18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Garcian kuntokäyrä nousussa

Sergio Garcia on pitkästä aikaa mukana turnauksen voittotaistelussa. © Getty Images

Espanjalaiset eivät ole jääneet surkuttelemaan 2000-luvun ykköstähtensä Sergio Garcian alavireisyyttä. Ovathan Miguel Angel Jiménez, Alvaro Quiros ja Pablo Martin saaneet viime kausien aikana nimensä voittajien kirjoihin useastikin. Myös mm. Rafael Cabrera-Bello, AlejandroCañizares ja Gonzalo Fernandez-Castaño ovat pitäneet esityksillään Espanjan lippua korkealla.

Parhaimmillaan maailmanlistan kakkosena olleen Garcian huonot otteet ovat silti herättäneet laajaa pohdintaa: miksi aina niin tehokkaan ja energisen tuntuinen pelaaja on laahustanut kentällä haluttomasti kuin maansa myynyt? Yksi selitys saattaisi löytyä siitä, että Garcia ei ole toipunut kunnolla kerta toisensa jälkeen nenän edestä viedyistä major-voitoista. Kaikkea muuta kun hänellä taitaa jo lähes ollakin. Keskittyminen itse olennaiseen on vaikeaa, kun ajatus harhailee muualla kuin nykyhetkessä.

Viimeviikkojen selvien, mutta varovaisten arvioiden mukaan Garcia näyttäisi vihdoinkin ottaneen lusikan kauniiseen käteen. Mitä muuta 31-vuotias maailmantähti olisi voinut tehdäkään, kun World Ranking -sijoitus alkoi lähestyä jo uhkaavasti sataa? Garcia on parhaimmillaan loistava paketti ilmiömäistä huippupelaajaa, kunhan hänen ykköstavaramerkkinsä positiivisuus vain pysyttelee kaiken muun yläpuolella.

Garcia sijoittui viime viikolla Qatarissa yhdeksänneksi, mikä oli hänen paras sijoituksensa lähes vuoteen. Tänä viikonloppuna hän on nähdyn perusteella pistämässä vieläkin paremmaksi. Garcia on Omega Dubai Desert Classicissa 36 reiän jälkeen toisena, paalupaikkaa hallussaan pitävää Rory McIlroyta lyönnin jäljessä.

Garcian suorituksista on paistanut kahden päivän aikana varmuus, sillä hän on toistaiseksi välttynyt Qatarissa bogeilta: ”Olen pelannut kaksi hyvää kierrosta, mutta turnaus on vielä kesken. Toivottavasti pystyn säilyttämään otteeni samanlaisena loppuun saakka”, hän sanoi.

Thomas

Thomas Aiken lähestyy askel askeleelta maailman eliittiä. &copy Getty Images

Espanjalaisen kanssa kakkostilan jakaa Thomas Aiken, joka on osoittanut jo pidemmän aikaa mainiota pelivirettä. Aiken on sijoittunut seitsemässä viimeisessä turnauksessa kuudesti 15 parhaan joukkoon. Itse jackpot kuitenkin antaa odottaa vielä itseään.

”Olen pelannut melko hyvin jo pari vuotta. Peli on ollut sillä tasolla, että se voisi periaatteessa riittää voittoon. En vain ole saanut vielä esiin sitä viimeistä rutistusta tärkeillä hetkillä, 27-vuotias eteläafrikkalainen sanoi.

Turnauksen seuratuin peliryhmä oli kahdella ensimmäisellä kierroksella luonnollisesti Martin Kaymerin, Lee Westwoodin ja Tiger Woodsin muodostama kolmikko. Tiger oli torstain kierroksellaan aivan loppua lukuun ottamatta jäässä, mutta toisella kierroksella alkoi jo tapahtua.

Hän väisteli perjantaina kaikenlaiset karikot pelaten päivän kovimman kierrostuloksen 66 lyöntiä. Woods on yhteistuloksellaan -7 kisassa jaetulla viidennellä sijalla yhdessä Anders Hansenin, Michael Hoeyn, Jean-Babtiste Gonnetin ja Brett Rumfordin kanssa. Heistä Hansen starttaa Woodsin kanssa kolmannelle kierrokselle lauantain kolmanneksi viimeisessä ryhmässä.

Jos katseli Woods torstaina Westwoodin ja Kaymerin kantapäitä, vaihtuivat osat toisella kierroksella. Euroopan kärkikaksikko jatkaa kisaansa viikonloppuna sijoilta 11 ja 20.

”Onnistuin nostamaan itseni takaisin tähän kisaan. Löin palloa tänään paljon paremmin ja griinit olivat aivan täydelliset”, Woods sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje