11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ferrie voittoon uusinnassa

Kenneth Ferrie iski nopean niitin Itävallan turnauksen ensimmäisellä uusintareiällä. © Getty Images

Kenneth Ferrie (-12) nousi vaiherikkaan pelipäivän päätteeksi Itävallan avoimen mestaruusturnauksen voittajaksi. Lähellä Wieniä pelattu kilpailu ratkesi englantilaisen eduksi ensimmäisellä uusintareiällä, kun Simon Wakefieldin jatkolyönti meni kohtalokkaasti yli griinin.

Turnauksen finaalikierros eteni sisääntulon alussa Thomas Nörretin komennossa, kunnes tanskalainen sortui 13:lla ratkaisevasti tuplabogiin. Viimeiselle reiälle tullessa Austrian Golf Open näytti olevan jo Ferrien heiniä, mutta viime vuonna Euroopan kiertueen karsinnat voittanut Wakefield nousi birdiellään uusintaan kokeneen maanmiehensä kanssa.

Uusinnan ensimmäisellä reiällä kokemus käänsi pelin Ferrien eduksi. Kun Wakefield epäonnistui up-and-down-yrityksessään griinin takaa, jäi Ferrielle kaksi puttia Itävallan avoimeen mestaruuteen.

Ferrien kova työ palkittiin

Voitto oli Ferrielle kolmas Euroopan kiertueella. Hänen pelinsä on ollut viimeiset viisi vuotta melkoisen näkymätöntä, sisältäen kaksi vaikeaa kautta PGA Tourilla. Ferrie oli vuosi sitten kovaa vauhtia luisumassa kiertueen karsintoihin, kunnes ryhdistäytyminen kreivin hetkellä hinasi hänet kuiville.

”Mahtava tunne. Edellisestä voitostani oli kulunut jo kuusi vuotta, joten tulin ajatelleeksi, mahdanko voittaa enää koskaan”, vuoden 2005 European Openin ykkönen sanoi. ”Olen tehnyt lujasti töitä saadakseni oikeat asiat sujumaan. Nyt tuntuu siltä, että tekemäni työ ei ole mennyt hukkaan.”

Kakkostilallaan paikkansa ET:lle ensi kaudeksi varmistanut Wakefield ei ollut uusintatappiostaan huolimatta pettynyt: ”Pelasin finaalipäivän viisi alle ja pääsin uusintaan. Kyllä tähän viikkoon täytyy olla tyytyväinen.

Mikko

Mikko Korhonen lähestyy Euroopan kiertueen ansiolistalla 100 000 euron rajaa. Kuva: Pasi Kokko

Myös Joost Luitenilla (-11) oli mahdollisuus uusintaan viimeisellä, mutta kolme puttia huonoimpaan mahdolliseen paikkaan jättivät kipsaantuneen hollantilaisen jälleen ilman voittoa. Nörret (-9) päätyi lopputuloksissa neljänneksi, mikä on kuitenkin hänen paras sijoituksensa Euroopan kiertueella.

Mikko Korhonen (-4)esiintyi Atzenbruggissa tasaisen varmasti ollen lopputuloksissa 19:s. Hän kartutti Itävallassa ansiosarakettaan 12 200 eurolla, nummelalaisen kauden kokonaistienestien ollessa nyt 90 410 euroa.

”Tänään oli paras päivä pelillisesti. Eilen löin huonosti palloa, paarirundikin oli kovan työn tulos. Tänään missasin lyhyet birdiet 16:lla ja 17:llä, muuten sujui hyvin”, Korhonen sanoi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje