21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Englantilaiset vahvoja World Rankingilla

Lee Westwoodille jäi isoissa kisoissa lopulta luu käteen. Maailmanlistan ykkösimiehen titteliä englantilainen kuitenkin pitää hallussaan © Getty Images

Lee

Euroopan Tourin pelaajat esiintyivät ennätyksellisen vahvasti päättyneen kauden aikana. GraemeMcDowellin ja Martin Kaymerin lisäksi Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen voitti majorin. Lee Westwood nousi maailmanlistan ykköseksi, englantilaisia 11:n ensimmäisen joukossa on peräti neljä. Euroopan kauden kruunasi voitto USA:sta värikkäässä Ryder Cupissa.

Toistaiseksi viimeinen englantilainen major-voittaja on Nick Faldo, jonka Mastersin ykköstilasta tulee huhtikuussa kuluneeksi 15 vuotta. Westwood on jahdannut majoria viimeisten vuosien aikana varsin monta kertaa. Kun englantilaispelaaja majorin vihdoin pitkän tauon jälkeen voittaa, kannua saattaa heilutella ykkösenä Westyn asemasta Luke Donald, Justin Rose, Ian Poulter, Ross Fisher, Paul Casey, tai joku nuoren polven tulevista tähdistä.

Robert

Englantilaiset ovat euroista WR:lla aivan omassa luokassaan, 11 miestä sadan joukossa. Irlantilaisia, espanjalaisia ja ruotsalaisia on listalla neljä, italialaisia kolme.

Euroopan Tourin kaikkien aikojen voittojen määrässä (1971-2010) tilanne maittain pysyy varsin stabiilina. Englantilaiset ovat voittaneet 257 kisaa, Espanjaan kannu on matkannut 156 kertaa, Skotlantiin 126. Ruotsalaiset ovat listalla seitsemänsiä (89). Kaikkiaan 35 eri maan pelaajat ovat juhlineet voittoa.

USA niukasti jäljessä World Rankingilla

Tiger

Maanosittain USA on ollut koko WR:n pian 25 vuotisen historian ajan ykkönen kaikilla mittareilla. Sadan joukossa heidän pelaajiaan on kuitenkin nyt vähemmän kuin euroja, ”vain” 32. Oletusarvo on, että Tiger Woods tulee kaudella 2011 taistelemaan tiukasti ykkösmiehen paikasta listalla. Kovimman vastuksen hän saanee edelleen eurooppalaisista, jotka tulevat leveällä rintamalla. Vastaavasti USA:n puolella ykköspaikan tavoittelijoita on harvassa. Phil Mickelson on vuosikausia ollut turhan ailahteleva, nuorista pelaajista kukaan ei ole nostanut merkittävästi päätään tässä taistossa.

RyoSeuraavassa World Rankingin top-100 lista maanosittain kauden 2010 päättyessä:

Eurooppa 36

USA 32

Austral-Asia 10

Japani 8

Afrikka 6

Aasia 6

Etelä-Amerikka 2

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje