Pulkkanen ja Välimäki kampesivat itsensä jatkoon tasaisessa Scottish Openissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen ja Välimäki kampesivat itsensä jatkoon tasaisessa Scottish Openissa

Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki ottivat tuntumaa The Renaissance Clubin kenttään yhteisellä treenikierroksella. Kuva: Getty Images.

Varmalta näyttänyt karsiutuminen muuttui illan mittaan jatkopaikaksi kahdelle kisan neljästä suomalaisesta.

Britteinsaarten avoimet, järjestyksessään Irlanti, Skotlanti ja The Open, näyttivät muodostuvan suomalaisttain mahalaskuksi. Viikko sitten Irlannissa Suomen ET-nelikko, Mikko Korhonen–Tapio Pulkkanen–Kalle Samooja–Sami Välimäki, karsiutui jatkokierroksilta Irlannissa ja tällä viikolla Skotlannissa uhkasi käydä samoin.

Lopulta tulostaso jäi kuitenkin perjantai-iltana sen verran heikoksi, että Tapio Pulkkasen ja Sami Välimäen hieno taistelu palkittiin jatkopaikalla tasaisessa ja huipputasokkaassa kilpailussa.

Pulkkanen ja Välimäki jakavat tuloksella -2 kisassa 62. sijaa. Pulkkanen teki perjantaina tuloksen 71 (par) ja Välimäki tuloksen 70 (-1).

”Tämä jatkopaikka maistuu! Oli maukas birdie vielä kohtuu vaikella vikalla reiällä. Tiukassa nipussa muutenkin pelaajat, joten nousulle on viikonloppuna hyvät saumat”, Pulkkanen kommentoi.

”Onneksi taistelu riitti tänään”, tiivisti puolestaan Välimäki.

Myös Kalle Samooja onnistui puristamaan kierroksensa pakkaselle (70/-1), mutta takamatkaa oli torstain jälkeen niin paljon, että yhteistulokseksi jäi +2.

”Sorvin ääreen vaan ja kohti tulevaa”, Samooja kommentoi tiedotteessa lyhytsanaisesti.

Mikko Korhonen teki toisena kisapäivänä tuloksen 72/+1 ja hänen yhteistuloksensa oli -1. Lopulta eroa karsintarajaan jäi yksi vaivainen lyönti. Korhonen ei pitänyt esitystään huonona, vaikka tulos jätti toivomisen varaa.

”Aika hiljaista oli tänään birkkurintamalla. Ihan hyvää peliä noin kokonaisuudessaan, ei vain ihan siellä, missä haluisin olla. Muutamia huonoja lyöntejä ja putit eivät tippuneet. Pienestä oli kiinni, ettei olisi juna jo lähtenyt hyvään suuntaan. Ehkä en ihan ollut ”paikalla” noin niin kuin henkisesti, en tällä enkä viime viikolla. Viikon huili ja Walesissa jatkuu!” Korhonen kommentoi.

Maailmanlistan ykkösmies, Espanjan Jon Rahm kiipesi perjantaina kisan paalulle. Rahm raapi kasaan peräti kahdeksan birdieä ja teki kaksi bogia.

Mutamaa tuntia myöheminn kentälle päässyt Thomas Detry käynnisti pontevan takaa-ajon pelaamalla seitsemän ensimmäistä reikää neljä alle parin. Lopulta belgi selvitti kierroksensa ilman bogeja 65 lyönnillä ja nousi Rahmin rinnalle kisan piikkipaikalle. Englannin Jack Senior liittyi iltaryhmistä kaksikon rinnalle tehtyään tuloksen 67 (-4).

Kilpailu on hyvin tasainen, eikä Pulkkasella ja Välimäellä ole matkaa kärkeen kuin yhdeksän lyöntiä. Moving Dayn onnistuminen auttaisi nostamaan sijoitusta rahakkaassa kilpailussa kohisten.

Kisan kolmelle parhaalle kymmenen parhaan joukkoon sijoittuvalle pelaajalle on tarjolla The Open -paikka, mikäli pelaajalla ei sellaista ennestään ole. Tällä haavaa paikoissa ovat kiinni Coetzee, Senior ja Detry. Kärkipäässä olevilla pelaajilla on lähes poikkeuksetta jo The Open -lippu takataskussaan.

Paikka The Openiin on jaossa myös Challenge Tourin Le Vaudreuil Golf Challenge -kisan ykköselle. Roope Kakko (-1) punnersi itsensä jatkoon. Hän jakaa sijaa 37. Oliver Lindell joutui puolestaan pettymään karsiuduttuaan tuloksella +5. Kakkolla on eroa kisaa johtavaan Yhdysvaltojen Paul Petersoniin 10 lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje