11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Dubaissa riittää voittajaehdokkaita

Tiger Woods käväisi lauantaina jo kuilun partaalla, mutta palasi takaisin kärkikahinoihin. © Getty Images

Thomas Aiken, Andrers Hansen ja Rory McIlroy (-8) jakavat Dubaissa meneillään olevan ET-kisan kärkipaikan 54 reiän jälkeen. Vaikka johtoasema on aina kunnioitettava saavutus, ei yhdenkään heistä auta röyhistellä liiaksi rintaansa. Kolmikkoa seuraa lyönnin päässä seitsemän pelaajaa ja kolmen lyönnin päässä 17 lisää. Kiharainen kilpailu on huipentumassa sunnuntaina mitä mielenkiintoisimmalla tavalla.

Lauantain kierrokselle toi omat haasteensa puuskittainen tuuli, joka tämän tästä suuntaa muutettuaan oli pelaajille varsinainen riesa. Aamun starttaajat välttyivät vielä puhurin metkuilta, mutta viimeisimmille lähtijöille olosuhteet olivat täysin toisenlaiset.

Yksi tyynestä säästä eniten hyötyneistä oli Alvaro Velasco, joka pelasi Emiratesin kentällä päivän kovimman kierrostuloksen 65 lyöntiä. Viime kauden Challenge Tourin rankingykkönen teki tuloslistalla mahtiloikan noustuaan 58. sijalta neljänneksi.

Kahden kierroksen jälkeen kärkipäässä olleiden tulokset painuivat iltapäivän puolella järjestään seiskalla alkaviksi. Eniten tuulen kanssa tuskailivat McIlroy ja Sergio Garcia pelattuaan molemmat tuloksen 75. Siitä huolimatta McIlroy sai kuin saikin pidettyä paikkansa leaderboardin ykkösenä.

Tiger nousi takaisin jaloilleen

Viidenneltä sijalta lauantaina liikkeelle lähtenyt Tiger Woods näytti menettävän kierroksen puolivälissä näköyhteyden kärkeen. Yhdeksännellä tulleen tuplabogin jälkeen hän oli tuolloin johdossa ollutta Garciaa jo 8 lyöntiä perässä. Eagle sisääntulon ensimmäisellä ja birdie heti perään nostivat kuitenkin Tigerin takaisin jaloilleen. Ero kärkeen pieneni parissa tunnissa yhteen lyöntiin ja maailman ex-ykkönen palasi voittotaisteluun.

Woodsin kanssa neljättä sijaa jakavat Velascon ja Garcian ohella Alvaro Quiros, Fredrik AnderssonHed, Brett Rumford sekä nouseva ranskalaisnimi Jean-Baptiste Gonnet. Tiger starttaa finaalikierrokselle sunnuntain viidenneksi viimeisessä ryhmässä yhdessä Garcian kanssa. Tästä ryhmästä ei ainakaan voitonnälkää puutu: Garcia on voittanut kilpailun viimeksi marraskuussa 2008, Woodskaan ei yhtään lähempänä kuin toissa vuonna.

Maailmanlistan kärkikaksikko Lee Westwood (-5) ja Martin Kaymer (par) on haihtunut kisan kuluessa hieman näkymättömiin, vaikka ensin mainitulla on vielä mahdollisuutensa Dubaissa mihin vain. Kaymer (47:s) puolestaan oli lauantaina sen verran kuutamolla (76), että Westwood säilyttää ensi viikollakin paikkansa maailman ykkösenä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje