23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Foster nousi Garridon rinnalle

Rutinoitunut Thomas Björn on finaalikierroksen suurin ennakkosuosikki. © Getty Images

Johnnie Walker Championshipissä ei ole vielä mitään ratkaistu, mutta Mark Foster ja IgnacioGarrido saavat hengittää hieman vapaammin valmistautuessaan turnauksen finaalikierrokselle. He ovat 54 reiän jälkeen kisan kärjessä tuloksellaan -11.

Gleneagles’n PGA Centenary -kentällä pelattavassa kisassa karkulaisia jahtaavat kolmen lyönnin päässä Bernd Wiesberger, Anthony Kang, Pablo Larrazabal, Peter Lawrie sekä ThomasBjörn.

Asetelmat kisan kärjessä vaihtelivat lauantaina tiuhaan tahtiin: johdossa käväisi Fosterin ja Garridon lisäksi Björn, jolle sisääntulon edetessä vasemmalle suuntautuneet lyönnit alkoivat tuottaa ylimääräisiä lukemia. Kun tanskalainen onnistui kuitenkin välttämään pahimmat ojat ja allikot, säilytti hän yhä mahdollisuudet isoimpaan pottiin.

Björnin lisäksi kärkikaksikkoa tuoreempaa voittokokemusta omaavat myös muut kolmatta sijaa jakavat pelaajat. Tosin Wiesbergerin uran ainoa voitto on Challenge Tourilta kaudelta 2010.

Garrido on voittanut Euroopan kiertueella kahdesti, mutta hänen edellisestä ykköstilastaan on kulunut jo kahdeksan vuotta. Fosterin ainoa ET-voitto löytyy sekin yhtä kaukaa, kaudelta 2003.

”On hienoa olla tässä tilanteessa siksikin, etten voi tietää milloin taas seuraavan kerran johdan turnausta”, Garrido sanoi.

Myös Foster oli tyytyväinen päivän antiin: ”Sain pidettyä pallon pelissä. Parhaita olivat lyönnit par-viitosilla, jotka tuottivat hyviä eagle-paikkoja.”

Foster pelasi PGA Centenaryn neljä par-viitosta yhteensä viisi alle tehtyään kolmen birdien lisäksi eaglen yhdeksännellä reiällä.

Top-10:ssä ei ole välttämättä muita voittotaisteluun yltäviä pelaajia, joskin kotiyleisö kannustanee sunnuntaina kahdeksatta sijaa jakavia Marc Warrenia ja Stephen Gallacheria parhaansa mukaan huippusuorituksiin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje