11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

EM-mitalit karkasivat nuorilta

Albert Eckhardtin edustama Suomen poikien EM-joukkue ei venynyt mitaliotteluihin Lidingössä.

Joukkueiden EM-kisoihin asetetut mitalitavoitteet jäivät toteutumatta golfin alle 18-vuotiaiden nuorten EM-kisoissa Saksassa ja Ruotsissa. Saksassa pelanneet tytöt jäivät mitalipeleistä yhden lyönnin ja Ruotsissa pelanneet pojat viisi lyöntiä.

Sekä tyttöjen että poikien joukkueet sijoittuivat lyöntipeliosuudella harmittavasti yhdeksänneksi. Kahdeksan parasta maata jatkavat mitalipeleihin. Suomen kohtalona on pelata heikommista sijoituksista.

Tytöt olivat vielä avauspäivän jälkeen jaetulla seitsemännellä sijalla.

”Kukaan joukkueesta ei yli- tai alisuorittanut. Tämä on kuitenkin hyvin pienistä asioista kiinni. Pari puttia sinne tänne niin sijoitukset muuttuvat”, kommentoi tyttöjen valmentaja Mikael Mustonen.

Mustonen uskoo, että tyttöjen on edelleen realistista tavoitella sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon.

”Tietysti tämä on tytöille suuri pettymys, mutta meillä on joukkueessa kuitenkin kokeneita pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan pettymyksen jälkeenkin”, Mustonen arvioi.

Toisen päivän paras suomalainen oli Matilda Castren, jonka 71 lyönnin kierros toi kokonaistuloksen -1 ja sijoittumisen henkilökohtaisella listalla jaetulle 19. sijalle.

Kukkosen esitys päivän parhaita

Pojat paransivat Lidingössä esitystään avauspäivästä.

”Meillä oli kaikkineen hyvä päivä. Lähtökohta oli se, että tänään pitää parantaa 15 lyöntiä. Aivan siihen emme pystyneet, mutta 13 lyöntiä otimme kuitenkin pois, mikä on joukkueelta hyvä tulos. Kiri ei kuitenkaan riittänyt loppuun saakka”, poikien valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

”Yksilötasolla Juhana Kukkonen pelasi kaksi alle kentän parin, mikä oli hienosti vedetty”, Purhonen suitsutti.

”Meidän flightissa seuraavat pelit menevät siten, että pelataan yksi foursome ja neljä yksilöottelua”, valmentaja kertoi tulevista sijoituspeleistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)