18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Donaldson sinetöi paikkansa Ryder Cupiin

Jamie Donaldsonilla oli sunnuntaina aihetta juhlaan: ET:n kisan voiton lisäksi hän varmisti paikkansa ensi kuussa pelattavaan Ryder Cupiin. Kuva: Getty Images

Tsekin turnauksen voittoon nousi ennen neljättä kierrosta kahden lyönnin päässä kärjestä ollut Jamie Donaldson. Uran kolmas ET-voitto lämmitti mieltä, mutta vielä merkittävämpää taisi olla nousu ensimmäistä kertaa Euroopan Ryder Cup –joukkueeseen.

Gleneaglesin matkalippuun riitti Top 7 –sijoitus Prahassa, mutta Donaldson ei jättänyt mitään sattuman varaan. Maailmanlistan 29:s tyylitteli sunnuntaina tuloksen 68, ja päätyi kokonaissaldoon 274 (-14).

”Minun piti pelata hyvin joko tällä tai ensi viikolla tai molempina varmistaakseni paikkani Ryder Cup –joukkueeseen, joten täällä oli paljon pelissä. Pelasin todella hyvin, ja se on mahtavaa”, Donaldson sanoi.

”Kolme viimeistä reikää olivat todella vaativia kovan tuulen vuoksi. Olen onnellinen, että pystyin hoitamaan homman kotiin. Voittaminen merkitsee kaikkea: se nostaa sinut ylös maailmanlistalla, rahalistalla ym.”

Paineet Ryder Cupiin pääsemiseksi ovat pelaajille melkoiset, se ilmeni myös Donaldsonin kommenteista.

”Joukkueeseen pääsy on niin vaikeaa, koska kaverit pelaavat hyvin. Pistin parastani 18 kuukautta, mutta pari huonompaa kisaa pudotti listalla heti alaspäin. Oli hienoa tulla tänne, ja sinetöidä paikka joukkueeseen.”

Donaldsonin tienestit tämän kauden Euroopan kiertueella kohoavat yli 1,7 miljoonan euron. Se nostaa hänet Race to Dubai –listalla sijalle neljä.

Bradley Dredge joutui jälleen tyytymään kakkostilaan. Kuva: Getty Images

Bradley Dredge joutui jälleen tyytymään kakkostilaan. Kuva: Getty Images

Paalulta viimeiselle kierrokselle lähtenyt Bradley Dredge sijoittui ET:llä toisena peräkkäisenä viikkona kakkoseksi. Donaldsonin maanmiehen tienestit nousivat lähelle 280 000 euroa, joka sinetöi hänen korttinsa Euroopan kiertueelle kaudeksi 2015. Eroa Donaldsoniin jäi Prahassa kaksi lyöntiä.

”Vähän kaksijakoiset tunnelmat, koska taas oli mahdollisuudet voittoon”, Dredge sanoi. ”Yritin pistää painetta kavereille, ja pakottaa heidät virheisiin. Mutta totta puhuen, Jamie pelasi loistavasti, ja olen tyytyväinen, että hän varmisti paikkansa Ryder Cupiin.”

Merrick Bremner ja uutta nousua tekevä Sören Kjeldsen jakoivat kolmatta sijaa. He hävisivät voittajalle kolme lyöntiä.

Donaldsonin tavoin Tsekissä suoraa Ryder Cup –paikkaa tavoitellut Stephen Gallacher (-7) sijoittui seitsemänneksi. Gallacherilla on vieläkin mahdollisuutensa, mutta se edellyttää häneltä tasokasta suoritusta ensi viikon Torinon turnauksessa.


Roope Kakko
(+1) putosi viikonlopun kierroksilla noin 40 sijaa. Birdiesaldo väheni kierrosta kohden kahdella viimeisellä kierroksella kuudesta kahteen, lyöntimäärä nousi yhdeksällä.

Kisan puolivälissä 20:n joukossa ollut Kakko päätyi Czech Mastersissa lopulta sijalle 60. Tämä tuottaa hänelle palkintorahaa 2400 euroa.

Alkavalla viikolla Kakko kilpailee Italian avoimissa, joissa hän sijoittui kahdeksanneksi vuonna 2009. Torinon kisaan on muista suomalaisista lähdössä myös Mikko Korhonen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje