25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Erofejeff ja Korhonen Euroopan kiertueelle!

Mikko Korhonen nousi jo toisen kerran karsintojen kautta ET:lle. © GettyImages

Peter Erofejeff ja Mikko Korhonen liittyvät Mikko Ilosen seuraksi European Tourille kaudella 2013. Asia varmistui torstaina, kun kaksikko pysyi vaivatta niiden 25 pelaajan joukossa, jotka saivat kuuden päivän urakastaan palkaksi pelioikeuden maanosan ykköskiertueelle.

Lopputulokseen 417 (-11) päätynyt Erofejeff jakoi kisassa neljättä sijaa Estanislao Goyan ja amatööri Moritz Lampertin tavoin. Kolmannelta tilalta viimeiselle kierrokselle lähtenyt Korhonen (9:s) mahtui päätöspäivän pienistä kommelluksista huolimatta Top 10:een. Korhonen, Eduardo De La Riva, Richard McEvoy, Matthew Nixon ja Anthony Snobeck päätyivät tulokseen 419 (-9). Pysyminen kymmenen joukossa on sikälikin iloinen asia, että se antaa molemmille vahvan kortin ET:lle.

Karsintafinaalin voitti Englannin John Parry (-19), joka pelasi viimeisen kierroksen johtopallossa Korhosen ja seitsemänneksi sijoittuneen Matthew Southgaten kanssa.

Tasatulossäännön vuoksi kaikkiaan 28 pelaajaa lunasti paikan Gironan karsintafinaalista Euroopan kiertueelle. Tähän riitti kokonaistulos -5, joten suomalaisilla ei ollut kriittisen rajan kanssa suurempaa hätää. Sekä Erofejeff että Korhonen tekivät toisella ja kolmannella kierroksella tärkeän pohjatyön tavoitteensa toteuttamiseksi. Kisan toiselle puoliskolle oli helpompi jatkaa, kun rajan tuntumassa kamppailleet olivat riittävän kaukana.

Peter Erofejeff pelaa kaudella 2013 Euroopan kiertueella. © GettyImages

Peter Erofejeff pelaa kaudella 2013 Euroopan kiertueella. © GettyImages

Kokemuksen ääni puhui

Ainoastaan Korhosella oli päätöskierroksen ulosmenossa hienoisia vaikeuksia kahden peräkkäisen tuplabogin muodossa, muuten suomalaisten kokonaisesitystä leimasi varmuus – ajoittain jopa loistokkuus.

”Ensimmäinen ja viimeinen päivä olivat huonoja. Siinä välissä oli neljä kierrosta hyvää peliä ja koko ajan ajatuksissa oli ainoastaan voitto. Onneksi kaikki päättyi hyvin”, Korhonen sanoi.

Mikko Korhosen paluuta Euroopan kiertueelle uskalsi toivoa. 32-vuotias nummelalainen on pelannut Challenge Tourilla sen verran ryhdikkäästi pari vuotta, että rutiini riitti karsinnan kautta jopa helppoon ”sarjanousuun”. Nyt sopivasti kokeneempana ja viisaampana Korhoselta saattaa odottaa ensi kaudella sen verran hyvää golfia, että sijoittuminen rahalistalla 125 joukkoon on täysin realistista.

Peter Erofejeffin nousu Finnish Tourin ja Nordic Leaguen kautta Euroopan kiertueelle on iso yllätys. Hän pelasi kotimaassa hienon kauden, mutta kuka olisi arvannut, että 29-vuotias helsinkiläinen venyisi kivenkovassa karsintafinaalissa mitalisijojen tuntumaan.

”Olen vielä tunti kisan päättymisen jälkeen aivan pihalla. En yhtään liioittele, jos sanon, että pelasin koko finaalin lyönti kerrallaan. Missään vaiheessa ajatus ei päässyt karkaamaan asioiden edelle”, Erofejeff sanoi.

Erofejeff: Piltzille isot kiitokset

Peter Erofejeff uskoo <a href=Mika Piltzin ohjeiden olleen merkittävässä roolissa. Kuva: Pasi Kokko" src="/wp-content/uploads/2012/11/11030712180852.jpg" width="505">

Peter Erofejeff uskoo Mika Piltzin ohjeiden olleen merkittävässä roolissa. Kuva: Pasi Kokko

Erofejeffin keho reagoi voimakkaasti kisajännitykseen ja hän oksensi ennen jokaista kierrosta. Kentälle päästyään olo kuitenkin rauhoittui ja kohta hän pelasi uransa parasta golfia: ”Isot kiitokset pitää antaa valmentaja Mika Piltzille, joka laittoi kauden päätteeksi miehen ja lyönnin uskomattoman hyvään kuntoon. Pystyin vetämään karsinnat läpi ja lyömään palloa huipputasolla ainoastaan yhdellä ajatuksella. Olen varma, että se oli suurin yksittäinen tekijä menestyksessä.”

Erofejeffin ja Korhosen nousu ET:lle nostaa suomalaisten lukumäärän kiertueella siis kolmeen. Näin oli myös kaksi vuotta sitten, kun Korhonen teki vastaavan tempun Roope Kakon kanssa. Tuolloin heidän kohtalonaan oli ranskalainen visiitti, tosin jälkimmäisen suunnitelmia sotki osaltaan loukkaantuminen.

Suomalaisen kilpagolfin – ja miksipä ei koko lajin – kannalta olisi äärimmäisen hienoa, mikäli Erofejeff ja Korhonen saisivat vuodenkin kuluttua suunnitella seuraavan kauden kuvioitaan Euroopan kiertueella.

Ns. nimimiehistä yhdellekään ei herunut pelioikeutta ET:lle. Lähimmäksi pääsivät Oliver Wilson ja Peter Hedblom, jotka jakoivat Gironassa 31. sijaa. Suurin osa rutinoituneesta kaartista ei selviytynyt edes kahdelle viimeiselle kierrokselle. Tämä jos mikä kertoo omaa karua kieltään karsintojen raadollisuudesta. Vanhoilla meriiteillä ei ole näissä juhlissa minkäänlaista painoarvoa…

Marko Kuivasaari 29.11. klo 17.58 Suomalaiset edelleen vahvoilla Gironassa Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff tarvitsevat torstaina tasapainoisen kilpailukierroksen saadakseen pitkän karsintaurakkansa onnelliseen päätökseen.

Peter Erofejeff on pelannut ET:n karsintafinaalissa mallikkaasti.  &copy Getty Images

Peter Erofejeff on pelannut ET:n karsintafinaalissa mallikkaasti. &copy Getty Images

Euroopan kiertueen pelioikeudesta tiukasti taistelevat Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff ovat yhä vankasti kiinni tavoitteessaan. Karsinnan hankalimmaksi useasti mainittu viides kierros sujui kaksikolta mallikkaasti. Korhonen jakaa kisassa toista sijaa, Erofejeff nousi päätöspäivän aattona sijalle 11.

Mikko Korhonen esitti Stadium Coursella toistaiseksi parastaan lyömällä tuloksen 70. Päivän saldo muodostui neljästä birdiestä ja kahdesta bogista, jotka tulivat rei’illä 16 ja 17. Korhonen nousi sisääntulon puolivälissä hetkellisesti johtoon, mutta pian kolme peräkkäistä birdietä tehnyt JohnParry (-17) pyyhälsi uudelleen paalupaikalle.

Korhonen (-13) jakaa karsintafinaalissa kakkostilaa Matthew Southgaten ja saksalaisamatööri Moritz Lampertin kanssa. Tämän kolmikon ei tarvitse päätöskierroksella liiemmin katsella olkansa yli, sillä viimeiset kortissa kiinni olevat pelaajat majailevat tilanteessa -5.

Peter Erofejeff (-9) sai keskiviikkona vauhdikkaan lähdön. Hän teki kierroksen alkajaisiksi kolmen birdien suoran, mutta viitosella lipsahtanut tuplabogi löi kapuloita rattaisiin. Onneksi Erofejeffin suvantovaihe jäi kuitenkin yhden reiän pituiseksi. Seuraava birdie odotti vuoroaan 12. reiällä, kunnes kierroksen viides birdie 15:llä sinetöi helsinkiläisen mainion pelipäivän. Erofejeffin tulos 69 oli joukon viidenneksi paras.

Jos Korhosen ”sarjanousu” näyttää tällä hetkellä enemmän kuin todennäköiseltä, niin hassumpi ei ole myöskään Erofejeffin tilanne. Viisaalla ja rauhallisella pelillä ”Patu” saattaa torstaina kääntää urallaan sellaisen lehden, mistä kenties käynnistyy vielä minkälainen tarina…

Cutin selvittäneistä nimimiehistä yhdenkään tilanne ei ole tällä hetkellä erityisen valoisa. Peter Hedblom, Oliver Wilson ja Alastair Forsyth tarvitsevat viimeisellä kierroksella nappisuorituksen noustakseen 25 joukkoon. Mm. Stephen Doddilla, Jeppe Huldahlilla ja Markus Brierillä on heitäkin tukalammat oltavat.

Suomalaisten lähtöajat torstaina (Suomen aikaa) Stadium Course Peter Erofejeff- Richard McEvoy- Daniel Gaunt, klo 11.30 Mikko Korhonen.Matthew Southgate-John Parrry, klo 12.00 (johtopallo)

Marko Kuivasaari 28.11. klo 18.07

Korhonen jatkaa kärjen tuntumassa Mikko Korhonen jakaa ET:n karsintafinaalissa kolmatta sijaa 72 reiän jälkeen. Myös Peter Erofejeff on vahvasti matkalla kohti unelmaansa. Roope Kakko ei selvittänyt cut-rajaa.

<a href=Mikko Korhonen pysyttelee karsintafinalistien kärkijoukossa. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/11/12112718254349.jpg" width="505">

Mikko Korhonen pysyttelee karsintafinalistien kärkijoukossa. &copy Getty Images

Euroopan kiertueen karsintafinaalin neljäs kierros sujui suomalaisittain mukavissa merkeissä. Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff ovat tähänastisten esitystensä perusteella menossa vahvasti ET:n pelioikeuden saavien joukkoon, mutta kaksi kivenkovaa kierrosta on vielä pelaamatta. RoopeKakko pelasi tiistaina jämäkästi, mutta hänen loppukirinsä alkoi liian myöhään.

Mikko Korhonen nousi tiistaina tulosluettelossa jaetulle kolmannelle tilalle. Stadium Coursella tuloksen 71 (-1) lyönyt nummelalainen teki neljännellä kierroksella kolme birdietä ja kaksi bogia. Korhosella (-11) on etumatkaa viimeiseen ET:n korttiin oikeuttavaan sijaan turvallisen tuntuiset seitsemän lyöntiä. Karsinnan viimeiset 36 reikää ovat varmasti vaikeimmat, mutta tasapainoisella peruspelillä Korhosen olettaisi pysyvän 25 armoitetun joukossa.

Peter Erofejeff on karsinnan suomalaiskolmikosta kokemattomin, mutta tämä ei ole näkynyt hänen otteissaan. ”Patu” pelasi tiistaina kahden birdien ja kolmen bogin saattelemana tuloksen 73. Erofejeffillä ei ollut hädän päivää, vaikka pari birdietä Stadium Coursen kahdeksalla viimeisellä reiällä olisi tehnyt terää. Erofejeff jatkaa viidennelle kierrokselle jaetulta 13. tilalta kokonaistilanteessa kuusi alle.

Roope Kakko (80:s) olisi tarvinnut Tour Coursella tuloksen 66, jotta nimi olisi löytynyt cut-rajan oikealta puolelta. Ajoitus kunnon ilotulituksen löytymiseksi meni hieman pieleen, sillä hän teki päivän kaikki kolme birdietään neljän viimeisen reiän sisällä. Kakko (+4) jäi karsintafinaalin jatkokierroksilta kahden lyönnin päähän.

Kakon seuraksi laulukuoroon jäi lukuisia ET:ltä tuttuja pelaajia, kuten Bradley Dredge, Rhys Davies, PaulBroadhurst, Jarmo Sandelin ja Nick Dougherty. Myös muutaman vuoden takaisen amatööritähden Peter Uihleinin vaisuus yllätti. Pablo Martin jätti kisan sikseen jo maanantaina.

Karsintafinaalin kärkipaikkaa jakavat Andy Sullivan ja Estanislao Goya (-12).

Suomalaisten lähtöajat keskiviikkona (Suomen aikaa): Stadium Course Morten Orum Madsen-George Murray-Peter Erofejeff, klo 11.20 Anthony Snobeck-Mikko Korhonen-John Parry, klo 11.50

Marko Kuivasaari 27.11. klo 17.57

Korhosella ja Erofejeffillä hyvä tahti Gironassa Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff jatkavat ET:n karsintafinaalin neljännelle kierrokselle mainioista asetelmista. Roope Kakko pelaa tiistaina selkä seinää vasten.

Peter Erofejeff on pelannut ET:n karsintafinaalissa vakuuttavasti. Kuva: Anzel Oy

Peter Erofejeff on pelannut ET:n karsintafinaalissa vakuuttavasti. Kuva: Anzel Oy

Mikko Korhosen ja Peter Erofejeffin pullat ovat hyvin uunissa Euroopan kiertueen karsintafinaalissa. Kaksikko on turnauksen puolivälissä turvallisesti niiden 25 joukossa, jotka tulevat saamaan kisan päätteeksi täyden pelioikeuden ET:lle. Roope Kakolle maanantai oli pettymysten päivä: häneltä vaaditaan neljännellä kierroksella venymistä.

Mikko Korhonen ja Peter Erofejeff pelasivat kolmannen kierroksen PGA Catalunya Resortin Tour Coursella. Korhosen esitys oli jälleen tyylikäs, vaikka hän ei aivan sunnuntain kaltaiseen liitoon yltänytkään. Viiden birdien lisäksi Korhoselle kirjattiin yksi bogi viidennellä (päivän 14.) reiällä. Tuloksen 66 myötä nummelalainen siirtyi kokonaistilanteeseen -10. Moritz Lampertin (am) kanssa neljättä sijaa jakava Korhonen on kolmen lyönnin päässä edelleen paalupaikalla olevasta Estanislao Goyasta.

Erofejeff paransi toisen kierroksen lukemiaan lyönnillä. Ennakkoluulottomasti pelannut ”Patu” iski rei’ille 1-9 (päivän 9-18) toistamiseen neljä birdietä, kentän toisen puoliskon saldo oli kaksi birdietä ja kaksi bogia. Korhosen tavoin tuloksen 66 pelannut Erofejeff on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -7. Sillä irtoaa jaettu 11:s tila mm. Ruotsin Peter Hedblomin kanssa.

Erofejeffin kanssa maanantaina pelannut Hedblom oli loukkaantumisen vuoksi sivussa suurimman osan kaudesta 2011. Kolme kertaa ET:llä voittanut konkari saavutti tänä vuonna vain yhden Top-20-sijoituksen (BMW PGA Championship), mutta potentiaalia uuteen nousuun riittää. Hedblom, David Griffiths (-3) ja Erofejeff tekevät toisilleen seuraa myös tiistain kierroksella.

Toisena päivänä peräkkäin Tour Coursella pelanneet Korhonen ja Erofejeff jatkavat seuraavaksi Stadium Courselle, missä pelataan myös karsintafinaalin kaksi viimeistä kierrosta.

<a href=Roope Kakko tarvitsee tiistaina huippukierroksen. Kuva: Harri Vaskimo" src="/wp-content/uploads/2012/11/12101916155985.jpg" width="505">

Roope Kakko tarvitsee tiistaina huippukierroksen. Kuva: Harri Vaskimo

Roope Kakolla (102:s) riittää pohdittavaa. Hänen on kyettävä neljännellä kierroksella räväkkään esitykseen, jotta pelit Gironassa jatkuisivat loppuun asti. 70 parasta (+ jaetut) jatkavat keskiviikkona kahdelle viimeiselle kierrokselle: Kakko on tästä rajasta nyt viiden lyönnin päässä, mutta ero 25 joukkoon on jo 11 lyöntiä.

Kakon kolmatta kierrosta (76) varjostivat useat virheet. Neljän bogin ja yhden tuplan lisäksi häneltä lipsahti Stadium Coursen neljännellä (päivän 13) reiällä triplabogi. Kakko teki maanantaina kolme birdietä ja eaglen juuri ennen triplaa edeltäneellä reiällä.

Asetelmat ovat tiistain kierroksen jälkeen jälleen vertailukelpoisempia. Maanantaina yksikään Stadium Coursella pelanneista ei onnistunut nousemaan 25 joukkoon, cut-rajan oikealla puolellakin heitä on vain viisi. Tässä piilee myös Kakon mahdollisuus. Hän osaa parhaimmillaan pelata kovia kierrostuloksia, johon Tour Course tarjoaa tiistaina hyvän mahdollisuuden.

Suomalaisten starttiajat tiistaina (Suomen aikaa):

Stadium Course: Hedblom-Erofejeff-Griffiths klo 10.05 Korhonen-Orr-Goya klo 10.55 Tour Course: Henson-Monasterio-Kakko klo 10.55

Marko Kuivasaari 26.11. klo 18.33

Korhonen rautaisessa iskussa Mikko Korhonen oli liekeissä Euroopan kiertueen karsintafinaalin toisena päivänä. Tulos 62 nosti hänet tulostaululla toiseksi. Myös Peter Erofejeff nousi tavoitellun rajan oikealle puolelle.

<a href=Mikko Korhonen nosti komeasti osakkeitaan ET:n karsintafinaalin toisena päivänä. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/11/12072922525599.jpg" width="505">

Mikko Korhonen nosti komeasti osakkeitaan ET:n karsintafinaalin toisena päivänä. &copy Getty Images

Mikko Korhonen kiipesi ET:n karsintafinaalissa kakkostilalle esitettyään turnauksen toisella kierroksella loistavia otteita. Sunnuntaina PGA Catalunya Resortin Tour Coursella pelannut Korhonen täräytti taululle lukemat 62. Tämä on kisan toistaiseksi kovin kierrostulos. Korhonen (-6) on 36 reiän jälkeen lyönnin päässä johdossa olevasta Argentiinan Estanislao Goyasta.

Samassa kuusi alle -tilanteessa Korhosen kanssa ovat Gary Orr, Matteo Delpodio, AnthonySnobeck sekä Mikael Lundberg.

Stadium Coursella tuloksen 74 pelannut Korhonen ei tehnyt toisella kierroksella yhtään virhettä. Kymmenen parin lisäksi hänen korttiinsa merkittiin kahdeksan birdietä, joista kolme peräkkäin rei’illä 5-7. Sisääntulon väyliltä startannut nummelalainen harppasi sunnuntaina tulosluettelossa huikeat 55 sijaa.

”Minun lyöntipelini oli tänään jotain epätodellista”, Korhonen sanoi ET:n kotisivuilla. ”Upotin ainoastaan kaksi puttia, kaikki muut oli pieniä tönäisyjä reiän vierestä. Golf on silloin aika helppoa, kun ei tarvitse putata.” ”Pelasin Challenge Tourin kolme viimeistä kisaa hyvin, joten ei tämä ihan yllätys ollut. Peli on ollut jonkun aikaa tuloillaan.”

”Kärjen tuntumassa on hyvä olla, mutta jäljellä on vielä neljä kierrosta. Täytyy jahdata vain birdietä toisen perään ja yrittää voittaa niin kuin mikä tahansa turnaus.”

Myös Peter Erofejeff ja Roope Kakko pelasivat sunnuntain kierroksensa Tour Coursella. Erofejeff oli Korhosen tavoin erinomaisella pelipäällä lyötyään tärkeään paikkaan tuloksen 67. Hän oli kierrostaan avausysin jälkeen lukemissa +1, mutta taituroi kentän toisella puoliskolla (reiät 1-9) neljä birdietä. Näistä kaksi syntyi osuvasti kahdella viimeisellä reiällä.Erofejeff (-3) nousi kisassa kahden kierroksen jälkeen 15. tilalle, ollen nyt kaksi lyöntiä tavoitellun rajan oikealla puolella.

Roope Kakkokin (+2) kolkutteli vielä kierroksen puolivälissä sijoitusta 25:n joukkoon. Sisääntulon (reiät 1-9) kolme bogia olivat kuitenkin myrkkyä Kakon (66:s) kyttäysasemien kannalta. Kahteen bogiin lopettanut espoolainen on neljän lyönnin päässä viimeistä ”korttipaikkaa” hallussa pitävästä pelaajasta.

Suomalaisista Korhonen ja Erofejeff pelaavat myös maanantaina Tour Coursella. Kakko vaihtaa kolmannella kierroksella Stadium Coursen puolelle.

Marko Kuivasaari 25.11. klo 18.49

Erofejeff lyönnin päässä rajasta ET:n karsintafinaaliin selviytyneitä suomalaisia ei ole avauspäivän jälkeen 25 ensimmäisen joukossa. Peter Erofejeff (par) aloitti kolmikosta pirteimmin.

Peter Erofejeff aloitti ET:n karsintafinaalin napakasti.

Peter Erofejeff aloitti ET:n karsintafinaalin napakasti.

Euroopan kiertueen rankka kuuden kierroksen pituinen karsintafinaali käynnistyi lauantaina Espanjan Gironassa. Turnauksen 156 kilpailijaa pelaavat PGA Catalunya Resortin molemmat kentät kahteen kertaan, jonka jälkeen cut asetetaan 70 pelaajan kohdalle. Ratkaisevat 36 reikää pelataan Stadium Coursella.

Peter Erofejeff, Roope Kakko ja Mikko Korhonen aloittivat urakkansa kentistä vaikeammalla, Stadium Coursella. Kenttien eroavaisuus ilmeni selvästi avauspäivänä, sillä lopullisen karsintarajan oikealla puolella on vain seitsemän Stadiumilla pelannutta kilpailijaa.

Erofejeff (72) on 18 reiän jälkeen parhaana suomalaisena sijalla 27. Hänen ensimmäisen kierroksen korttiinsa mahtui 14 parin lisäksi, kaksi birdietä ja kaksi bogia. Kakko ja Korhonen (T57) pelasivat molemmat tuloksen 74. Kakon päivä sujui monivivahteisesti, sillä kortista löytyi eagle, kolme birdietä, viisi bogia ja yksi tupla. Korhonen oli kahdeksannen reiän jälkeen tilanteessa -1, mutta jatkossa meno hyytyi: neljän bogin joukkoon mahtui vielä birdie 15. reiällä.

Karsintafinaalin tulokset ovat vertailukelpoisia vasta kun kaikki kilpailijat ovat pelanneet molemmat kisakentät kertaalleen. Joka tapauksessa Erofejeffin par-tulos oli päivän kahdeksanneksi paras Stadium Coursella.

Kisan ensimmäiseen paalupaikkaan tarttui Estanislao Goya (64), argentiinalaisen tavoin Tour Coursella pelannut Skotlannin George Murray (65) on toisena. Stadium Coursella ainoana kuutosella alkavan tuloksen pelannut Mikael Lundberg mahtuu vielä kolmen joukkoon: ruotsalaisen tulos lauantaina – 68.

Ensimmäinen kierros tuotti yllättäviä vaikeuksia monelle kokeneelle pelaajalle: Kenneth Ferrie (80), Nick Dougherty (80) ja Pablo Martin (81) aloittivat karsintansa kukin masentavalla tavalla.

Marko Kuivasaari 24.11. klo 18.23

Kolme suomalaista korttijahtiin Peter Erofejeff, Roope Kakko ja Mikko Korhonen tavoittelevat Euroopan kiertueen karsintafinaalista pelioikeutta ensi kaudelle.

<a href=Mikko Korhonen pyrkii Euroopan kiertueelle Gironassa pelattavassa karsintafinaalissa." src="/wp-content/uploads/2012/11/12101815385311.jpg" width="505">

Mikko Korhonen pyrkii Euroopan kiertueelle Gironassa pelattavassa karsintafinaalissa.

Mikko Ilonen on yksinäinen suomalainen susi Euroopan kiertueella. Seuraa saattaa kuitenkin olla pian luvassa, mikäli kaikki menee karsintafinaalissa niin kuin pitääkin. Lauantaina käynnistyvässä kisassa paikkaa pääkiertueelle lähtevät tavoittelemaan Peter Erofejeff, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Kolmikosta pisimmän tien Gironaan on kulkenut Peter Erofejeff, joka sijoittui syyskuun lopulla ensimmäisen vaiheen turnauksessa viidenneksi. Bogognon jälkeen vuorossa oli Tarragona, jossa Erofejeff joutui huomattavasti lujemmalle: lyöntiäkin huonompi tulos olisi vienyt hänet uusintaan kahdesta jatkopaikasta.

Kausi on ollut Erofejeffille kaikin puolin onnistunut. Hän voitti Finnish Tourin kilpailut Paltamossa ja Nordcenterissä sekä Suomen PGA:n mestaruuden Vanajanlinnassa. Erofejeff sai lisäksi seitsemään Challenge Tourin kisaan villin kortin ja selvitti cutin kaksi kertaa.

”Tämä oli ihan hyvä rutiinisuoritus. Oma peli riitti ja niin sen pitikin riittää. Olen lyönyt palloa syksyllä paremmin kuin koskaan. Siitä kuuluu iso kiitos kuuluu Mika Piltzille, joka on saanut ymmärtämään minut asioita aivan uudesta vinkkelistä”, Erofejeff sanoi Tarragonan kisan jälkeen.

On kuitenkin pettymys, että Erofejeff oli ainoa läpimenijä toisessa karsintavaiheessa. Seitsemästä muusta yrittäjästä lähelle finaalia pääsi ainoastaan Markus Ervasti. Hänellä oli Las Colinasin karsintaryhmässä yksi lyönti liikaa.

Roope Kakko ja Mikko Korhonen saivat paikan karsinnan viimeiseen vaiheeseen Challenge Tourin rahalistan perusteella. Korhonen jäi suorasta ET-kategoriasta vajaan 8000 euron päähän, syksyllä pirteämmin esiintynyt Kakko olisi tarvinnut n. 19 000 euroa lisää yltääkseen CT:n rankingissa 20 joukkoon. Molemmat onnistuivat saamaan karsintafinaalista paikan ET:lle kaksi vuotta sitten, nytkin tätä voidaan pitää täysin realistisena ajatuksena.

Johtaako hyvin sujunut kausi Peter Erofejeffin vanhan mantereen pääkiertueelle? Kuva: Anzel Oy

Johtaako hyvin sujunut kausi Peter Erofejeffin vanhan mantereen pääkiertueelle? Kuva: Anzel Oy

Taaksepäin katsoen vuodesta 1976 lähtien pelatut Euroopan kiertueen karsinnat eivät ole olleet suomalaisille suurmenestys. Sitten 90-luvun vain Tuomas Tuovinen (2005), Korhonen ja Kakko ovat onnistuneet saamaan pelioikeuden ET:lle. Näin siitäkin huolimatta, että Suomeen on kasvanut vähitellen osaavia ja kansainväliset kriteerit täyttäviä pelaajia. Tuovista edelsi Anssi Kankkosen vuoden 1995 läpimeno, joten kymmenen vuoden ajanjaksoon mahtui lukuisia epäonnistuneita yrityksiä. Katseet kannattaa kaikesta huolimatta asettaa aina tulevaisuuteen…

Gironan kuusipäiväisessä karsintafinaalissa on mukana 156 pelaajaa, joista Euroopan kiertueen pelioikeus on luvassa 25 parhaalle sekä sijan 25 jakaville. Kolmen suomalaisen yltäminen 25 joukkoon olisi unelmasuoritus, minimitavoitteena voidaan pitää yhtä läpimenoa.

Osallistujien joukossa on paljon osaamista ja kokemusta. Euroopan kiertueelta tuttuja ovat mm. Paul Broadhurst, Rhys Davies, Nick Dougherty, Bradley Dredge, Peter Hedblom, Jeppe Huldahl, Pablo Martin, Ross McGowan, Jarmo Sandelin sekä Oliver Wilson.

Broadhurst, Dougherty, ja Sandelin olivat mukana viime vuonnakin. He ovat voittaneet ET:llä yhteistuumin 14 turnausta, kärkenä Broadhurst kuudella ykköstilallaan.

ET:n karsintafinaali on aina yllätyksellinen, eikä yhdenkään pelaajan läpimenoa ole mahdollista julistaa etukäteen. 25 joukkoon pääseminen kuuden kierroksen turnauksessa vaatii onnistumista. Tässäkin turnauksessa on sopiva yhdistelmä kokemusta ja nuorten pelaajien palavaa halua näyttää kyntensä. Ensi torstaina korttinsa saavat tulevat ne vilpittömästi ansaitsemaan.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)