[11][17]

[11][17]

Pulkkasen tavoite finaalista elää huikean loppukirin ansiosta

Kolmen viimeisen reiän birdiesuora nosti Pulkkasen jaetulle 13. sijalle. Kisan kärkipaikan otti ällistyttävän hienon kierroksen pelannut Sergio Garcia.

Tapio Pulkkasen avauskierros Nedbank Challengessa näytti etenevän tahmeasti, kun Hattu-Tapio joutui merkkaamaan korttiinsa kahden birkun rinnalle neljä bogia 15 ensimmäisen reiän aikana.

Reiältä 10 kierroksensa aloittanut Pulkkanen oli 15 reiän jälkeen kierrostaan kaksi yli parin, mutta kolmen birdien lopetus muutti asetelmia radikaalisti ja nosti suomalaisen ensimmäisen päivän jälkeen jaetulle 13. sijalle tuloksella 71 (-1).

Eroa kisaa johtavaan, virheettömän kahdeksan birdien kierrokseen pelanneeseen Sergio Garciaan on jo seitsemän, mutta Mikko Korhoseen ja jaettuun kakkostilaan vain kolme lyöntiä.

Pulkkasen kanssa samassa ryhmässä pelanneet Euroopan joukkueen Ryder Cup -kapteeni Thomas Björn (+4) ja kulttipelaajan mainetta nauttiva Andrew ’Beef’ Johnston (+1) päätyivät torstaina statistin asemaan Pulkkasen varastettua shown viimeisten reikien aikana.

Björnin osalta kierroksen loppu oli täysin päinvastainen kuin Pulkkasella. Tanskalainen oli vielä viisi reikää ennen kierroksen loppua yksi alle parin, mutta putosi kahden bogin ja yhden triplan ansiosta lopulta sijalle 58.

Sergio Garcia oli itsekin ihmeissään huippukierroksensa jälkeen. Kuva: Getty Images

Gary Playerin suunnittelema kisakenttä osoitti vaativuutensa, sillä torstaina vain 20 pelaajaa 72:sta pystyi alittamaan parin. Sergio Garcian 64 lyönnin kierrosta voikin pitää melkoisena nappionnistumisena.

Pulkkanen tavoittelee Etelä-Afrikassa kärkipään sijoitusta noustakseen mukaan kauden päättävään finaalikilpailuun Dubaissa. Ensimmäisen päivän peräänantamaton esitys pitää oven Dubaihin edelleen avoinna.