[10][12]

[10][12]

Garcialla terävä aloitus kotikisassaan

Matteo Manasserolla ( vas.) on varmasti paljon opittavaa häntä 14 vuotta vanhemmalta Sergio Garcialta. Manassero voitti kisan vuonna 2010, Garcia 2008 © Getty Images

Matteo

Sergio Garcia on pelannut lähes koko ammattilaisuransa ajan lähes puoliksi Euroopan Touria ja PGA Touria. Vanhalla mantereella hän loisti jo tulokaskaudella 1999 voittaen sekä Irlannissa että Saksassa. Rahalistan sijoitus oli kolmas, jota korkeammalle hän ei ole sittemmin päässytkään. Kauan odotettu major-voitto on edelleen ottamatta, kakkosena hän on ollut kolmasti.

Torstaina Garcia aloitti pelinsä Castello Mastersissa suurimpana suosikkina selviten osuudestaan hienosti. Garcia sai tuloksekseen 67 lyöntiä, pelikavereista Matteo Manasserolle kirjattiin 69 lyöntiä, viimeviikon voittajalla Tom Lewisille 71. Kun kisa pelatttiin ensimmäistä kertaa vuonna 2008, voitti Garcia kolmen lyönnin erolla ennen Peter Hedblomia. 2009 hän hyytyi varsin ikimuistoisella tavalla päätöspäivänä johtopaikalta neljänneksi. Viimevuonna kisan epävirallinen isäntä oli täysin unessa ja karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Avauspäivän esitys oli vähintäänkin erinomainen ja lupailee hyvää monta kertaa kuluvalla kaudella voitosta taistelleelle espanjalaiselle.

Kisaa johtava Ross McGowan (-7) on ollut kuluvalla kaudella rannevammojensa johdosta aivan kuutamolla. Viimevuonna jopa Ryder Cup-paikasta taistelut englantilainen on nyt rahalistan sijalla 163:s, hän ei ole kertakaakaan kauden mittaan ollut 15:n joukossa. Kaudella 2009 McGowan oli parhaimmillaan, hän voitti toisella ET-kaudellaan Madrid Mastersin, Mikko Ilonen oli toinen. Tämän kauden aikana McGowan ansaitsi pelkästään ET:lla 1,558 miljoonaa euroa. Nyt kasassa on 98.000, joten kipsi on varmasti melkoinen vaikkei hän sitä ehkä myönnäkään.

Voittaessaan

Kova rasti on McGowanilla edessään, mikäli hän joutuu karstintoihin. Sijoitus top-4 ryhmään Espanjassa poistaisi huolet kerralla.

Garcian ainakin osittainen huoli on se, että World Rankingilla mies on vasta 49:s. 50 ensimmäistä vuodenvaihteen jälkeen saa kutsun Augustaan. Garcia on pelannut pidempään kuin kukaan muu peräkkäisiä majoreita, 49 kappaletta. Hyvä menestys, top-3 sijoitus voisi jopa varmistaa hänen paikkansa uran 50:een peräkkäiseen majoriin.

Espanja isännöi enemmän ET-kisoja kuin mikään muu maa. Viiden lyöntipelikisan lisäksi maassa ratkotaan myös Volvon sponsoroima reikäpelimestaruus. Tulevalla viikolla pelaajat pääsevät kolmen miljoonan euron kisaan Valderramassa. Näiden päälle Espanjaan kokoontuvat myös ET:n karsintafinalistit, joten maan panostus huippugolfin osalta on varsin vaikuttava.