25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Granbergin pallo vieraili vip-tiloissa

Joonas Granberg on heinäkuisen Malesian voittonsa jälkeen sijoittunut kerran seitsemänneksi, mutta karsiutunut muissa neljässä Aasian Tourin kisassaan sekä kerran ET:lla Sveitsissä. © Getty Images

JoonasPerjantai:

Golfpisteen avustaja Petri Timonen seurasi kameransa kanssa Joonas Granbergia Serepongin kentällä Singapore Openin toisena päivänä. Ensimmäinen viesti kolmosen tiiauspaikalta kertoi Granbergin puttipelin vaikeuksista. Tässä vaiheessa hän oli yhteistuloksessa +1 ja neljä lyöntiä cut-rajan takana.

Ulosmenossa tuli vielä kaksi bogeyta lisää ja jatkopaikka karkasi. Yhdeksännelllä Granbergin pallo osui vip-tilan seinään tai kattoon. Peli keskeytettiin pimeyden johdosta siinä vaiheessa kun Granberg oli pelannut 13 reikää ja oli yhteistuloksessa +4.

Cut-raja on seitsemän lyönnin päässä, joten lauantaina loppuun pelattavan kierroksen jälkeen hän voi alkaa keskittyä seuraavaan, Malesiassa pelattavaan kilpailuun. Kärjessä loppuunpelanneista on Englanni James Morrison (-12). Edoardo Molinarilla (-11) on vielä muutama reikä pelaamatta.

Granbergin seuraksi laulukuoroon joutuu yli 150 muutakin pelaajaa. Näiden joukossa ovat jo varmasti Robert Karlsson ja Camilo Villegas. Rajan takana sisääntulon reikiä pelattavanaan ovat Henrik Stenson, Simon Dyson, Padraig Harrinton sekä kisasta kovimman starttirahan kuittaava Barclaysin yhteistyökumppani Phil Mickelson.

Kisan voittaja kuittaa yli 700.000 euroa.

Torstai:

Joonas Granbergilla oli lupaava aloitus Singapore Openissa avauspäivänä.Kuuden väylän jälkeen hän oli kärjen tahdissa, kolme alle. Seitsemännelltä Granberg kuittasi korttiin tuplan, sisääntulon alkuun vielä kaksi bogeyta. Viimeisillä korttiin tuli kaksi birdietä, joilla tulos painui yhden alle parin. Turkulaisen sijoitus jää 224 pelaajan mammuttikisassa avauspäivän perusteella cut-rajan taakse. Perjantaina haasteena on se, että Granberg kiertää kilpailun vaikeampaa pääkenttää, Serapongia.

Edoardo

Granberg oli torstain aamukierroksella , kuten perjantainakin tulee olemaan tähtien ympäröimänä. Samassa ryhmässä pelaa kahdesti kuluvalla kaudella voittanut Simon Dyson ja Kiinan pitkäaikainen ykköspelaaja Liang Wen-Chong. Colin Montgomerie pelasi edeltävässä ryhmässä, takana oli yhteensä kahdeksan majoria valloittanut trio Phil Mickelson, Padraig Harrington ja Y.E.Yang.

”Alku kierrokselle oli loistava. Kuutosella missasin metrisen eaglen ja sit seiskalla otin neljä puttia. Kokonaisuutena päivä oli pitkästä aikaa pelillisesti hyvä. 16 griiniä, putteja tuli 35 joka on paljon.Tähtien meno ei haitannut yhtään, se tuo lisää voimaa ja Simon Dyson oli erittäin mukava pelikaveri”, Granberg kertoi torstain pelistään.

Yang oli kuumana pelaten tuloksen 63. Italian Edoardo Molinari teki kymmenen birdietä ja bogeyn. Molinarin veljeksistä vanhempi pelasi upeasti vuodet 2009 ja 2010. Kuluvan kauden aikana hän on olllut syväjäässä. ET:lla on vain yksi sijoitus kymmenen joukkoon, sekin alkuvuodesta. World Rankingilla Molinari (61.) tarvitsee petrausta, jotta paikka Mastersiin aukeasii.

Kahden viikon kuluttua Molinarit puolustavat Kiinan Hainanissa World Cupin ykköstilaansa vuodelta 2009.

Joonas

Singapore Open on Aasian ja Euroopan Tourien yhteiskisa jossa palkintorahaa on jaossa peräti kuusi miljoonaa taalaa. Kompromissina ikuiselle kiistalle siitä, kuinka paljon Tourit saavat omia pelaajiaan kisaan on tehty nahkapäätös kuten edellisvuonna. Pelaajien määrä on yli kaksisataa, tämän mahdollistaa kisan jakaminen torstain ja perjantain osalta kahdelle kentälle.

Sentosa Golf Clubin kenttä mielletään kisakenttänä erinomaisten sarjaan, Tanjong on korkeintaan keskinkertainen. Joonas Granberg pelaa Tanjongissa torstaina: Mikäli hän pääsee jatkoon kahden kierroksen jälkeen, viikonlopun kierrokset ovat Sentosassa.

Granberg osallistui edellisviikolla Taiwanin kilpailuun jossa hän karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

”Viheriöt olivat siellä varsin vaativat. Kun lisäksi tuuli oli puuskainen, tulostaso jäi vaatimattomaksi”, Granberg viestitti. Aura Golfin edustaja pelaa nyt peräkkkäin kolme ET:n ja Aasian yhteiskisaa. Singaporen jälkeen hän osallistuu Malesiassa ja Hongkongissa pelattaviin kisoihin. Euroopan Tourin karsintoihin Granberg ei osallistunut, vaan jatkaa pelejään Aasiassa voittajakategorialla joka hänellä on kauden 2013 loppuun.

Singaporessa Granberg on ison mahdollisuuden edessä. Aasian rahalistalla 26:na oleva turkulainen tuplaisi nykyiset 94.000 taalan ansionsa, mikäli hän sijoittuisi viikonloppuna 11:ksi tai paremmin. Vastus on niin kovaa, että jo jatkoonpääsy olisi kunniakas suoritus heikomman jakson jälkeen.

”Aasian Tourin finaalikisan pitäisi olla Thaimaassa, mutta siitä ei vielä tiedä. Yksi Tourin kisa peruutettiin jo tulvien aiheuttamien ongelmien johdosta”.

Simon

Irlannin ja Hollannin mestaruudet kesällä voittanut Simon Dyson on kivunnut maailmanlistalla jo sijaluvulle 31:s. Hän on Granbergin ja Liang Wen-Chongin täydentämässä ryhmässä ylivertainen suosikki. Liang on parhaimmillaan ollut syvällä sadan joukossa World Rankingilla. Tämänvuotisten takeltelujen aikana kiinalainen on pudonnut sijalle 251:s. Liang on voittanut Singaporessa aiemmmin pelatun ET:n kisan Singapore Mastersin vuonna 2007 jolloin hän oli myös koko Aasian rahalistan paras.

Phil

Singapore Openin suurimmista suosikeista useimmat kuten Phil Mickelson, Ernie Els, Retief Goosen, Louis Oosthuizen, Graeme McDowell ja Padraig Harrington ovat pelanneet vuoden 2011 melkoisesti alle odotusten. Skandinaaveista kovimmat odotukset kohdistuvat Thomas Björniin, Anders Hanseniin sekä Robert Karlssoniin. Hansen ja Björn pelaavat upeaa kautta josta voi muodostua monilla mittareilla heidän uransa paras.

Hämmästyttävää kyllä, Race to Dubai listan kärkinimistä niin Luke Donald, Rory McIlroy, Martin Kaymer kuin Charl Schwartzelkin jättävät kisan väliin. Osasyynä kolmen viimeksi mainitun osalta on se, että he osallistuvat kahden viikon kuluttua Kiinassa pelattavaan World Cupin finaaliin. Singaporen voitto on arvossaan, ykkönen kuittaa 720.000 euroa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)