11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Fowler vireessä Torrey Pinesissa

Edelliskauden tulokas sai hyvän startin kilpailulleen chipattuaan kahdesti reikään © Getty Images

Sunghoon

Vasta toista kertaa PGA Tourilla pelaava Sunghoon Kang (-8) johtaa Torrey Pinesin South ja East-kentillä pelattavaa Farmers Insurance Openia. Kang on kunnostautunut kotimaansa Korean Tourilla ja Aasian Tourilla.Kang on voittanut lisäksi amatöörien Asian Gamesit, jotka ovat Aasiassa erittäin arvostettu tapahtuma.

Golfoppinsa hän on kuitenkin hankkinut Teksaista, jossa oli Hank Haneyn oppilaana vuodet 2002-2007. Nykyään 24-vuotiasta nuorukaista valmentaa Don Brown, caddienä on hänen seitsemän vuotta vanhempi veljensä.

”Haney keskittyi enimmäkseen Tigeriin, minulle hänellä ei ollut aikaa, niinpä vaihdoin Kaliforniassa vaikuttaavan Browniin”, Kang kertoi huippukierroksensa jälkeen medialle. Hän pelasi torstaina kentistä helpompaa, Northia. Kolmena viimeisenä päivänä vuorossa on US Openissakin näyttämömä ollut South Course.

”Onnistuin hyvin par-viitosilla, joilla tein kolme birdietä ja eaglen. Tulevaisuudessa haluan edelleen kehittää tarkkuutta pelissäni K.J. Choin ja Jim Furykin mallin mukaan, Kang suunnitteli

Edelliskauden

Reilun tunnin ajomatkan päässä Torrey Pinesissa nuoruutensa asunut Rickie Fowler oli hyvässä vireessä varsinkin lähipelissä. 22-vuotias nuorukainen sai lentävän lähdön kisaansa. Kymmenen reiän jälkeen hän oli jo kuusi alle.

”Olen pelannut viiden viikon tauon aikana varsin paljon Floridassa, en niinkään harjoitellut. Avaukset olivat epävarman oloisia, mutta missasin ne oikeiisiin paikkoihin. Kun chippaa kahdesti sisään kierroksen aikana, antaa se muuhunkin peliin hyvin virtaa.Torrey Pines on yksi suosikkikohteistani, edellisvuonna viidenneksi sijiottunut Fowler kertoi.

John

John Daly pelasi South-kentällä parhaan tuloksen 67.Suuri yleisön suosikki voitti Torrey Pinesin kisan vuonna 2004 kolmen miehen uusinnan jälkeen. Yleisen käsityksen mukaan yleisö eli tuolloin voimakkaammin kuin koskaan voittajan hurmoksessa mukana. Tourin paha poika hävisi Tigerille World Tourin kisan uusinnan vuonna 2005. Tuon jälkeen hän ei ole kertaakaan sijoittunut PGA Tourilla kymmenen joukkoon. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka pitkälle Dalyn vire nyt kantaa. Perjantaina asetelma on otollinen hänen päästessään North Coursellle useimpien suosikkien kiertäessä South Coursea.

”Torrey Pines merkitsee minulle erittäin paljon. Maailman huiput tulevat tänne vuosi toisensa jälkeen. Se kertoo kisan arvostuksesta,” tunteili John Daly.

Kaksinkertainen major-voittaja pelaa ilman kunnon kategoriaa jo viidettä vuotta. PGA Tourin karsintoihin hän ei ole osallistunut. Dalyn tunteenpurkaus kohdistui avauspäivän jälkeen Bob Hope Classicin sekä Phoenixin kisan järjestäjiin. Hän jäi toista kertaa peräkkäin ilman villiä korttia näihin molempiin.

”Olen aiempina vuosina tehnyt kaiken mahdollisen mitä on pyydetty jotta osallistumiseni olisi ollut heille hyödyllistä. En enää ikinä tule pelaamaan kummassakaan kisassa”, Daly vuodatti.

Tigerin lähestymiset väärällä puolella

Yhteensä 13 kertaa Torrey Pinesissa voittanut ( 6x amatöörinä, 7x PGA) Tiger Woods sai tuloksekseen 69. Väyliiin osuminen oli hänelle Fowlerin tavoin vaikeaa.

Anthony”Nämä ovat hyvin vaikeat väylät osua.Kapeat ja nopeat. Löin palloa hyvin, muutostyöt vaativat aikansa, mutta olemme menossa hyvään suuntaan. Lähestymiseni olivat tänään lähes poikkeuksetta reiän yläpuolella, paikoissa josta puttaaminen vaati isojen ennakoiden ottamista. Se vaikeutti tuloksentekemistä. Par-viitoset pelasin tehottomasti,” viisi lyöntiä pelkästään näillä neljällä reiällä Kangille hävinnyt Woods analysoi esitystään.

Woods on avauspäivän jälkeen 22:s tuloslistalla. Suosikeista hänen edellään ovat myös Phil Mickelson (-5) sekä Anthony Kim (-4).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje