[13][26]

Voittoputkessa olevan Tony Finaun ketsuppipullo on vihdoin auki

Tony Finau on oppinut voittamaan. Kuva: Getty Images

Kovakuntoinen Tony Finau teki Detroitin kisassa vain yhden bogin.

Tony Finau (-26) pakeni muilta vastustamattomaan voittoon sunnuntaina Detroitissa päättyneessä PGA Tourin kilpailussa. Eroa Rocket Mortgage Classicissa toisen sijan jakaneisiin Patrick Cantlayhyn, Cameron Youngiin ja Taylor Pendrithiin kertyi viisi lyöntiä.

Viikkoa aiemmin Minnesotassa 3M Openin ykköstilan haalineesta Finausta tuli PGA Tourilla ensimmäinen pelaaja kolmeen vuoteen, joka pystyy runkosarjassa voittoon kahtena peräkkäisenä viikkona. Edellisen kerran temppuun ylsi Brendon Todd.

Tasatilanteesta päätöspäivään Pendrithin kanssa lähtenyt Finau esitti sunnuntaina muiden päivien tapaan tehokasta peliä. 67 lyönnin kierros sisälsi kuusi birdieä ja yhden bogin 11. reiällä, joka oli myös hänen ainoansa ”Motor Cityn” turnauksessa. Reikien 12 ja 14 birdien jälkeen näytti jo selvältä, ettei lähimmistä uhkaajista ole tänäkään viikonloppuna Finaun kaatajaksi.

Tongalais-samoalaiset sukujuuret omaava 32-vuotias yhdysvaltalainen on tullut vuosien varrella tutuksi kovista sijoituksistaan, mutta voitot ovat kiertäneet häntä huolella. Puerto Ricossa vuonna 2016 tullut pienen kisan voitto oli yli viisi vuotta Finaun ainoa, kunnes hän onnistui nousemaan viime elokuussa Northern Trust -kilpailun ykköseksi.

Kaksi ensimmäistä voittoa tulivat playoffeissa, mutta kaksi jälkimmäistä ovat tulleet selvemmillä marginaaleilla. Kyseessä oli Finaun kuuteen vuoteen ensimmäinen ykköstila, jonka hän saavuttaa oltuaan 54 reiän jälkeen turnauksen kärjessä. Hän myös rikkoi Detroit Golf Clubilla pelatun kilpailun turnausennätyksen yhdellä lyönnillä.

Finau kiipesi voittonsa myötä maailmanlistalla sijalle 13. Hänet on parhaimmillaan rankattu yhdeksänneksi joulukuussa 2018.

Pohjois-Carolinassa alkaneella viikolla pelattava Wynhdam Championship päättää kiertueen varsinaisen kauden. Se on samalla pelaajille viimeinen tilaisuus raivata tiensä FedEx Cupin pisteissä 125 parhaan joukkoon. He varmistavat pelioikeutensa seuraavalle kaudelle ja saavat paikan kauden 2021–2022 ensimmäiseen playoff-turnaukseen.

Saksan Stephan Jaeger (-20) oli Detroitissa parhaana eurooppalaisena viides.