Justin Rose on askeleen verran lähempänä Race to Dubain voittoa kuin Tommy Fleetwood. Kuva: Getty Images
European Tour |
17.11.2017

ET:n rankingvoitosta muodostumassa toivottu kaksintaistelu Justin Rosen ja Tommy Fleetwoodin kesken

Euroopan kiertueen kausi 2017 on saamassa sunnuntaina kiehtovan loppuhuipennuksen.

Vanhan mantereen pääkiertueen finaaliturnaus on usein käyty vailla kaivattua jännitysmomenttia, sillä ET:n rankingvoitto on tämän tästä ratkennut joko ennen finaaliturnausta tai vähintään hyvissä ajoin sen aikana.

Torstaina näytti siltä, että Tommy Fleetwoodista (-13) ei olisi viikonvaihteessa Race to Dubai -listan kärkipaikkansa säilyttäjäksi. Hänelle avauskierros (73) oli tervanjuontia, mutta nuori englantilainen teki ison ryhtiliikkeen perjantaina tuloksen 65 muodossa.

Ero välittömästi DP World Tour Championshipissä kärjen tuntumaan ankkuroituneeseen Justin Roseen (-15) kaventui kahteen lyöntiin.

Fleetwood nousi lauantaina jo neljänneksi pelattuaan toistamiseen tuloksen 65. Samat lukemat saldonnut Rose siirtyi turnauksen paalupaikalle, mutta ero säilyi kahdessa lyönnissä.

Pelin henki on päätöskierroksen ohella selvä. Rosen on pysyttävä loppusijoituksissa viiden joukossa taistellakseen rankingin voitosta. Mikäli näin ei käy, Fleetwood vie varmuudella ET:n kuninkuuden kaudella 2017.  Fleetwood voittaa kokonaiskilpailun myös silloin, jos hän on vähintään samalla sijalla maanmiehensä kanssa.

Jos Fleetwood ei voita kilpailua, mutta Rose sijoittuu yksin kakkoseksi, kruunataan jälkimmäinen Race to Dubai -rankingin parhaaksi.

Sergio Garciallakin (13:s) on edelleen omat mahdollisuutensa. Espanjalaiselle riittää rankingkuninkaan titteliin vain voitto Dubaissa. Skenaario ei ole täysin mahdoton, sillä hän on Rosea 54 reiän jälkeen vain viisi lyöntiä perässä.

Pohjoismaalaisia ei löydy tässä vaiheessa kisan top 10:stä. Ruotsin Alexander Björk (-11) on parhaana jaetulla 11. sijalla USA:n Patrick Reedin kanssa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.