Kim Koivu (vas.) on ollut kauden 2018 suurin yllättäjä  Challenge Tourilla. Oliver Lindellin paras sijoitus on 24:s
Kuva: Antero Lindell
European Tour |
16.5.2018

Lindell Belgian ET-kilpailun alla: ”Hyvät kaksi päivää alkuun, niin mitä vaan voi tapahtua”

Oliver Lindellillä ja Kim Koivulla on jälleen loistava tilaisuus kokeilla siipiään pääkiertueen turnauksessa.

Euroopan kiertue palaa tällä viikolla 18 vuoden tauon jälkeen Belgiaan, missä käydään hieman tavallisesta kaavasta poikkeava turnaus. Suomalaisista palkintoarvoltaan miljoonan euron Belgian Knockout -kilpailuun osallistuvat Kim Koivu ja Oliver Lindell.

Turnauksessa pelataan ensin tuttuun tapaan 36 reiän lyöntipeliosuus, minkä jälkeen 64 parasta jatkaa viikonlopun matseihin. Näissä pelimuotona ei kuitenkaan ole reikäpeli vaan lyöntipeli, ja kaikki ottelut pelataan yhdeksän reiän pituisina.

”Ihan hyvä formaatti, olen tykännyt aina tällaisista vähän erilaisista”, tiistaina Koivun kanssa harjoituskierroksen Rinkven International -kentällä pelannut Lindell sanoi.

”Kapeata on, mäntymetsät reunustavat väyliä. Griinit ovat nopeita, joten lähestymiset pitää saada mittaansa ja linjaan.”

Koivu oli kentän suhteen samoilla linjoilla Lindellin kanssa. Hän pitää kisa-areenaa kireänä tiiltä ja lähestymisten suhteen. Rinkven vaatii myös monipuolista lyöntiarsenaalia.

Aika paljon on vielä hiomista rangella, mutta eiköhän torstaina olla tikissä.

”Palloa pitäisi lyödä suoraan ja mieluiten molempia kierteitä.”

Molemmat pitävät menestystä Antwerpissä realistisena. Matsityyppiset kilpailut ovat usein ennalta-arvaamattomia ja yllätyksen mahdollisuus on aina olemassa.

Thomas Pieters on Antwerpin turnauksen ykkössuosikkeja. Kuva: Getty Images

”Hyvät kaksi päivää alkuun, ja läpi, niin mitä vaan voi tapahtua. Aika paljon on vielä hiomista rangella, mutta eiköhän torstaina olla tikissä”, Lindell mietti.

”Uskon pääseväni hyvällä pelillä jatkoon. Hoidetaan ensin kaksi kierrosta ja katsotaan sitten missä seistään”, sanoi Koivu, jolle heltisi paikka Belgian ET-kisaan Kiinan CT-turnauksen voiton ansiosta.

ET-voittaja Ross McGowanin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta pelaava Lindell puolestaan pääsi mukaan viimevuotisen CT-rankingsijoituksensa perusteella.

Kotiyleisön suosikeista kilpailuun starttaavat Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts ja Thomas Detry. Muita eturivin menestyssuosikkeja ovat muun muassa Joost Luiten, Soomin Lee, Chris Wood, Jordan Smith sekä kahtena perättäisenä sunnuntaina uusintatappion kokenut Mike Lorenzo-Vera.

Kisassa pelataan lauantaina kolme matsikierrosta, ja kahdeksan jäljellä olevaa jatkavat sunnuntain ratkaisuotteluihin.

Suomalaisten lähtöajat (Suomen aikaa) torstain avauskierroksella:

13.40 Kim Koivu-Marcel Schneider (GER)-Laurie Canter (ENG) (tii 10)
15.00 Oliver Lindell-Mark Tullo (CHI)-Ross McGowan (ENG) (tii 10)

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.