Euroopan eliitti koolla Dubaissa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Euroopan eliitti koolla Dubaissa

Lee Westwood on rahalistan 11:s ennen kauden viimeisen kisan starttia. © Getty Images

Euroopan kiertueen kausi 2012 huipentuu torstaina käynnistyvässä DP World Tour Championshipissä. Vaikka Rory McIlroy varmisti ET:n rahalistan voiton jo 1,5 viikkoa sitten, tulee Dubain finaaliturnauksesta ennakkoon ajatellen mielenkiintoinen kilpailu.

Kisaan ovat saaneet kutsun rahalistan 60 parasta pelaajaa. Viimeinen paikka finaaliturnaukseen lohkesi Richard Finchille, jonka erotti vajaat 10 000 euroa seuraavaksi sijoittuneesta Brett Rumfordista. Finch on ansainnut tällä kaudella 26 pelaamassaan kilpailussa 441 242 euroa.

Dubain turnauksen päätteeksi rahalistan kymmenen ensimmäistä jakavat vielä keskenään kolmen miljoonan euron bonuspotin. Kun Race to Dubai -listalla kahdeksantena olevan Luke Donaldin ja sijalla 13 olevan Matteo Manasseron välinen ero on 300 000 euroa, saattaa 10. sijan molemmin puolin käydä vielä melkoinen liikenne. Mikäli kisan voittaja löytyy rahalistan Top-10:n ulkopuolelta, on hänen kausiansoihinsa luvassa tuntuva lisäys.

Thongchai Jaidee on tienesteissä heikoimmin (32:s) sijoittunut, jolla on teoriassa mahdollisuus kiivetä rahalistan kärkikymmenikköön. Tämä edellyttäisi thaimaalaiselta voittoa Dubaissa. Paul Lawrie on kymmenentenä, mutta Nicolas Colsaerts ja Lee Westwood majailevat aivan lähituntumassa.

”Kilpajuoksu” Dubaihin ratkesi hyvissä ajoin Rory McIlroyn eduksi. &copy Getty Images

Race to Dubai -listalla tavoittamattomassa johdossa oleva Rory McIlroy on kerännyt 3,7 miljoonaa euroa vain 14 kilpailussa. Nämä tienestit ovat tulleet pääosin PGA Championshipistä sekä viidestä muusta Top-3-kisasta. Vaikka McIlroy valitteli Hongkongissa henkistä väsymystä, on hän taatusti koonnut kaikki jäljellä olevat voimansa Dubain turnaukseen. Ja kävi maailman ykköselle tällä viikolla sitten miten tahansa, kuittaa hän sunnuntaina rahalistan voittajalle kuuluvan miljoonan euron bonuspalkkion.

Alvaro Quiros varmisti viime joulukuussa 18. reiän eaglellaan turnauksen voiton. Lähin uhka PaulLawrie jäi kahden lyönnin päähän. Lawrie hakee tällä viikolla revanssia tappiolleen, mutta ei Quirosin kustannuksella, joka jäi rahalistalla 73:nneksi.

Lee Westwood on tällä viikolla ainoa finaaliturnauksen aiemmin voittanut pelaaja, sillä myöskään Robert Karlsson ei selviytynyt tienesteissä 60 joukkoon.

Jumeirah golfkeskuksen Earth Course on Greg Normanin suunnittelema luomus. Kentällä on pituutta hulppeat 7018 metriä ja haastetta riittää muutenkin lukuisine vesiesteineen ja bunkkereineen. Kierroksen loppu erottaa jyvät sopivasti akanoista: 18 on pitkä par-viitonen, jossa etenkin toinen lyönti kysyy pelaajalta taktisia ulottuvuuksia. Myös reiät 15-17 tulevat olemaan ratkaisuroolissa.

Tämäntasoisessa kilpailussa ei voittajasuosikeista ole pulaa. Kärkikahinoihin voisi odottaa ainakin Louis Oosthuizenia, Paul Lawrieta ja Martin Kaymeria. Oosthuizen jäi Singaporessa niukasti uusinnan ulkopuolelle ja sijoittui sitä ennen kahdesti kuudenneksi. Viime vuoden kakkonen Lawrie pelasi Hongkongissa jämäkästi, niin kuin tällä kaudella muutenkin: hän säilyttänee asemansa rahalistan Top-10:ssä. Kaymer on terästänyt viime aikoina otettaan. Ryder Cupin voiton ratkaissut saksalainen oli Etelä-Afrikan avoimissa kolmas, ja on osoittanut aiemmilla kerroilla viihtyvänsä Dubaissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje