenen parhaan joukkoon. Kärjessä on seitsemän alle pelannut Maria Hernandez. Kaisa Ruuttila puolestaan missasi cutin yllättäen Nordea Tourilla.

Riikka

Riikka Hakkarainen pelasi torstaina pitkästä aikaa kovan tuloksen.

Riikka Hakkaraiselle naisten Euroopan Tourinkausi 2010 on ollut täynnä pelillisiä vastoinkäymisiä. Kun tulosta ei ole tullut, ovat otteet käyneet väkinäisiksi. Yrityksen puutteesta häntä ei voi kuitenkaan syyttää, Hakkarainen on ollut yleensä viivalla siellä missä se on ollut mahdollista.

Kaikkiaan 15 turnauksesta vain kolmessa Hakkarainen on nähty myös finaalikierroksella. Näistä koostuneet n. 4200 euron ansiot eivät tukalassa asemassa olevaa suomalaista lohduta, sijoitus LET:n tienestilistalla on vasta 131:s.

Yksi hyvä turnaus voisi muuttaa kuitenkin suunnan ja ainakin varmistaa täytettä kalenteriin myös ensi vuodeksi. Hakkarainen on Espanjan avointen ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäntenä tuloksellaan 67, joten toiveet kunnon menestyksestä ovat nyt korkeimmillaan kuin aikoihin.

Yhden alle (71) pelannut Jenni Kuosa on 40:ntenä, Hanna-Leena Salosen ja Ursula Wikströmin (85:s) ollessa tuloksellaan 74 pari lyöntiä oletetun cut-rajan huonommalla puolella.

”Kenttä on lyhyt, helppo ja otollinen koville tuloksille. Yksi helpoimmista kentistä tällä kaudella. Tripla tuli avausreiälle huonon avauksen johdosta, samoin tupla kolmoselle. En saanut palloa ulos puskista, dropilla olisi ehkä lyönti säästynyt. Muuten oli hyvää peliä, mutta griinillä ei sitten kertakaikkiaan tapahtunut mitään. Menen tästä illaksi treenaamaan hieman puttia ja koitan keksiä jotain uutta ja mullistavaa huomiseksi”, Salonen sanoi.

Kisan kärjessä on Espanjan Maria Hernandez lyötyään tuloksen 64. Toisen sijan jakavat Englannin Laura Davies, Ruotsin Carin Koch sekä USA:n Alison Walshe. Tämä kolmikko jahtaa Hernandezia perjantaina lyönnin päässä.

Marko Kuivasaari

Ruuttila missasi cutin Nordea Tourilla

Loistavia otteita pitkin kautta Nordea Tourilla esittänyt Kaisa Ruuttila taitaa potea tällä hetkellä hienoista menestyskrapulaa. Edellisviikolla kaksi kisaa kiertueella (kaikkiaan neljä) voittanut Ruuttila ei selvittänyt Möllessä meneillään olevan kisan karsintarajaa, lähtö laulukuoroon tuli kierroksin 79-79.

Näin suomalaisten menestystoiveet Mölle Mastersissa jäivät Sohvi Härkösen (+12) harteille, jonka tulos 72 lyöntiä oli yksi torstain parhaimpia. Härkönen on ennen finaalikierrosta sijalla 14.

Kisan johtopaikan jakavat Ruotsin Lotta Wahlin sekä tanskalainen amatööri Line Hansen tilanteessa +3.

Marko Kuivasaari

Christina Kim tähdittää Espanjan avoimia

Naisten Euroopan Tourilla pelataan kauden viimeinen kisa vanhalla mantereella. Espanjan avointen jälkeen Tour siirtyy Aasiaan. Suomalaisista mukana ovat totutusti Ursula Wikström, Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen.Kisan odotetuin pelaaja tulee kuitenkin USA:sta. Christina Kimilla on oiva kyky saada show aikaan missä ikinä hän liikkuukaan. Ruotsin Nordea Tourilla Kaisa Ruuttila (79) on avauskierroksen jälkeen 29:s , Sohvi Härkönen (80) 38:s.

Christina

Suomalaisten menestys LET:n kisoissa on kokonaisuutena ottaen ollut kuluvalla kaudella pettymys. UrsulaWikström on väläytellyt, mutta kahden edellisen vuoden tuomat toiveet läpimurrosta ovat jääneet toteutumatta.Vuonna 2008 Wikström sijoittui Tourilla neljä kertaa kymmenen joukkoon, viimevuonna kahdesti. Keväällä tullut kahdeksas tila on vuoden 2010 yksittäinen top-ten sijoitus, ansiot ovat puoliintuneet viimevuodesta, 33.000 euroa oikeuttaa sijalukuun 51:s.

Jenni Kuosa ja Hanna-Leena Salonen ovat tulevan vuoden pelioikeuksia varten tärkeällä Exemption listalla niukasti rajan oikealla puolella, Riikka Hakkarainen hyvin paljon rajan takana. Espanjassa jaetaan palkintorahaa peräti 350.000 euroa, joten kaikille suomalaisille hyvä sijoitus toisi pikkukisoihin nähden lähes tuplapotin.

LPGA Tourilla ei viikonloppuna pelata kisaa, tästäkin johtuen USA:n Christina Kim tekee jo toisen vierailunsa kauden aikana Eurooppaan. Kim on synnynnäinen esiintyjä joka on kuitenkin vielä jäänyt pelaajana Solheim Cup-edustuksistaan huolimatta hivenen kakkosketjuun. Kuluvalta kaudelta Kimilla on näyttöinä yksi kakkostila sekä top-10 sijoitukset sekä US Openista että British Openista.

Mukana on myös toinen valtameren takana hienoa uraa tehnyt Sophie Gustafson. Voittoa puolustaa Walesin Becky Brewerton . Pelaajia on starttiviivalla peräti 126, joten suomalaismenestys vaatii tavallistakin parempaa peliä tasokkaan pelaajakatraan keskellä.

Ruuttilalla vaisu avaus Möllessa

Nordea Touriin kisaa pelataan Möllessa jossa yksikään pelaaja ei onnistunut avauspäivänä alittamaan paría. Rebecca Uhlen ja Line Hansen saivat tuloksekseen 71, sukupuolen vaihdoksestaan kuuluisaksi noussut Mianne Bagger 72. Kolmen kierroksen kisassa Kaisa Ruuttilalle jäi kirittävää, eroa kärkipariin on kahdeksan lyöntiä, Sohvi Härkösellä lyönti enemmän.

Ruuttila on jo varmistanut Tourin kuningattaruuden. Saldo on lähes uskomaton, neljä voittoa, kaksi kakkostilaa, heikoinkin sijoitus on 20:s.LET:n kisoihin tie vie kuitenkin vain karsintojen kautta, ensimmäinen vaihe on edessä joulukuun alussa, finaalit kuun puolivälissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje