[14][27]

[14][27]

Mikko Korhonen lähtee sunnutaina voittojahtiin kakkossijalta

Vuosi sitten Tshwane Openissa toiseksi sijoittuneella Mikko Korhosella on sunnuntaina mahdollisuus napata uran avausvoitto pääkiertueella. Eroa kisaa johtavaan George Coetzeehen on ennen päätöspäivää kaksi lyöntiä.

Mikko Korhonen pelaa kauden parasta kilpailuaan golfin Euroopan kiertueella Etelä-Afrikan Pretoriassa. Uran ensimmäinen voitto pääkiertueella voi olla vain 18 reiän päässä.

Korhonen (-12) on Tshwane Open -kilpailussa jaetulla toisella sijalla kaksi lyöntiä kilpailua johtavasta isäntämaan George Coetzeesta (-14) jääneenä. Korhosen kanssa toista sijaa jakaa Englannin Sam Horsfield.

Lauantaina Korhonen teki tuloksen 69 (-2). Kierros oli kuitenkin erittäin vaikea ja kierroksen ensimmäinen birdie syntyi vasta reiällä 12. Sitä ennen Korhonen oli kirjannut kaksi bogia.

Kierroksen seitsemän viimeistä reikää helsinkiläinen pelasi vahvasti neljä alle parin. Tulosautomaateiksi ovat osoittautuneet reiät 12 ja 16, joille Korhonen on tehnyt birdiet jokaisella kierroksella.

”Alku oli karmea tänään, olin tiiltä joka puolella ja rautalyönnin lensivät jotenkin tosi pitkälle. Ensimmäinen birdiepaikka taisi olla vasta reiällä 10”, Korhonen kertoi.

Mikko Korhonen ei ollut tyytyväinen peliinsä etenkään kentän etulenkillä lauantaina. Siitä huolimatta hän puristi hyvän tuloksen. Getty Images

”Oikeastaan se oli melkoista selviytymistä ensimmäiset 15 reikää, vaikka sinne pari birkkuakin livahti korttiin rei’illä 12 ja 14.”

Tilastojen valossa Korhosen kenttäpeli on ollut kolmen kierroksen ajan vakuuttavaa. Rautalyönnit ovat jääneet viheriölle 70,4 % ja avaukset väylälle lähes 74% tarkkuudella. Putteri on heilahtanut kierroksella keskimäärin 28 kertaa. Korkeassa ilmanalassa draivien keskimittakin on kohdallaan ollen messevät 285 metriä.

”Rentouden löytäminen oli vaikeaa ja koko ajan oli vähän epävarma mailoista ja linjoista. Loppu oli kuitenkin pelillisesti ja fiiliksien puolesta erittäin hyvä”, Korhonen päätti.

Korhosen caddiena on tällä viikolla poikkeuksellisesti manageri Ilkka Lind. Getty Images

Seitsemättä kauttaan Euroopan kiertueella pelaava Korhonen on sijoittunut urallaan kahdesti toiseksi pääkiertueella. Kakkossijoista toinen tuli vuosi sitten samaisessa Tshwane Open -kilpailussa.

Kilpailua johtava George Coetzee on voittanut Tshwane Open -kilpailun vuonna 2015. Kaikkiaan ykköstiloja on Euroopan kiertueelta kolme. Korhosen kanssa toista sijaa jakava Horsfield metsästää hänkin avausvoittoaan pääkiertueella.

Sunnuntaina Korhonen lähtee kentälle toiseksi viimeisessä ryhmässä kello 12.21 isäntämaa Thomas Aikenin kanssa.