Mikko Korhonen on kamppaillut sitkeiden jalka- ja selkäkipujen kanssa jo usean kauden ajan. Kuva: Getty Images
European Tour |
20.7.2017

Mikko Korhonen vetäytyy kisatauolle

Terveysongelmat pakottavat erinomaisen kauden pelanneen Mikko Korhosen syyskuulle asti venyvälle kilpailutauolle. Pahimmassa tapauksessa edessä on leikkaus.

Uransa parasta kautta golfin Euroopan kiertueella pelaava Mikko Korhonen ei aio kilpailla kiertueella heinä–elokuun aikana.

”Olen nyt päättänyt pitää pienen kisatauon. Pelaan seuraavan kerran syyskuussa, varmaan Tsekin kisan. Pelaaminen ei maistu ollenkaan. Keho on jumissa ja väsynyt, samoin mieli. Turha täällä on silloin pyöriä”, Korhonen ilmoitti Skotlannin kilpailun jälkeen.

Päätös liittyy sitkeisiin jalka- ja selkävaivoihin, jotka johtuvat molempien isovarpaiden pahasta nivelrikosta. Varpaat eivät taivu kunnolla, ja käveleminen rasittaa selkää suhteettoman paljon.

”Ensi viikolla täytyy ottaa kaikki viisaat päät pöydän ääreen, ja miettiä mitä kannattaa tehdä. Lääkäri, ortopedit ja fysiot. Uudet pohjalliset auttavat selvästi kävelemistä, mutta en tiedä onko se hyvä ratkaisu pidemmällä tähtäimellä”, Korhonen pohti.

”Varpaiden leikkaaminen on pöydällä yhtenä mahdollisuutena. Siitä saadaan selvyys lähiviikkoina, jatkuvaan jumissa olemiseen pitää kuitenkin löytää ratkaisu”, hän sanoi.

Kuluva kausi on Korhoselle jo kuudes European Tourilla. Ensimmäisen kilpailunsa haastajakiertue Challenge Tourilla Korhonen, 36, pelasi jo 2003. Lyödyt lyönnit ja kävellyt kilometrit alkavat jo painaa kropassa.

Tavoite on tulla freesinä takaisin ja olla syksyllä taas vireessä.

Korhonen on kiertueen ranking-listalla 63:s 338 560 euron kausiansioillaan. Ensi kauden pelioikeus on jo varmistettu ja hänellä on edelleen realistinen mahdollisuus yltää rahalistalla 60 parhaan joukkoon ja edetä kolmen kisan mittaiseen finaalisarjaan, jonka ilmoitti tavoitteekseen kauden alla.

Kuluvalla kaudella Korhonen on sijoittunut kahdesti toiseksi ja kertaalleen kolmanneksi Euroopan kiertueen kilpailuissa.

D+D Real Czech Masters -kilpailu pelataan 31.8.–3.9. Se mukaan luettuna kiertueella on jäljellä vielä yhdeksän kisaa ennen kolmen kilpailun mittaista finaalisarjaa.

Kommentit

Tsemppiä Karhaselle, toivotavasti oikeat ratkaisut löytyvät!
Meitä seuraajia ja monivuotisia kannattajia tietysti harmittaa, kun Mikon osallistuminen kilpailuun on aina ollut oiva syy katsoa lähetykset TV:stä, mutta kaikkein tärkeintä on tietysti saada kaikki palaset kuntoon jatkoa ajatellen.
Innolla jäädään odottamaan syksyn kilpailuja!

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.