16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Euroopan ykköset – Suomen EM-kulta oli kahden vuoden tuhkimotarina

Mikael Mustonen (vas.), Santeri Lehesmaa, Jonatan Jolkkonen, Matias Honkala, Aleksi Myllymäki, Veeti Mähönen, Sami Välimäki ja Matti Lindholm juhlivat heinäkuussa Euroopan mestaruutta. Kuva DGV/Christopher Tiess

Euroopan mestaruuden heinäkuussa voittanut Suomi pelaa tällä viikolla miesten maailmanmestaruudesta Irlannissa. Elokuun Golflehdessä julkaistu juttu kertoo, miksi odotukset ovat nyt korkealla.

Heinäkuu 2016 />Golf de Chantilly, Ranska

Ilmeet olivat totisia. Lyöntipelikarsinnassa kahdenneksitoista jäänyt Suomi oli hävinnyt vuoden 2016 joukkueiden EM-kilpailuissa kaikki kolme reikäpeliotteluaan, Itävaltaa, Hollantia ja Portugalia vastaan. Kuudentoista joukkueen ykkösdivisioonassa Suomen sijoitus oli viimeinen.

Putoaminen kakkosdivisioonaan oli ratkennut jo toisessa ottelussa Hollannin voitettua Suomen luvuin 3,5–1,5. Päätöskierroksen jumbofinaali Portugalia vastaan oli enää kosmetiikkaa. Kolme heikointa joukkuetta pelaisi vuoden 2017 kisoissa alemmalla sarjaportaalla.

Putoaminen oli kova pettymys, muttei varsinainen yllätys. Suomen Golfliiton silloinen päävalmentaja Staffan Johansson oli kisojen alla varovainen arvioidessaan joukkueen menestymismahdollisuuksia.

”Tavoittelemme aina paikkaa kymmenen joukkoon, mutta säilyminen ylemmässä divisioonassa merkitsee hyvää suoritusta. Vuoden 2015 joukkueesta neljä ryhtyi ammattilaiseksi, ja näin kävi myös parhaiten rankatun juniorin kohdalla. Siksi meidän odotustemme on oltava realistisella tasolla”, Johansson sanoi.

Hän oli aloittanut ensimmäisenä ulkomaalaisena päävalmentajana tehtävässään vuonna 2009. Johanssonin kahdeksan vuotta kestäneen valmentajakauden aikana Suomen joukkueet ja pelaajat olivat yltäneet yleisissä sarjoissa viiteen arvokisamitaliin, joista kolme tuli joukkuekilpailuissa ja kaksi henkilökohtaisissa sarjoissa.

Joukkuemitaleista olivat kuitenkin vastanneet yksinomaan MM-pronssin ja kaksi EM-mitalia saavuttaneet naisten joukkueet. Miesten joukkuei­den menestys oli ollut Johanssonin viimeisinä vuosina odotettua heikompaa.

”Valmistauduimme kisoihin huolella. Paljon parempaan oli mahdollisuuksia, mutta kilpailutilanteessa emme saaneet parasta tuloskuntoamme esiin”, Johansson tyytyi toteamaan.

EM 2018: Sami Välimäki (vas.) ja Veeti Mähönen jyräsivät nelinpelissä ylivoimaiseen 5/4-voittoon Englantia vastaan käydyssä finaalissa.

Vaikka maajoukkueiden menestys arvokisoissa oli ollut Johanssonin valmennuskaudella ennenkokemattoman hyvää, miesten putoaminen kakkosdivisioonaan ei ollut se perintö, jonka päävalmentaja olisi halunnut seuraajalleen jättää.

”Yritän löytää asiasta positiivisen puolen. Nyt on uuden päävalmentajan aika rakentaa vahva amatöörimaajoukkue näistä pelaajista ja poikien joukkueen kantavista voimista”, Johansson muotoili.

Tammikuu 2017
Suomi

Tammikuussa 2017 suomalaisen kilpa­golfin tukialuksen ruoriin astui uusi mies. Niin ikään ruotsalainen Fredrik Jendelid oli valmentanut edelliset kuusi vuotta Itävaltaa, joka oli sattumalta varmistanut edellisvuoden EM-kisoissa paikkansa ykkösdivisioonassa juuri Suomea vastaan käydyssä ottelussa.

Jendelidin näytöt alppimaasta olivat vahvat. Hän veti ensin ruotsalaisen miesten huippu­golfin pioneerin, Anders Forsbrandin, aisaparina ammattilaisten Telekom Teamia. Pääkiertueilla pelaavien itävaltalaisten määrä moninkertaistui, ja Bernd Wiesberger nousi miesten pääkiertueilla toistuvasti otsikoihin.

Itävallassa huomattiin, että Jendelidillä oli taito kasata valmennustiimit pelaajien ympärille ja kyky johtaa niitä. Vuonna 2011 hänet pestattiin Itävallan golfliiton päävalmentajaksi. Kuuden vuoden päävalmentajakaudella Itävallan maajoukkueet ylsivät peräti viiteen EM-mitaliin. Pestin huipensi miesten MM-pronssi syksyllä 2016 Meksikossa.

Suomen maajoukkueet lähtivät kevättalvella 2017 ulkomaan leireille heti Jendelidin aloitettua tehtävässään. Harjoitusleireillä Jendelid yllättyi.

”Pelaajat ovat osoittautuneet erittäin motivoituneiksi, sosiaalisiksi ja nopeasti uusia asioita omaksuviksi nuoriksi. Heidän keskittymiskykynsä on erinomainen ja svingit keskimäärin valmiimpia kuin kuvittelin”, Jendelid totesi Golflehdessä keväällä 2017.

Jendelid rakensi ympärilleen valmennustiimin, joka teki töitä tiiviissä yhteistyössä. Puhuttiin kollektiivisesta valmentamisesta, jossa koko valmennustiimi on pelaajien käytössä.

Tärkeä lenkki tiimissä oli Golfliiton pitkäaikainen liittovalmentaja Mikael Mustonen, joka oli työskennellyt useita vuosia naisten joukkueen kanssa. Hän oli ollut vastuuvalmentajana myös kaikissa kolmessa turnauksessa, joista naiset olivat tuoneet Suomen yleisten sarjojen toistaiseksi ainoat joukkuekilpailujen arvokisamitalit: MM-pronssia (2012), EM-pronssia (2013) ja EM-hopeaa (2014). Kaikissa kisoissa Mustosen aisaparina oli ollut kokenut fysiikkavalmentaja Matti Lindholm.

Heinäkuu 2017
Zala Springs Golf Resort, Unkari

Kaudella 2017 Suomi osallistui kakkosdivisioonan yhdeksän joukkueen EM-turnaukseen Unkarin Zala Springsissä.

Vuoden takaisesta joukkueesta Unkariin matkasi kaksi miestä, Kim Koivu ja Rasmus Karlsson. Uusina pelaajina kuusimiehiseen maajoukkueeseen nousivat Sami Välimäki, Santeri Lehesmaa, Aleksi Myllymäki ja Eetu Isometsä.

Päävalmentaja Jendelidin mukaan miesten joukkue oli tarpeeksi hyvä yltääkseen kahden parhaan joukkoon. Se tietäisi välitöntä nousua takaisin ykkösdivisioonaan.

Paperilla Suomi oli itse asiassa turnauksen selvä ennakkosuosikki. Koivu, Välimäki ja Lehesmaa olivat amatöörien maailmanlistalla korkeammalla kuin yksikään muiden joukkueiden pelaajista.

Rankinglistoilla ei kuitenkaan ole aina suurtakaan merkitystä turnauksissa, jotka ratkaistaan reikäpeliotteluilla. Yksi huono päivä tai ottelu, jopa yksittäinen lyönti tai kentän ulkopuoliset tapahtumat voivat kääntää selvätkin ennakkoasetelmat päälaelleen.

EM 2018: Matias Honkala (vas.) ja Aleksi Myllymäki olivat nelinpelissä lyömätön pari.

Suomi ei suosikin asemastaan hätkähtänyt. Joukkue oli lyöntipelikarsinnan ykkönen tasatuloksella Portugalin kanssa ja peräti 28 lyönnin erolla ennen kolmanneksi sijoittunutta Hollantia.

Neljän parhaan joukkueen reikäpeleissä olennaista oli ensimmäisen ottelun voittaminen. Se riittäisi varmistamaan nousun takaisin pääsarjaan.

Lyöntipelikarsinnan nelonen, Serbia, jäi avausottelussa vaille mahdollisuuksia. Aamupäivän nelinpelit menivät vielä tasan 1–1, mutta Aleksi Myllymäen, Rasmus Karlssonin ja Sami Välimäen voitettua iltapäivällä omat kaksinpelinsä, kahdella viimeisellä ottelulla ei ollut enää merkitystä. Suomi oli varmistanut sekä otteluvoiton että sarjanousun. Seuraavan päivän finaalissa hieno turnaus huipentui komeaan 6–1-voittoon Portugalista.

Vierailu kakkosdivisioonassa jäi lyhyeksi, mutta menestystä pääsarjassa siitä ei voinut ennustaa. Kakkosdivisioonasta ykkösdivisioonaan nousseet joukkueet olivat aiempina vuosina tavallisesti taistelleet uutta putoamista vastaan. Muun muassa Tsekki, Puola, Slovakia ja Belgia olivat sahanneet toistuvasti divisioonien välillä.

Mitaleille pääsarjaan noussut joukkue oli yltänyt vuonna 2002 kaksiportaiseksi muuttuneen kilpailujärjestelmän aikana vain kahdesti.

Ensimmäisenä tempun oli tehnyt Sveitsi kaudella 2005. Seitsemän vuotta myöhemmin oli EM-kisojen maratontaulukkoa hallitsevan Englannin vuoro. Se oli pudonnut vuoden 2011 Portugalin kisoissa hämmästyttävästi kakkosdivisioonaan. Kaksi vuotta myöhemmin joukkue oli uusiutunut kokonaan ja jyräsi ensimmäistä kertaa historiassa sarjanousijana Euroopan mestaruuteen kaikki kuusi otteluaan voittaneen ja saman vuoden The Amateur Championshipin finaalissa Suomen Toni Hakulan kukistaneen Garrick Porteousin johdolla.

Heinäkuu 2018
Sportin Club Berlin, Saksa

Vuoden 2018 EM-kilpailut järjestettiin Saksassa, Sporting Club Berlinin Faldo-kentällä. Miesten joukkueen muodostivat vuoden 2017 nousijajoukkueeseen kuuluneet Sami Välimäki, Santeri Lehesmaa ja Aleksi Myllymäki, poikien joukkueesta miehiin siirtynyt Matias Honkala sekä Veeti Mähönen ja Jonatan Jolkkonen uusina pelaajina. Valmennuskaksikkona matkaa lähti kolmen mitalin parivaljakko, Mikael Mustonen ja Matti Lindholm.

Lyöntipelikarsinnassa Suomi aloitti hyvin. Kuusimiehisen joukkueen tuloksista huomioi­tiin viisi parasta. Joukkuetulokseen lasketut kierrokset asettuivat 68–73 lyönnin haarukkaan. Kuusi alle parin yhteistuloksella Suomi oli avauspäivän jälkeen karsinnan viidentenä, viisi lyöntiä rajan paremmalla puolella.

Lyöntipelikarsinta on EM-kilpailujen formaatissa vedenjakaja. Kahdeksalle parhaalle jouk­kueelle avautuu mahdollisuus yltää mitalipeleihin ja mestaruuteen asti, sijoille 9–16 päätyneet joutuvat taistelemaan putoamista vastaan.

EM 2018: Santeri Lehesmaa suojautui Ruotsi-ottelussa rankalta sateelta.

Karsinnan toinen päivä oli Suomelle vaikea. Matias Honkala, Veeti Mähönen, Santeri Lehesmaa ja Aleksi Myllymäki pelasivat kierroksensa 71–73 lyönnin tuloksin, mutta joukkueen kokonaistulokseen oli otettava mukaan Jonatan Jolkkosen 76 lyönnin kierros Sami Välimäen pelattua vielä lyönnin heikommin.

Suomi putosi tuloslistalla jo yhdeksänneksi, mutta kentälle myöhemmin lähtenyt Irlanti ei onnistunut pysyttelemään Suomen edellä. Paikka kahdeksan parhaan joukkoon ja niin sanottuun ykkös-flightiin heltisi vaivaisen yhden lyönnin erolla ennen Irlantia.

EM-puolivälierä,12. heinäkuuta 2018
Sporting Club Berlin, Saksa

Reikäpelivaiheessa avausottelun merkitys on suuri. Ylemmässä jatkosarjassa avausottelun voittajat etenevät neljän parhaan joukkoon taistelemaan EM-mitaleista hävinneiden jäädessä sinänsä merkityksettömiin sijoitusotteluihin sijoista 5–8. Alemmassa jatkosarjassa avausottelun voittajat varmistavat säilymisensä ykkösdivi­sioonassa, kun taas neljä hävinnyttä joukkuetta käyvät tiukan putoamistaiston vain yhden joukkueen säilyttäessä sarjapaikkansa.

Suomen avausottelu oli lähtökohdiltaan kaikkea muuta kuin helppo. Vastaan asettui lyöntipelikarsinnan voittaja, kymmenen laskettua kierrostaan yhteensä 25 lyöntiä paremmin pelannut Ruotsi. Historiakaan ei ollut Suomen puolella. Suomen miehet olivat kyllä aiemminkin yltäneet EM-kilpailuissa kahdeksan joukkoon, mutteivät koskaan neljän parhaan mitalipeleihin.

Suomen fokus ei ollut kuitenkaan ottelun lopputuloksessa. Historiasta tuskin edes tiedettiin.

Mikael Mustonen oli lähettänyt kisojen alla joukkueelle sähköpostin, johon hän oli liittänyt mukaan suomalaisen konkarivalmentaja Tapio Lehdon ajatuksia motivaation merkityksestä ja siitä, miten itseensä ensin rajattomasti luottanut Seve Ballesteros oli hukannut pelinsä menetettyään motivaationsa.

”Onnellinen on se, jolla on varusteena motivaatio”, Lehto kirjoitti ja varoitti liiallisen tuloshakuisuuden vaaroista.

Joka ilta kello seitsemän pidetyissä joukkuepalavereissa Mustonen oli korostanut, ettei joukkueen tulisi kiinnittää liikaa huomiota siihen, missä juuri sillä hetkellä oltiin. Tulisi vain keskittyä prosessiin, pysyä läsnä ja pyrkiä pelaamaan aina parasta mahdollista golfia, lyönti kerrallaan. Kun asioita tehtäisiin hyvin, tulokset seuraisivat perässä. Huonollakin hetkellä tulisi säilyttää usko siihen, että seuraavaksi tapahtuu jotain hyvää.

Ruotsi ottelun alkaessa sää oli sateinen. Ajoittain rankoiksi yltyneet sadekuurot piinasivat pelaajia pitkin päivää, ja kentänhoitajat onnistuivat vain vaivoin pitämään kentän pelikelpoisena.

Suomen peli-ilmeeseen sää ei heijastunut. Ei, vaikka aamupäivän nelinpeleistä ensimmäinen ratkesi jo 13. reiällä Ruotsin selvään 6/5-voittoon. Toisessa parissa Matias Honkala ja Aleksi Myllymäki nostattivat henkeä voittamalla Pontus Nyholmin ja Jesper Svenssonin 2/1. Edessä olivat iltapäivän viisi kaksinpeliä, joista joukkueen piti jatkoon päästäkseen voittaa kolme.

Suomi otti heti komennon Matias Honkalan kukistettua Tim Widingin selvästi luvuin 5/4. Ruotsin Oliver Gillberg tasoitti hetkeä myöhemmin kaadettuaan Aleksi Myllymäen. Kun ensimmäisenä kentälle lähtenyt Sami Välimäki voitti päätösreiällä David Nyfjallin, oli Suomi enää voiton päässä välieristä. Pontus Nyholm kuitenkin tasoitti ottelun 3–3:een Santeri Lehesmaata vastaan. Otteluvoitto ratkeaisi viimeisessä kentällä olevassa otteluparissa, jossa Veeti Mähönen kohtasi Ludvig Åbergin.

EM 2018: Veeti Mähönen taisteli Ruotsi-ottelussa ratkaisevan voiton läpi pitkän ja märän heinikon.

Viidentoista reiän jälkeen Mähönen oli jo kahden reiän johdossa. Lyöntipelikarsinnassa kaksi kierrostaan yhteensä kymmenen alle parin pelannut Åberg tuli kuitenkin kolmella viimeisellä reiällä väkisin tasoihin, ja ottelu eteni jatkorei’ille.

Ensimmäinen jatkoreikä, 501-metrinen par-viitonen, oli Mähöselle koettelemus. Vasemmalle pitkään heinään päätyneen avauksen jälkeen Mähönen sai liikutettua palloaan ensin vain runsaan metrin, ja kolmas lyönti päätyi väyläbunkkeriin. Nostettuaan pallonsa ylös bunkkerista Mähönen löi vasta viidennen lyöntinsä griinille noin kuuden metrin päähän reiästä.

Åberg oli pelannut Mähösen vaikeudet huomattuaan hieman liiankin varman päälle, mutta sai nostettua pallonsa neljännellä lyönnillään griinibunkkerista noin neljään metriin.

Kun Mähönen sitten puttasi bogey-puttinsa ohi reiän, Åbergille riitti neljästä metristä kaksi puttia voittoon. Ottelu näytti ratkenneen. Åberg löi kuitenkin par-puttinsa ohi, ja missasi sitten vielä runsaan puolimetrisen bogey-puttinsa! Reikä tasattiin yllättävästi tuplabogeilla, ja ottelu eteni toiselle jatkoreiälle.

Seuraavalla reiällä Åberg oli jälleen niskan päällä, ja Mähösen oli upotettava kaksimetrinen par-puttinsa viedäkseen ottelun kolmannelle jatkoreiälle. Se tasattiin hetkeä myöhemmin pareilla.

Neljäs jatkoreikä toi vihdoin ratkaisun. Kumpikin oli lähestymisen jälkeen noin seitsemän metrin päässä reiässä, Åberg hieman lähempänä. Kahdesti sillasta noussut Mähönen liu’utti pallonsa reikään ja Suomen joukkueessa repesi riemu. Pakkoupotuksen edessä ollut Åberg ei Mähösen iskusta toipunut, vaan jätti tasoittavan puttinsa puoli metriä reiästä lyhyeksi. Suomi oli edennyt ensimmäistä kertaa miesten EM-joukkuekilpailun mitalipeleihin.

Onnella oli ollut ottelussa osansa, mutta vahingossa voitto ei tullut. Mitalipeleihin lähdettäessä sillä oli ainakin vahva symbolinen merkitys, että avausottelussa oli kaatunut juuri Ruotsi.

”Hetki viimeisellä väylällä, jossa peli ratkesi, oli erityinen. Tunne yhteenkuuluvuudesta oli vahva. Olisi varmaan ollut, vaikka oltaisiin hävittykin peli. Viimeistään silloin oli selvää, että joukkue on yhtenäinen porukka, joka joko kaatuu tai menee loppuun asti yhdessä. Oli raadettu rankassa kelissä ja käännetty ottelu voitoksi. Tehty Ruotsille se, minkä Ruotsi oli niin usein tehnyt muissa lajeissa meille. Se oli tietyllä tavalla käännekohta koko kisoille”, Mustonen kuvaili.

EM-välierä, 13. heinäkuuta 2018
Sporting Club Berlin, Saksa

Välierissä vastaan asettui isäntämaa Saksa. Suomen peli sen kuin parani. Suomi vei ensin nimiinsä aamupäivän molemmat nelinpelit, ja iltapäivällä Sami Välimäki toi Suomen jo pisteen päähän finaalipaikasta ylivoimaisella 5/3-voitollaan Falko Hanischista. Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi.

Ensin Jannik de Bruyn kukisti Matias Honkalan ja sitten Veeti Mähönen hävisi Marc Hammerille. Santeri Lehesmaan ottelu oli edennyt jatkorei’ille ja viimeisenä kentälle lähteneen Aleksi Myllymäen johto oli kutistunut ennen viimeistä reikää vain yhteen reikään.

Myllymäki päätti kuitenkin kierroksensa varmaotteisesti pariin, ja kun Michael Hirmer ei parempaan pystynyt, Suomi oli ottanut neljännen pisteensä ja varmistanut ensimmäisen EM-mitalinsa miesten joukkuekilpailuissa.

EM-finaali, 14. heinäkuuta 2018
Sporting Club Berlin, Saksa

Asetelma finaaliin oli kutkuttava. Vastaan asettuisi Euroopan golfin jättiläinen, Englanti, jolla oli koossa väkivahva joukkue nimekkäimpinä pelaajinaan amatöörien maailmanlistan kärkikymmenikköön kuuluvat Matthew Jordan ja Todd Clements. Suomi käänsi jälleen asetelman edukseen.

”Meillä ei ole mitään hävittävää eikä mitään muuta mahdollisuutta kuin pelata todella hyvin. Kukaan ei katso meitä kieroon, jos häviämme ottelun. Keskitytään omaan tekemiseen ja lähdetään lyömään hyviä lyöntejä”, Mikael Mustonen tähdensi joukkueelle.

Yksi avaintekijöistä olisi onnistunut peluutus. Kuumat pelaajat oli osattava laittaa oikeita vastustajia vastaan.

Sen Mustonen ja Lindholm jo aavistivat, että Englanti ei perinteisesti voittavaa joukkuetta muuta. Oletus osui oikeaan. Viimeistä kaksinpeliä lukuun ottamatta peluutus ja järjestys oli täsmälleen sama kuin aiemmilla kierroksilla.

Molemmat nelinpelinsä voittaneet Matias Honkala ja Aleksi Myllymäki laitettiin Englannin ykkösparia, Matthew Jordania ja Gian Marco Petrozzia, vastaan. Saksalaisvastustajansa jyränneet Sami Välimäki ja Veeti Mähönen muodostivat toisen parin.

Iltapäivän kaksinpeleissä Santeri Lehesmaa lähti mittaamaan Jordanin kanttia, ja Matias Honkala lähetettiin hakemaan piste Mitch Waitelta. Sami Välimäki sai vastaavansa lyöntipelikarsinnan kovimman tuloksen iskeneen Gian Marco Petrozzin ja Veeti Mähönen Todd Clementsin, ja ankkurina luotettiin taas Aleksi Myllymäkeen.

Seurasi suomalaisen kilpagolfin kaikkien aikojen voimainnäytös joukkuekilpailuissa. Ennätykselliset yksitoista kertaa miesten Euroopan mestaruutta juhlinut Englanti jäi ottelussa täysin altavastaajaksi. Kolmessa nelinpeliottelussaan yhteensä vain yhden bogin tehneet Honkala ja Myllymäki pitivät 2/1-voitollaan sarjansa puhtaana, ja Välimäki ja Mähönen jättivät David Haguen ja Nick Poppletonin täysin vaille mahdollisuuksia jo 14. reiälle päättyneessä ottelussa.

Huipputurnauksen pelannut Matias Honkala kukisti odotetusti Mitch Waiten ja kun vielä neljä ottelua oli kentällä, Suomi johti 3–0 ja oli vain otteluvoiton päässä historiallisesta Euroopan mestaruudesta.

Ratkaisijan rooliin astui osuvasti Ruotsi-ottelussakin kovaan paikkaan joutunut Veeti Mähönen. Hän kukisti maailman kärkiamatööreihin kuuluvan Todd Clementsin 17. reiällä luvuin 2/1. Finaalin loppulukemiksi kirjattiin lopulta tylyt numerot: Suomi–Englanti, 5–2.

Sarjanousija ja lyöntipelikarsinnan rimaa hipoen selvittänyt Suomi oli voittanut sensaatiomaisesti Euroopan mestaruuden.

”Tämä viikko oli ihan tärisyttävän upea kokemus. Menee monella tavalla suomalaisen golfin historiaan”, vain yhden reikäpelipisteen menettänyt Matias Honkala totesi.

EM 2018: Sami Välimäki (vas.), Matias Honkala ja Veeti Mähönen lähtevät Euroopan mestareina miesten kolmimiehisjoukkueina tällä viikolla Irlannissa pelattaviin MM-kisoihin.

Elokuu 2018
Suomi

Suurimman mestaruushuuman laannuttua Mikael Mustonen antoi oman arvionsa huippusaavutuksen taustatekijöistä.

”Onnistuimme rakentamaan yhtälön, joka tuotti enemmän kuin mitä joukkueen arvo oli paperilla. Jokainen joukkueesta otti vastuun omasta pelistään, omasta tekemisestään, niin hyvin kuin vain pystyi. Ja kun vastuu oli otettu, autettiin muita. Pystyimme voittamaan maat, jotka olivat meitä lähtökohtaisesti selvästi parempia”, Mustonen maisteli.

”Parhaat fiilikset saan pelaajien puolesta ja siitä, että he onnistuivat niin hienosti oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. He pelasivat käsittämättömän hyvää golfia ja yhtä nousujohteista peliä. Toivottavasti tämä toimii suomalaiselle golfille inspiraationa ja motivaation lähteenä ja antaa jotain vielä enemmän kuin pelkän tittelin Euroopan mestaruudesta.”

Seuraavat arvokisat, naisten ja miesten joukkueiden MM-kisat, pelataan jo elo-syyskuun vaihteessa Irlannissa. Suomalaisittain odotukset ovat tuskin koskaan olleet yhtä korkealla, mutta lopputulos on tälläkin kertaa toissijainen seikka.

Kun asioita tehdään hyvin, tulokset seuraavat perässä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)